Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyógy- és sportmasszőrként...

Gyógy- és sportmasszőrként végzettek közül el tudott helyezkedni valaki itt aki nem nőnek született, és nem éhbért, minimálbért kap?

Figyelt kérdés
Ahogy látom magyarba 3 fajta masszőrmunka van: 1,magyaros,lehúzós,fizetős:Ahol helybérletet kell fizetni legalább 40-50.000 Ft. +fizetni kell a járulékokat+könyvelőt+a marketinget(szórólap,névjegykártya stb.)havonta minimum 150.000 minusz 2,a kihalásos,kapcsolatos,éhbéres masszőrmunka: kórházak,gyógyfürdők...nagy kapcsolat+kihalás kell,és ha az ember szerencsés,nettó 83.000 forintért dolgozhat valamelyik gyógyfürdőben.Ha van kapcsolata+éppen kihalás van,nyugdíjba ment valaki. 3,A születéses masszőrmunka,ahol többet fizetnek mint nettó 80.000:itt az elmaradott,konzervatív magyaros gondolkodásnak köszönhetően csak nő lehet masszőr a magánszférában,tehát wellnessközpontokban,hotelekben stb. Van más tapasztalat?

2015. okt. 24. 21:05
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Azért érdemes próbálkozni. Akiket ismerek és masszázsra járnak, mind férfihez, mert ők nem csak simikálnak, hanem jól átgyúrják az izmokat. Én úgy tapasztalom, sokaknak van igénye olyan masszázsra ami nem olajos, és nem kell levetkőzni (japán masszázsok).
2015. nov. 10. 22:24
 22/48 A kérdező kommentje:
Én is ismertem férfit aki masszíroz magánban,csak a következők a gondok: 1,nem lesz nyugdíja,ez nem lehet cél 2,eléggé bizonytalan kereset 3,Ha nem ad számlát,akkor gond lehet,ha jön a hivatal...stb...tehát ez nem lehet életcél...
2015. nov. 12. 11:55
 23/48 anonim ***** válasza:

Most lehet én leszek az ügyeletes gennyláda, de nem neked kellett volna tájékozódni az elhelyezkedést illetően, mielőtt elkezded a képzést és nem utólag nyafogni?

Ez tipikusan olyan szakma, hogy kezdőként feketén-szürkén csinálva a dolgot, lassan lehet felépíteni egy ügyfélkört és sokáig így csinálni, inkább másodállás jelleggel. Magyarország nem egy turistaparadicsom, alap esetben pedig az emberek túlnyomó többsége (bizony külföldön is), akkor megy masszőrhöz, ha betegség miatt muszáj, vagy ha vakációzik.

2016. márc. 4. 00:32
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden létező helyre jelentkezz. Hány munkánál van olyan, hogy iksz hónap múlva keresnek, hogy van felvétel. Legyél jelen, ahol lehet.

Ja és még valami: igaz nem erotikus munka, de nagyon ügyelj a megjelenésre, higiéniára. Egyszer voltam egy férfimasszőrnél, de olyan hónaljszaga volt, hogy nem tudtam a masszázsra figyelni.

2016. márc. 4. 19:23
 25/48 A kérdező kommentje:
A gondolkodással vannak súlyos gondok,hogy vannak férfi meg női területek,és a masszőr az nagyon női területnek van elkönyelve,nagy a diszkrimináció,amiről persze a sajtó nem számol be...itt még olyan a társadalmi fejlettség,hogy a nők mindig mindenben hátrányban vannak,ha a férfi van hátrányban,arról nem fognak semmit sem írni
2016. márc. 12. 21:10
 26/48 A kérdező kommentje:
Válasz előzőeknek:erre mindig ügyelek,mindig dezodort használok,nekem nincs hónaaljszagom, a másik válaszadónak,inkább az a gond,hogy privát-magánszférában magyarba mindenhol szinte csak hölgyeket vesznek fel például wellness központokba,nem arról van szó,hogy nincsenek turisták.
2016. márc. 12. 21:20
 27/48 anonim ***** válasza:

A férfi hátrányos megkülönböztetéssel meg kitörölheted a seggedet, alkotmányosan a nőknek sok helyzetben pozitív diszkrimináció jár.

