Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyógy- és sportmasszőrként...

Gyógy- és sportmasszőrként végzettek közül el tudott helyezkedni valaki itt aki nem nőnek született, és nem éhbért, minimálbért kap?

Figyelt kérdés
Ahogy látom magyarba 3 fajta masszőrmunka van: 1,magyaros,lehúzós,fizetős:Ahol helybérletet kell fizetni legalább 40-50.000 Ft. +fizetni kell a járulékokat+könyvelőt+a marketinget(szórólap,névjegykártya stb.)havonta minimum 150.000 minusz 2,a kihalásos,kapcsolatos,éhbéres masszőrmunka: kórházak,gyógyfürdők...nagy kapcsolat+kihalás kell,és ha az ember szerencsés,nettó 83.000 forintért dolgozhat valamelyik gyógyfürdőben.Ha van kapcsolata+éppen kihalás van,nyugdíjba ment valaki. 3,A születéses masszőrmunka,ahol többet fizetnek mint nettó 80.000:itt az elmaradott,konzervatív magyaros gondolkodásnak köszönhetően csak nő lehet masszőr a magánszférában,tehát wellnessközpontokban,hotelekben stb. Van más tapasztalat?

2015. okt. 24. 21:05
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
1,senki sem akar feketézni miért akarnék feketézni? 2,aki szállodában van nettó 260.000-et keres,és még 50000 yatt???Ez Magyarországon van,semmi extra szolgáltatás nélkül,és nem kell hozzá nőnek születni??? 3,Valóban előfordulhat Ausztriában 2250 euros bruttó fizetés,de ez a plafon,inkább jellemző a minimálbér körüli nettó 1300 euros fizetés.De így is az lesz, fiú csoporttársaim már rég külföldön vannak,nekem sincs más,sajnos itt magyarba nincs állás,ha női területeken nem nőnek született,ez nem Svédország,itt teljesen más a gondolkodás.
2015. okt. 26. 07:49
 12/48 anonim ***** válasza:
A szállodás vagyok. Jó helyet kell elcsípni :) Nem akarom pontosan leírni, melyikben dolgozom, de Four Seasons és Kempinski típusú szállodában vagyok.
2015. okt. 26. 15:38
 13/48 A kérdező kommentje:
Ok,köszi,jól keresel,van yatt sok?Férfi vagy?Hallottam,hogy pár hotelbe felvesznek férfiakat is,habár nem ez jellemző.
2015. okt. 26. 16:59
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan ismerősöm van, aki eljár dolgozni, minimálbérért egy egyszerű betanított munkára. Fizetik az összes járulékot neki. Mellette meg maszíroz, semmi vállalkozói igazolvány, zsebbe megy az egész. Igaz, neki is több év volt, mire összehozta a klienseit, de jelenleg nem lehet hozzá bejutni.

Szép dolog egyébként, hogy nem akarsz feketézni, de ez nem megy másképp. Ha mindent befizetsz, járulékot, adót, akkor min. 4000 ft-ot kell elkérned egy masszázsért, és az valóban elég sok. Ha még a szobát is bérled, akkor meg még jobban fel kell verned az árat. Az első időben biztos, hogy ráfizetéses leszel.

Vidéken sok olyan ember van, aki a saját lakásába vett egy masszőrágyat, és másodállásban csinálja. 2000-3000 ft-ért, na ők hamar feltöltik a határidőnaplójukat.

Mondjuk én nő létemre férfihoz nem mennék, szégyenlős vagyok.

Szóval én azt ajánlanám, hogy a saját lakásodban próbálkozz, először csak az ismerősök körében, akikről tudod, hogy nem jelentenek fel, és egy alacsonyabb árért. Ha viszik a híredet, 1-2 év alatt eljutsz oda, hogy tele lesz az órarended, akkor kiválthatod a vállalkozóit is, ha mindenáron tisztán akarod csinálni. De ez valóban idő, és egy kis rizikó.

