Gyógy- és sportmasszőrként végzettek közül el tudott helyezkedni valaki itt aki nem nőnek született, és nem éhbért, minimálbért kap?
Nekem olyan ismerősöm van, aki eljár dolgozni, minimálbérért egy egyszerű betanított munkára. Fizetik az összes járulékot neki. Mellette meg maszíroz, semmi vállalkozói igazolvány, zsebbe megy az egész. Igaz, neki is több év volt, mire összehozta a klienseit, de jelenleg nem lehet hozzá bejutni.
Szép dolog egyébként, hogy nem akarsz feketézni, de ez nem megy másképp. Ha mindent befizetsz, járulékot, adót, akkor min. 4000 ft-ot kell elkérned egy masszázsért, és az valóban elég sok. Ha még a szobát is bérled, akkor meg még jobban fel kell verned az árat. Az első időben biztos, hogy ráfizetéses leszel.
Vidéken sok olyan ember van, aki a saját lakásába vett egy masszőrágyat, és másodállásban csinálja. 2000-3000 ft-ért, na ők hamar feltöltik a határidőnaplójukat.
Mondjuk én nő létemre férfihoz nem mennék, szégyenlős vagyok.
Szóval én azt ajánlanám, hogy a saját lakásodban próbálkozz, először csak az ismerősök körében, akikről tudod, hogy nem jelentenek fel, és egy alacsonyabb árért. Ha viszik a híredet, 1-2 év alatt eljutsz oda, hogy tele lesz az órarended, akkor kiválthatod a vállalkozóit is, ha mindenáron tisztán akarod csinálni. De ez valóban idő, és egy kis rizikó.
Azon nem gondolkoztál el még, hogy vajon az EÜ intézményekbe, vagy a fürdőkbe miért lehet csak kihalásos módon bekerülni?
Azért mert az a nettó 83.eFt. (ami egyébként valamivel több) csak az alapfizetés és mellé kb. ugyanennyi jatt is hozzájön a betegektől havonta! Plusz sokan a "maszekot" is beviszik az intézménybe a munkaidőbe, azaz egy rutinosabb intézményi masszőr simán megkeres 200-at havonta nettóban. Nyugodt lehetsz, hogy nem a közalkalmazotti munkabér teszi vonzóvá és telítetté ezt a pályát az EÜ. intézményekben! :)
Arról meg nem mi tehetünk gyógymasszőrök, hogy a masszázskultúra még gyerekcipőben jár Magyarországon. Sajnos ilyen gyógyszerközpontú társadalomban élünk, ahol az alternatív gyógymódoknak nincs kellő marketingje.
És persze túlképzés van masszőrökből, ezt sem szabad elfelejteni, ezért sem könnyű normális munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!