Gyógy- és sportmasszőrként végzettek közül el tudott helyezkedni valaki itt aki nem nőnek született, és nem éhbért, minimálbért kap?
Másodállásban simán összeszedek egy magyar átlagfizetést a főállású fizetésem mellé, ezzel a szakmával férfiként. Persze ehhez kellett egy kis idő, kb 1,5 év, mire kialakult a stabil vendégkör.
Csak az olyan vendégeket tartom meg, akik masszázs miatt jönnek, aki mást akar az többet nem jön!
Amúgy a fenti meglátások helyesek!
Amíg csak 1-2 vendégem volt, addig nem volt vállalkozóim. Közben lett stabil főállásom + a vendégkör is gyarapodott így megérte kiváltani. + masszázs mellett mással is foglalkozom.
Marketingre nem költöttem sokat, elég volt jól masszírozni, és a többi masszőr alá menni, mint Ft-ban mint időben. Amúgy első vendégeim ismerősi körből jöttek, majd munkatársak közül, és azok hozták a többit. Az elején mindenkinek megmondtam, hogyha tud embert akkor hozzon! Szóval nagyon nem költöttem marketingre.
Gyógymasszőr férfi vagyok és lakóhelyemen (2000 fős község) otthon dolgozom saját vállalkozásomban. 3 év kellett mire tisztességes megélhetést biztosított ez a munka és kialakult egy stabil vendégkőr. A marketingre nem igazán költöttem, mert a vendégek egymásnak ajánlottak. A kezdeti szórólapok és a helyi újság hirdetése nem sok vendéget hozott. Ez egy intim szolgáltatás, nem az utcáról, vagy a "szaknévsorból" jönnek a vendégek, csakis ajánlásra.
Ügyesnek, eredményesnek, lelkiismeretesnek és korrektnek kell lenni, a többi nem rajtad múlik.
"1,magyaros,lehúzós,fizetős:Ahol helybérletet kell fizetni legalább 40-50.000 Ft. +fizetni kell a járulékokat+könyvelőt+a marketinget(szórólap,névjegykártya stb.)"
Szóval az a gond, hogy nem megy a feketézés?
Ha nincs időd kivárni, amíg a munkád meghozza a gyümölcsét, talán felesleges is volt megszerezni ezt a képesítést.
Ma Magyarországon még elég gyerekcipőben van a masszázskultúra. Sajnos gyógyszerközpontú társadalomban élünk, ezért az alternatív gyógymódok nem kapnak kellő figyelmet, támogatást, marketinget. Az emberek nagy része nincs is tisztában a masszázs terápiás hatásaival, sokan még mindig azt hiszik, ez egyfajta "Úri passzió". Amíg ez a szemléletmód nem változik, addig az ügyfélkör kialakításához hosszabb időre van szükség, melyet tudomásul kell venni.
Vagy menj külföldre! Tele vannak az osztrák álláshírdetések masszőri munkával. Tavaly találtam olyan hírtdetést nyugat Tirolban, hogy btt. 2.250-EUR + szállás + teljes ellátás szállodában novembertől áprilisig, gyógymasszőri végzettséggel. Ez már elég korrekt, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!