Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Jogosan mondják az ismerőseim,...

Jogosan mondják az ismerőseim, hogy szégyelljem magam?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem foglalkozok a szüleimmel. Enek az oka a következő: Egyetemet végeztem, három nyelvből tettem nyelvvizsgát, két gyermek bolldog anyja vagyok. De ezeket mindet egyedül értem el, a szüleimtől semmilyen támogatást nem kaptam, mind a ketten alkoholisták a mai napig. Volt olyan, hogy úgy volt ennivaló otthon, hogy kiloptam anyám pénztárcájából egy kevés pénzt, vagy annyi kajám volt, amit az iskolai menzán ettem. Pénzhiány miatt nem tudtam elszakadni általános iskola után, a helyi gimnáziumban érettségiztem le. Ösztöndíjjal jutottam be az egyetemre, plusz mellette dolgoztam. Igyekeztem többször is segíteni a szüleimnek, de egy idő után nekem is betelt a pohár. Volt olyan, hogy kifizettük a párommal a számláikat (170 000 Ft) meg adtunk nekik pénzt, erre alig négy nap múlva anya telefonál, hogy elfogyott a pénz. Pedig közel 40 000 Ft -ot hagytunk ott nekik. Nekem itt telt be a pohár és közöltem velük, hogy betelt a pohár, ha nem tudnak változtatni én sajnálom. Most sok embernek én vagyok a szemét önző alak, aki csak magára gondol meg hogy én egy felkapaszkodott kis riherongy vagyok, aki nem képes segíteni a szüleinek.

2015. júl. 17. 08:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Aham. Na ekkor kérdeznék vissza!

Loptál. ÉÉÉÉS? Inkább haltál volna éhen???? Ő mit csinált volna a helyedben?

A szüleidnek az ivás helyett kutya kötelességük lett volna ellátni a gyereküket! Ehelyett ittak és az se érdekelte na őket, ha tényleg éhenhalsz. Talán észre se vették volna.

Ez a "lopás" a szüleid(!!!) szégyene, NEM a tiéd!

És szégyellje magát az is, aki ezt a fejedhez vágja.

2015. júl. 17. 10:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Buták az ismerőseid. Az pedig csodálatra méltó, ahogy kitörtél és kezedbe vetted az életed.
2015. júl. 17. 10:31
 13/22 anonim ***** válasza:
Aki ilyet mond, annak kellett volna ilyen helyzetbe kerülni, nem neked... primitív hulladékok az ilyenek.
2015. júl. 17. 10:57
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Nagyon jól estek. Valószínűleg tényleg segíthetnék többet is, de nekem is van egy bizonyos pont, ahol azt mondom, hogy elég volt. Bevallom, kicsit azért büszke vagyok magamra, hogy a körülmények ellenére nem kallódtam el. Hogy lett egy szép családom, két iker gyermekem akik szeptemberben kezdik az iskolát.
2015. júl. 17. 11:32
 15/22 anonim ***** válasza:

Nem jogos.

Gazdálkodjanak a saját portájukon!

2015. júl. 17. 12:40
 16/22 anonim ***** válasza:
54%

"Az első válaszoló milyen nemzetiségű?Hogy szerinte a mahyar egy gusztustalan nép?"

Magyar vagyok, de ettől még a véleményem ugyanez. Megindokoltam, hogy miért. Sőt, még lehetne írni hozzá.

2015. júl. 17. 14:07
 17/22 anonim ***** válasza:

Én még annyit tennék az értékelt hozzászólásokhoz,hogy azért figyelj félszemmel rájuk,de ne érezd rosszul magad a szüleid miatt. Annyit nem érdemel az egész,hogy rossz napod legyen tőlük. De ha egyszer nyitnának,és újrakezdenék légy ott. Ezért figyelj rájuk. És kérdezd őket néhanapján. Köszöntsd fel őket. Látogasd meg őket alkalomadtán. Ezért vagy különb ember náluk.

Az pedig egy másik dolog,hogy ellenőrizd az adósságukat. Nemhogy rád terhelődik egy idő után valami oknál fogva,amit még nem ismersz. Biztosítsd be magad előre,hogy a hülyeségeik miatt ne ti szívjátok meg a porontyokkal,és a férjeddel.

2015. júl. 18. 22:14
 18/22 anonim ***** válasza:

Valakit ismertem,akinek meghalt az apja. Nem ivás miatt,de volt 12 milliós adóssága. A fiára maradt a törlesztés. A bankkártyájára ami pénz rákerült a bank elszívta azonnal.

Úgy oldotta meg,hogy családostól kiköltözött külföldre,és ott vállalt ápolói munkát. A fizetések elég nagyok ahhoz,hogy megéljenek,és a kölcsönt visszafizessék.

Egyébként jelzálogot fizetett vissza. Arra már nememlékszem,hogy az apja hagyta e hátra a jelzálogot,vagy abból a pénzből fizettek vissza minden más kölcsönt,de az biztos,hogy jelzálogot fizettek.

Annyi biztos,hogy a bank nem cicózik. Neki mindegy ki fizet csak fizessenek. A törvényekkel nem vagyok tisztában,csak arra szeretném felhívni a figyelmed a hosszú szövegelésemmel,hogy a kölcsön nem játék. Főleg függőknél. Bármire képesek lehetnek,ha arról van szó,hogy ne essen bajuk.

Azt meg ne engedd,hogy az empátiára jászának. Jól tetted,hogy nem tömöd őket tovább pénzzel a pároddal együtt.

Max ha megteheted küldd őket pszichológushoz. Terapeutához,hogy kiderítsétek mi ez a car náluk,ami évtizedek óta bacca a fejüket,és talán változnak majd tőle.

2015. júl. 18. 22:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Az első csak hazudja magáról, hogy magyar. Értelmes ember nem mocskolja hazug, beteges módon a saját nemzetiségét.
2015. júl. 19. 04:41
 20/22 anonim ***** válasza:

"Az első csak hazudja magáról, hogy magyar. Értelmes ember nem mocskolja hazug, beteges módon a saját nemzetiségét."

Nem hazudom. Magyarországon születtem magyar szülőktől. És helyesebben írok, mint a legtöbb magyar fanatikus. A beteges pedig az, hogy valaki ennyire képtelen elfogadni az igaz kritikát. Semmi olyat nem állítottam, ami nem igaz. Engem igazol pl. az, hogy alig lehet egy fórumot találni, amiben nincs anyázás, zsidózás. Múltkor pl. egy rajzfilmről szerettem volna véleményeket olvasni ezek nélkül. Nem sikerült. 10-ből 9 ember fütyül rá, ha a másiknak baja esik. Ezt a saját szemmel láttam, nem is egyszer. Pár hónapja szélütése volt egy bácsinak és egyedül én mentem oda és hívtam a mentőket. A többi simán tovább ment. A barátnőm pedig elesett a villamos előtt, alig bírt felálni. Még véletlenül sem segített senki. Akkor sem, amikor egy hapsi kiesett az ablakból és tiszta vér volt. A fotózás az ment, de a segítséghívás már nem. Lehetne még folytatni.

2015. júl. 19. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!