Vállalnátok határozott idejű munkát?
Persze, hogy vállalnám.
Manapság semmire nincs garancia, ha határozatlan szerződéssel vesznek fel valahová, ott is előfordulhat, hogy kirúgnák, mert mondjuk létszámleépítés van, vagy bármi, viszont így, ahogy mondtad, a határozott idejű munkaszerződés is jobb, mint otthon ülni, főleg pénz nélkül!
És amúgy ha meg vannak veled elégedve, akkor te határozott szerződéssel is ledolgozhatsz éveket, és bármikor ha úgy döntenek abból lehet határozatlan.
Amúgy én is jelenleg határozott idejű munkaviszonyban dolgozom, de már több, mint 1 éve, van egy vizsgám, amit meg kell csinálni és utána kapok határozatlant.
Nálunk volt egy ember, határozatlan idejű szerződéssel, 55 éves. mindenki azt mondta innen megy nyugdíjba... fél év se telt el, és már nem dolgozott ott.
Ezek után én nem tervezek sehol se hosszútávra.
Attól függ. Ha nem lenne munkám, akkor igen, elvállalnám, hiszen lehet, hogy jó munkaerőnek találnak, és később egy határozatlan idejű szerződést kötnének velem. (Velem pont ez történt, először egy másfél hónapos határozott szerződésem volt, kétszer hosszabbították 3 hónappal, utàna határozatlan lett, ennek több mint 6 éve)
Jelenlegi helyzetemben ( higy biztos állásom van) csak akkor váltanék egy rövididejű határozott munkahelyre, ha az a tanult szakmámba vágna és legalább kétszer annyit fizetne, mint a mostani helyem.
Én ezt más oldalról közelíteném meg: lehetőséged van 3 havi munkabért szerezni a 0 ft (otthon ülés) helyett? Akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni a bizonytalan vagy semmilyen hosszútávú valami helyett...
Még ha csak ugródeszka, akkor is jó... ma már nincs olyan, hogy biztos, meg hosszútáv.
A gyerekem beiratkozott egy szakközépiskolába és mire kijárja, már gimnazista lesz :D (szakgimnázium)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!