Miért van az, hogy sok szegény ember nem érti meg, hogy lehetne jobb is a sorsa, ha tanulna/képezné magát esetleg költözne?
Kérdésemet, igazából az élmunkanélküli felhasználó ihlette (akit a legtöbben csak séf fiúként ismertek). Ő egy burgerforgató volt Ausztriában és most pedig segélyekből él.
Nem értem, hogy miért nem érti azt az összefüggést, hogy tanulás/képesítés/képzések ---> jobb fizetés/megbecsülés/anyagi körülmények. Egyszerüen nem tudom felfogni, hogy miért hibáztatja a rendszert, a tőkéseket, a kormányt, amikor meg lenne neki is a jobb élethez a lehetősége ha tenne érte.
Nem tudom felfogni, hogy miért jobb úgy élnie, hogy azt hiszi, hogy mindenki más tehet arról, hogy neki rossz és csak ő nem.
Nem értem miért nem kérdezi meg magát, hogy "Megtettem vajon mindent, hogy jobb életem legyen? Egyértelmüen a válasz nem lenne, de gondolom ezt nem akarja beismerni, mert akkor rájönne, hogy csak ő tehet arról ,hogy egy semnmihez nem értő ember, aki ráadásul az alkoholizmus közelében áll már. Ugyanakkor ezen lehetne változtatni, ha akarna. Azt nem értem, hogy miért nem akar változtatni az életén és jobb irányba terelni
Nézd meg például az erre a kérdésre adott válaszokat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Tipikus. Minek elkezdeni, mire elvégzed már öreg leszel, nehéz lesz, addig sem lesz pénzed. Stb. Szinte senki nem biztatja a kérdezőt.
Sokszor a tovabbkepzes is penzbe kerul.
Ami a masik varost illeti: ahhoz kell egy szep kis kezdotoke. Parhavi lakber kaucio, meg egy-ket honapig ellenni amig megtalalod a joallast, de meg ha rogton az allasba mesz akkor is kell kaucio es lakber az ottani helyen, plusz a koltozes sincs ingyen. Namost aki epp le van egve mert nincs allasa, vagy keveset keres, az mi a hoherbol fizesse ezt meg? Vegyen fel egy bizonytalan ketes valamire hogy talan sikerul hitelt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!