Jogosan mondják az ismerőseim, hogy szégyelljem magam?
Elég volt az első három mondatot elolvasni, már akkor tudtam, hogy nem.
Majd mikor tovább olvastam, csak biztosabb lettem benne.
Egyáltalán nem vagy felkapaszkodott riherongy. MINDENT egyedül értél el, a szüleid - akármilyen gusztustalanul is hangzik - nem érdemlik meg a támogatásod. Ők választották ezt az életet, egészségükre, legyenek vele boldogok. Nincs hozzá joguk, hogy ebbe az életformába belerángassák a lányukat és az unokáikat.
Ne te szégyelld magad, hanem a szüleid! Az ismerőseid ha átélnék azt, amit te, valószínűleg nem mondanák többé, hogy szégyelld magad, csak külső szemlélőként ez így egyszerűbb nekik.
Neked van igazad. Ilyen szülőkkel akik nem támogattak és alkoholisták voltak és alig tudtál enni, így érthető a dolgot. Az külön elismerés hogy ilyen körülmények közt is szépen letudtál diplomázni vannak nyelvvizsgáid, családod, ez már csak irigység a részükről.
Én is sok embert szoktam irigyelni akik a koromhoz képest többet értek el mint én, de én senkitől nem sajnálom a jót, én egyedül azt nem szeretem aki felvág azzal hogy ő ilyen gazdag meg ilyen jó és a többi aki nem ért el annyit az hülye és még sorolhatnám. Az ismerősök csak irigyek rád, ne foglalkozz velük. A szüleiddel sincs jogod foglalkozni így is nekik kéne örülniük hogy te ilyen jó életet tudtál magadnak elérni a körülmények ellenére és hogy akkor régebben segítetted őket.
Nekem a testvérem alkoholista és én sem foglalkozok vele már több mint 1 éve nem láttam, nem beszéltem vele, nem is tudok arról hogy él-e még. 6 évig tűrtem az új életét amikor még én nekem is alig volt keresetem az utolsókat adtam neki oda, és nem egyszer vásároltam be neki a munkahelyi kedvezményemmel hogy legalább enni tudjon, de soha semmit nem becsült meg, gyerekét is eldobta magától, én sem foglalkozok vele, akik tudják hogy mi történt főleg akik a tesómat is ismerik ők megértik a dolgot, akik nem, csak mesélek róla ők nem, de engem nem érdekel, és páran már nekem adtak igazat akik másoktól is hallották hogy milyen testvérem van.
Szóval ne aggódj az ismerőseid miatt, ők még nem ismerik a helyzeted.
Akik ilyet mondanak azokkal abban a pillanatban meg kell szakítani minden kapcsolatot, véglegesen.
Hidd el, onnantól kezdve sokkal boldogabb életed lesz.
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Semmiért sem kell szégyelned magad!
Ezzel az egésszel kapcsolatban felmerül bennem néhány kérdés.
Hogy milyen emberek is ezek az ismerősők?
Akik képesek az általad felvázolt gyerekkor után (és gondolom ezekről ők is javarészt tudnak)téged támadni azzal, hogy Te szégyelld magad!
Akik nem az alkoholista, felnőtt embereket ítélik el az alkoholizmusuk és a gyereküknek nyújtott "élet" miatt!
Akik elvárnak - másoktól - mindent, miközben ők ugyanebben a cipőben járva valószínűleg a felét sem tették volna meg, amit Te!
Gondold végig!!! Számít az ilyen "ismerősök" véleménye???
Számít olyanoknak a szava, akik merő rosszindulatból, irigységből, féltékenységből ... ... neked akarnak szerezni rossz perceket azzal, hogy ilyet állítanak?
Sok "ember" akkor érzi jól magát, ha árthat, ha beletiporhat mások lelkébe.
Sokan pedig azt hiszik magukról, hogy birtokolják a bölcsek kövét és mindenkinek ők tudják megmondani a tutit, meg hogyan is viselkedjenek.
Na ezekkel az emberekkel nem kell foglalozni, messze el kell őket kerülni ha lehet és lekoptatni magatokról, mint ismerőst.
A nyugodt életetek többet ér, minthogy meghalld az ilyen rosszindulatú emberek szavát!!!
A kérdezőnek: ne szégyelld magad, sajnos a szüleid betegek...alkoholfüggők...saját maguat teszik tönkre, az egészségük, és a külvilág nem érdekli őket..
Éld az életed, nem tehetsz többet értük..
a családomban egy rokon férj-feleség a hosszú évek alatt 14 milliós adósságot csinált..isznak, isznak, isznak...
a hatosnak: nem csak a magyar furcsa nép...volt szerencsém sok országban élni, elmondhatom, mi fínom, művelt, barátságos nép vagyunk, tele szeretettel, önzetlenséggel..
csak azt hisszük, hogy mi irigyek vagyunk... nem..ajaj..van keményebb hely is...
szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!