Ingyen túlóra más helyett azért hogy én beteg vagyok helyettem is dolgozzanak? Mennyire korrekt érvelés ez?
A cégnél az a rendszer működik hogy ha valaki beteg a munkáját a többiek végzik el, saját munkaidejükön felül túlórában. Mindezért egy fillért se kapunk, mondván, ha ferike ma beteg a józsi dolgozik helyette is ingyen de ha a józsi lesz beteg, majd a feri fog helyette dolgozni szintén ingyen. Fifti-fifti.
Így a munka is el van végezve és a cégnek mégse kerül semmibe se a kieső dolgozó pótlása. Majd a többiek dolgoznak a beteg helyett ingyen.
Mennyire korrekt a főnök ezen érvelése?
Meg ott van az az "apróság" hogy van aki egész évben 1-2 napot beteg míg van aki havi szinten eljátssza a haldoklót.
De persze nem szólom le ezen embereket mert a rendszer hozza ezt ki belőlük. A múltkor nekem is annyira elegem volt hogy beintettem, aztán 1 hétre elhúztam betegszabira. Semmi bajom se volt, csak a tököm volt tele.
Akkor végképp nem korrekt, mert ezt a kifacsarodott logikát követve teljes pénzt kellene adni, persze még akkor is ott van a lehetőség, hogy valaki sosem lesz beteg, csak ingyen túlórázik.
Az persze megint egy más dolog, hogy sok más cégnél sem fizetik a túlórát.
"barmikor felmondhattok"
Ez tény. Meg munka nélkül éhen halni is jogom van.
Ha a munkaköri leírásodban szerepel, hogy kinek a helyettese vagy, akkor teljesen korrekt.
Csak az előre elrendelt túlórát kötelesek kifizetni.
Ha a munkaköri leírásodban szereplő munkamennyiséggel nem tudsz végezni munkaidőn belül, az sehol sem jelent túlórát.
Jogilag rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!