"1957 óta szerepel az európai alapszerződésekben az az elv, hogy a férfiaknak és a nőknek egyenlő munkáért egyenlő díjazást kell kapniuk (ma: az EUMSZ 157. cikke). Emellett az EUMSZ 153. cikke lehetővé teszi, hogy a foglalkoztatással és a munkavégzéssel kapcsolatos kérdésekben az EU az egyenlő esélyek és az egyenlő bánásmód szélesebb területén is fellépjen. Ennek keretében továbbá az EUMSZ 157. cikke értelmében jogszerűen alkalmazható pozitív diszkrimináció a nők emancipációja érdekében. "

2016. márc. 12. 23:14
 28/48 anonim ***** válasza:
100%

" Magyarország nem egy turistaparadicsom, alap esetben pedig az emberek túlnyomó többsége (bizony külföldön is), akkor megy masszőrhöz, ha betegség miatt muszáj, vagy ha vakációzik."

Neked fogalmad sincs arról, hogy milyen sokan veszik igénybe a gyógymasszázst! :)

Üdv egy Orvosi Gyógymasszőr-Fizioterapeuta és Reflexológus-Természetgyógyász....

Tele vannak a reumakórházak és az a legdurvább, hogy kevés a nagyon jó masszőr ugyanis lehet, hogy valaki elvégzi, de ha kicsi keze van és semmi ereje nincs cseszheti az egészet.... Nekem szerencsém van, mert órási kezem van és erős alkarom és persze továbbképzésekre is megyek és tájékozódok az ayurvédáról is pl....

Amúgy egy az egyben az ayurvédikus orvoslást csináljuk mi gyógymasszőrök-fizioterapeuták és gyógytornász-fizioterapeuták is....

Ugyan azokat a fogásokat használjuk, mint az indiaiak semmi köze a svéd masszázshoz, de semmi az ég világon, pedig úgy tanítják, hogy svéd masszázs, de semmi köze a svéd szónak sem hozzá ezek a kezelések és a reflexológia is mind a keleti orvoslásból származik és büszke vagyok, hogy csinálhatom ezt a tevékenységet, mint szakember és egy nemzetközileg elismert gyógyfürdőkórházban... :)

Ja és külföldön meg magyarán szólva hülyére keresi magát az ember ezzel (persze, ha jó szakember és erre született, ha értitek mire gondolok...) :) De nekem elsősorban a páciensek a fontosak...

Csak akkor csinálja ezt a tevékenységet az ember, ha szeret gyógyítani természetes módon, ez csak azoknak való... :)

2016. márc. 13. 22:44
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
És ugye azzal egyetért mindenki hogy ha valaki elégedetten távozik a kezelésről és ha meggyógyítottad az milyen jó érzés már... Ja és Férfi vagyok és tisztelem a női masszőr kolegákat is, nálunk a kórházban vannak nagyon jó masszőr nök és vannak nagyon rossz masszőr fiúk.... Itt a kezen áll vagy bukik minden szerintem...
2016. márc. 13. 22:48
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

"Tele vannak a reumakórházak és az a legdurvább"

De ezzel csak engem támasztasz alá. A betegek mennek masszőrhöz gondolom oda is, vagy tévedek?

Persze ezzel semmi baj nincs, jó dolog gyógyítani, de szerintem ez tipikusan olyan mint fodrásznak lenni. Ha tényleg jó és népszerű vagy, akkor látástól mikulásig tudsz dolgozni és nagyon jól kereshetsz, de ha nem fogtad meg Buddha tökét, akkor nem.

2016. márc. 13. 22:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!