2015. okt. 26. 17:47
 15/48 A kérdező kommentje:
Igen,csak én nem azért tanultam 3 évet(2 év gyógy- és sportmasszőri+1 év egyéb masszőrtanulmányok) hogy ez legyen az életcél,hogy alkalmanként minimális összegért ismerősöket masszírozzak,csak azért mert az elmaradott,konzervatív magyar gondolkodás miatt,szinte csak női masszőröket vesznek fel hotelekbe,wellness központokba.Úgy hallottam,hogy Ausztriában is van diszkrimináció,de ott azért már kisebb,illetve talán az is kevésbé kell hallgatni,hogy a nők mindig mindenben hátrányban vannak.Ha meg valami északi államba sikerülne a munkavállalás,akkor ott meg egyáltalán nem lennék hátrányban,mivel arrafele a tudás számít,nem kell nőnek születni masszőrmunkához.
2015. okt. 26. 21:36
 16/48 anonim ***** válasza:
84%
Férfi vagyok, igen. Különben nem vagy elég tájékozott... A jó helyekre férfiakat vesznek fel főleg...
2015. okt. 27. 17:00
 17/48 A kérdező kommentje:
Csak nem tudjuk mi az a jó hely,mert azt nem árultad el...amit én tudok,hogy férfi alkalmazottként dolgozik,az vagy fürdő nettó 83.000-ért kapcsolatos,kihalásos,éhhalásos magyaros módon vagy már nincs ebben az országban...Alkalmazottként,aki többet keres mint 83.000 ft. ebben az országban és masszőr,ezen kívül az csak nőismerős
2015. okt. 27. 23:23
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

Azon nem gondolkoztál el még, hogy vajon az EÜ intézményekbe, vagy a fürdőkbe miért lehet csak kihalásos módon bekerülni?

Azért mert az a nettó 83.eFt. (ami egyébként valamivel több) csak az alapfizetés és mellé kb. ugyanennyi jatt is hozzájön a betegektől havonta! Plusz sokan a "maszekot" is beviszik az intézménybe a munkaidőbe, azaz egy rutinosabb intézményi masszőr simán megkeres 200-at havonta nettóban. Nyugodt lehetsz, hogy nem a közalkalmazotti munkabér teszi vonzóvá és telítetté ezt a pályát az EÜ. intézményekben! :)

Arról meg nem mi tehetünk gyógymasszőrök, hogy a masszázskultúra még gyerekcipőben jár Magyarországon. Sajnos ilyen gyógyszerközpontú társadalomban élünk, ahol az alternatív gyógymódoknak nincs kellő marketingje.

És persze túlképzés van masszőrökből, ezt sem szabad elfelejteni, ezért sem könnyű normális munkát találni.

2015. okt. 28. 08:05
 19/48 A kérdező kommentje:
De gondoltam arra amit mondasz.Többekkel beszéltem akik fürdőben vannak.Vidéken kevés a yatt,a 83000ft. mellé,10-20.000,mert embereknek nincs pénze.Itt Budapesten valóban több a yatt,de ismerek olyat,aki sok évig az egyik nevesitteni fürdőben volt,ő még mindig azt mondta,hogy ennyiért azt a munkát amit csinált,még mindig nagyon nem érte meg,azért nem könnyű munka,jelentősen igénybe veszi az embert stb. és már nagyon bánja,hogy már rég nem ment külföldre.Lehet,hogy 1-2 fürdőben jól lehet keresni az egész országra rávetítve,de szerintem nem ez a jellemző.
2015. okt. 28. 08:49
 20/48 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy van pár férfi aki jól keres fürdőkben,de összességében több nőt vesznek fel alkalmazottnak jelenleg masszőrnek wellness központok,hotelek,szépségszalonok stb,ide szinte kivétel nélkül csak nőket.Szerintem ezek a netto 83.000 fürdős állások azért kihalásosak,mert valóban jobbak,mintha valaki 47.000-et keresne yatt nékül.
2015. okt. 28. 09:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!