Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közös megegyezéssel történő...

Közös megegyezéssel történő felmondásnál hány napon belül kellene megkapnom a bért?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Legtöbb esetben akkor adják meg a bért amikor amúgy is bérkifizetések vannak. tegyük fel, hogy minden hónap 10-én kaptok fizetést. Ebben az esetben 10-én várhatód te is.

Úgyis ott vagy még a felmondási idő miatt.

2014. ápr. 7. 10:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Nincs felmondási idő, már alá van írva a felmondási papír. Én úgy tudom 5 napon belül kell nekik utalni, vagy ez már nem érvényes?
2014. ápr. 7. 10:22
 3/8 A kérdező kommentje:
31.-én szűnt meg a munkaviszony, akkor ez az 5. nap.
2014. ápr. 7. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Közös megegyezéssel léptél ki? Ha igen akkor a munkatörvénykönyv szerint 30 nap felmondási idő jár- Mivel közösen mondtatok fel egymásnak, így a cég eltekinthet a 30 naptól. Nézd meg a kilépő papírjaidat, hogy ott melyik napot írták a munka megszüntetés napjának. Lehet nem kell felmondási időt letöltened, de papíron rögzítik, hogy volt 30 nap felmondási idő.

Azt sem árt tudni a cégednél mikor van bérkifizetés. Ma ugye 7-ke van Ha 10-én szokták a bért fizetni, akkor nagyon valószínű, hogy egyszerre fogják intézni a többiek bérkifizetésével, így te is akkor kapod amikor a többiek kapják. Ha később van a fizetés átutalás akkor szokott lenni az, hogy a kilépés napjától számítva 5 munkanapon belül rendezni kell a bérkifizetést.

2014. ápr. 7. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Március 31-e hétfőre esett. Ha onnan számolok 5 munkanapot az mai nap telne le. Elvileg holnaptól már várhatod a pénzedet, hacsak nem a hó elején van a bérkifizetés, és a többiekével együtt utalják majd a tiedét is, így lehet pár napot csúszni fog.
2014. ápr. 7. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Az előző helyemről közös megegyezéssel jöttem el, a szokásos bérfizetési napok egyikén utalták utána az utolsó bérrészletet (törthónap volt).
2014. ápr. 7. 11:33
 7/8 anonim válasza:

"3. Kifizetés és adminisztráció

A munkáltatónak a munkavállaló munkabérét és egyéb járandóságait a munkaviszony felmondással történő megszüntetése esetén legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyéb esetekben legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon kell kifizetnie.

A kizárólag teljesítménybérrel díjazott munkavállaló esetében, ha a részére járó munkabér vagy annak része alapjául szolgáló eredmény csak egy hónapnál hosszabb idő múlva állapítható meg, a munkabért ennek megfelelő időpontban kell kifizetni [Mt. 157. § (2) bekezdés]. A munkáltató a munkabért köteles a munkavállaló által megadott címre elküldeni, ha a munkaviszony a bérfizetési nap előtt megszűnt. Az elküldés költsége a munkáltatót terheli [Mt. 159. § (5) bekezdés].

A munkaviszonynak a munkaidőkeret, valamint az elszámolási időszak [Mt. 98. § (3) bekezdés] lejárta előtti megszűnése esetén követendő eljárás részleteire nézve az Mt. 95. §-ában foglaltak az irányadók.

A munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani (Mt. 125. §)."

2014. ápr. 13. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mi van a felmondáson..

Miben egyeztetek meg..

Pl én mindenképpen azonnali hatállyal akartam..bennmaradt egy csomő szabim, több, mint ami hivatalosan lehetne, plusz tulőrát nem fizettek sosem, így még a szabin felül volt plusz napom is..amit következő évre át akartak vinni( dec mondtam fel, papíron közös megegyezéseel) így felmondtam 23-ával.. És a munkaviszonyom csak januárban szünt meg..)

Kifizettethettem volna a szabikat pénzben, de így jobb volt nekem is..

A felmondáson pedig ott vol hogy a fizumat az esedékességkor kapom meg, a papírokat pedig a munkaviszony megszűnésétőp számíttt 8 munkanapon belül..

Teljesen mindegy mi van idézőjelben a munkaörvénykönyvben, ha ti írásban így egyeztetek meg.

2014. ápr. 14. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!