Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elmenjek a cégtől? Gyakorlatil...

Elmenjek a cégtől? Gyakorlatilag lefokoztak indok nélkül.

Figyelt kérdés
Pár éve dolgozom a cégnél(kb5). Kezdetektől csoportvezető voltam. Először 3 évig voltam vezető az egyik osztályon, majd áthívtak egy másik osztályra szintén csoport vezetőnek. Aztán történt egy olyan malőr, hogy az osztályvezető barátnőjének kellett állás és mivel a csoportvezetők között én vagyok a legfiatalabb és nem tenné be a barátnőjét alja munkára, így megtette a helyemre, engem meg benyomott a csoportba, ahol vezető voltam. Ennek lassan egy éve. Indokolni nagyon nem indokolta. Az új főnök szakmailag 0, angolul nem tud , így képtelen a napi vezetői feladatok elvégzésére, döntésképtelen. Fogalma sincs a csoport munkájáról... Nem is ez a lényeg,ez az ő baja legyen, hanem inkább az, hogy nagyon nem érzem jól így magamat. 2 diplomám és phD-m van és most együtt kell dolgoznom azokkal az emberekkel, akik korábban a beosztottjaim voltak, többen középfokú végzettséggel rendelkeznek, de a legmagasabb is Bsc. Gond még az is, hogy tanulmányi szerződésem van a phD-ra, vagyis ha felmondok jelentősebb összeget kellene visszafizetnem. Mit tennétek? Bevállaljam, hogy új munkahelyre megyek és törlesztem a tartozást vagy maradjak még évekig ebben a szituban úgy hogy megalázva érzem magamat?

2015. dec. 29. 01:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
30%

Igen aláírtam a szerződést, mert még akkor folyamatban volt a képzés és jövedelem kellett, álláskeresésre meg nem nagyon volt időm

Két diplomával, píédzsdivel ennyi eszed volt.

2015. dec. 29. 12:02
 12/30 A kérdező kommentje:
Hát ennyi.. Mégis mit csináltam volna? Elmegyek munkanélkülire? Vagy mígy befejezem a képzést nem eszek? Vagy félbehagyom végzés előtt pár hónappal és elköltözöm az ország másik végébe, majd sosem fejezem be. Akkor ez tűnt a legjobbnak. Valamiből élni kellett.
2015. dec. 29. 12:11
 13/30 A kérdező kommentje:
Akkor házasodtunk pont. Esküvő után pár héttel elhagyom a férjemet? Nem sok választás volt.
2015. dec. 29. 12:16
 14/30 anonim ***** válasza:
15%

Mondjuk "doktorként" lett volna annyi eszed, hogyha van egy élő (10 éves, LOL) szerződésed akkor azt egyoldalúan nem módosíthatja senki. Nem írod alá oszt' jóvan, minden megy tovább ahogy eddig. Ha meg kirúgnak emiatt akkor egy jó kis munkaügyi per + megszűnik a kötelezettséged.

De én azt hittem, hogy neked szuper jó képességeid vannak. Érdekes, mifelénk a szuper képességű munkavállalókért konkrétan versenyeznek a munkaadók.

De persze, tök kényelmes az esküvőre, a költözésre, a "kell a pénzre" fogni a dolgokat és élni abban a hitben, hogy te szuper vagy és különleges. Maradjon is így, addig legalább boldog vagy.

2015. dec. 29. 12:26
 15/30 A kérdező kommentje:
Hát igen. Fel kellett volna keresni egy jogászt és megbeszélni vele. De ez már el lett cseszve, ott még talán lett volna kiút. Januárban elmegyek jogászhoz, hátha tud valami tanácsot adni.
2015. dec. 29. 12:37
 16/30 anonim ***** válasza:
94%
Utólag a jogász sem tud majd csodát tenni, ha aláírtál egy közös megegyezést akkor bukta. Persze ezt még mindig csak tippeljük, mert végül is mi a fenének megosztani a részleteket azokkal, akiktől tanácsot kérsz éppen... Sokkal viccesebb így, hogy tippelni kell.
2015. dec. 29. 12:43
 17/30 anonim ***** válasza:
40%

"Két diplomával, píédzsdivel ennyi eszed volt."

Diplomásként mondom, hogy azt tanuljátok meg, hogy a diplomához eszet nem osztanak. Az, hogy valaki beseggel vagy átbukdácsol egy szakon, még nem jelenti azt, hogy okos, azt meg főleg nem, hogy talpraesett és életre való.

2015. dec. 29. 12:46
 18/30 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy igen aláírtam. Mit írjak még mondjátok.
2015. dec. 29. 12:48
 19/30 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy indiszkréten megkérdezném, mennyi az annyi?

Milyen területen van szaktudásod?

Mert ha keresel nettó 150-et, és mondjuk gépészmérnök vagy, akkor lépj le még ma.

De ha keresel mondjuk 200-250-et kézhez, akkor én a helyedben hátradőlnék, jó pár évig megvan a havi fix, a napi 8 órát mosolyogva letolod, szabadságodat kiveszed, a túlórát meg felejtsék el (na jó, ha kifizetik, simán...)

Számold ki, mérlegelj, mi éri meg neked jobban. A munkahely a pénzről szól, nem szerelemből kell bejárni.

2015. dec. 29. 12:57
 20/30 anonim ***** válasza:
32%

Írtam, hogy igen aláírtam. Mit írjak még mondjátok

Mondjuk, hogy mit, te szerencsétlen. Csak egy módosítást? Vagy egy komplett új munkaszerződést új munkakörre új feltételekkel? Vagy semmit csak kaptál egy új munkaköri leírást? Közös megegyezéssel? Milyen feltételek voltak az eredeti szerződésedben? Tanulmányi szerződés volt? Mi változott? Milyen feltételekkel? ....

Istenem, még, hogy jobb képességeid vannak, egy szalagmunkás életképesebb legtöbbször, mint te az itt előadott teljesítményed alapján... szabadbölcsész phd-d van vagy mi?

2015. dec. 29. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!