Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most komolyan szégyelljem...

Most komolyan szégyelljem magam, amiért bölcsészként jó munkát találtam?

Figyelt kérdés

Az egyetemen két nyelvszakot végeztem (vagyis januárban végzek végleg), leendő bölcsészdiplomámat már sokan sokszor leszólták, kezdve attól, hogy az érettségi előtt is szörnyülködtek, hogy "mi a fenéért akarsz te ilyen semmire se jó szakra menni?"

Most, hogy a végére értem, lesz két nyelvből diplomám (francia, orosz), angolból pedig már gimiben megvolt a felsőfok, az egyetem alatt tovább fejlesztettem saját erőből, pénzből.

Nemrég kezdtem állást keresni, és a 3 nyelvvel nem volt nehéz dolgom, rögtön behívtak több állásinterjúra, az egyik nagy vállalat munkát is ajánlott, elfogadtam. Jó pénzért, pályakezdőhöz képest igencsak jó pénzért.

Akárkinek említem, hogy találtam munkát, csodálkozva kérdezik, hogy "ezzel a diplomával?", a fizetést direkt nem hozom szóba, de persze rákérdeznek, kihúzzák belőlem, és borzasztó látni a hitetlenkedést meg az irigységüket az arcukon.

Egyik barátnőm szavai különösen rosszul estek, neki közgazdász végzettsége van, és hasonló pozícióra pályázott egy másik cégnél, mint amit én most megkaptam. Az én pozícióm is gazdasági jellegű, de ilyen irányú végzettséget nem kértek, csak bármilyen diplomát és nyelveket. De az 5 fordulós kiválasztás során keményen tesztelték azt is, mennyire lennék alkalmas a munkára, gazdasági szövegeket kellett (végig idegen nyelven) kielemezni, problémákra megoldási javaslatot tenni, voltak logikai, matematikai feladatok. Úgy tűnik, bölcsészként is sikerrel vettem az akadályt, de mikor meséltem a közgazdász barátnőmnek, kifakadt, hogy mennyire igazságtalan, hogy őt nem vették fel, és meg "csak úgy" bekerültem a nyelvtudásommal.

Mások nem mondják ki ennyire, de érzem rajtuk, hogy ezt gondolják. Vajon a leendő munkatársaim is így ki fognak nézni, mert csak egy nyelveket tudó bölcsész vagyok? Miért ítélnek el ennyire minden bölcsészt? Tényleg nem értékes, hogy 3 nyelven tudok felsőfokon írni-beszélni?

Néha már úgy érzem, szégyellnem kell magam amiatt, hogy jó állást kaptam, már inkább meg sem említem senkinek....

2015. dec. 18. 10:46
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Én nagyon-nagyon gratulálok neked! :)
2022. jan. 31. 18:25
 22/22 anonim ***** válasza:
Ha még olvasod a válaszokat, mi van veled azóta?
2022. jan. 31. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!