Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy sok szegény...

TamásTóth kérdése:

Miért van az, hogy sok szegény ember nem érti meg, hogy lehetne jobb is a sorsa, ha tanulna/képezné magát esetleg költözne?

Figyelt kérdés

Kérdésemet, igazából az élmunkanélküli felhasználó ihlette (akit a legtöbben csak séf fiúként ismertek). Ő egy burgerforgató volt Ausztriában és most pedig segélyekből él.

Nem értem, hogy miért nem érti azt az összefüggést, hogy tanulás/képesítés/képzések ---> jobb fizetés/megbecsülés/anyagi körülmények. Egyszerüen nem tudom felfogni, hogy miért hibáztatja a rendszert, a tőkéseket, a kormányt, amikor meg lenne neki is a jobb élethez a lehetősége ha tenne érte.

Nem tudom felfogni, hogy miért jobb úgy élnie, hogy azt hiszi, hogy mindenki más tehet arról, hogy neki rossz és csak ő nem.

Nem értem miért nem kérdezi meg magát, hogy "Megtettem vajon mindent, hogy jobb életem legyen? Egyértelmüen a válasz nem lenne, de gondolom ezt nem akarja beismerni, mert akkor rájönne, hogy csak ő tehet arról ,hogy egy semnmihez nem értő ember, aki ráadásul az alkoholizmus közelében áll már. Ugyanakkor ezen lehetne változtatni, ha akarna. Azt nem értem, hogy miért nem akar változtatni az életén és jobb irányba terelni

2015. okt. 22. 09:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%
8.-s vagyok, én bárhova hajlandó lennék költözni, teljesen mobilis vagyok de ez sem segít
2015. okt. 22. 14:48
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem vettem, hanem örököltem a lakást, mivel a balesetben a szüleim meghaltak...

Igen, utánanéztem, van lehetőség vele elhelyezkedni. De elég kiábrándító, hogy a nálam képzetlenebb ismerős kap állást... Baromi jó vagyok, elismerik. De hát fura, hogy eddig nem ezt csináltam.

Azt az előbb kihagytam, hogy a férjemnek itt van állása...

2015. okt. 22. 14:50
 13/33 anonim ***** válasza:
81%
A vidéki felnőtt polgároknak azért eléggé korlátozottak a tanulási lehetőségei. Én Gy-M-S megyében élek egy kistelepülésen, de Győrben sincs mindenféle képzés csak BP-en. Heti 1 alkalom 2 éven keresztül BP-i utakkal vonattal, busszal alsó hangon 1-1,5 millió Ft. Kérdés, hogy lesz-e olyan a tanult szakma 2 év múlva ami 100%-ban visszahozza a befektetett pénzt, energiát. Az OKJ-s képzések csak a pénzre mennek aki elvégzi az csak ugatja azt a szakmát amire beiratkozott. Van egy egyetemi diplomám, nyelvvizsgáim, 2 különféle OKJ-s végzettségem és hajlandó lennék mást is kitanulni, de egyrészt a színvonaltalan okj-s tömegtermelés másrészt a bizonytalan munkalehetőségek miatt én sem kezdek már másba. Egyébként, jelenleg Bécsben tolom a talicskát egy olyan multi-kulti brigádban ahol nem én vagyok a legképzettebb.
2015. okt. 22. 16:21
 14/33 anonim ***** válasza:
87%
Én Budapesten élek, ha itt nincs esélyem, vidéken sem. Sajnos egyértelműen (interjún szemembe mondták, hogy 40es, 50es nőnek nem sok esélye van, nem kellene, juniorokat keresnek: kevesebb fizut, kevesebb szabit kell nekik adni, nem akarnak vezetői szintre törni). Külföldre nem szeretnék menni, család ideköt, plusz mi legyek ott? mosogató? 25 év értelmiségi irodai munka után? sajnos derekam nem bírja a hosszas álló és fizikai munkát...
2015. okt. 22. 16:33
 15/33 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 9-es hozzászóló (47 éves hölgy):

Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ilyen képzettséggel nem tudsz elhelyezkedni. Én azt mondom, hogy két nyelv perfekt ismerete is elég lehet a boldoguláshoz. Mióta vagy munkanélküli? Milyenek az emberi kapcsolataid? Gondolkoztál már azon, hogy irányt váltasz? Mással foglalkozzál? Én biztos, hogy a nyelvekből húznék hasznot.

25/f

2015. okt. 22. 16:56
 16/33 anonim ***** válasza:
61%
Majd ha te is 40-50 feletti nő leszel, meglátod....
2015. okt. 22. 16:57
 17/33 anonim ***** válasza:
41%
Hölgy sosem leszek, szóval ez nem jött be. Durcizni felesleges, csak megkérdeztem, hogy miért nem váltasz pályát.
2015. okt. 22. 17:09
 18/33 anonim ***** válasza:
30%
A kort egyébként nem lehetne letagadni? Nem sokat tudok én erről, még huszonéves vagyok, de ha valaki 40 éves, kinéz 30-nak, nagy baj lenne, ha az önéletrajzba 30-at írna? Utána már lehet kiderülne, de akkor már kb. fel van véve az illető, nem?
2015. okt. 22. 17:51
 19/33 anonim ***** válasza:
66%

A 23 évest bárhova felveszik, ha beszél 2 nyelvet. A 40-50 évest szinte sehova. Lehet itt kígyót-békát kiabálni a másikra, de ez akkor is így van.

A költözés? Nos, nekem van 2 gyerekem, akkor szerinted mit csináljak? Jöjjenek ők is az albérletbe velem, és akkor nem látják az apjukat egész héten. Vagy járjak haza csak én a hétvégén? Mert tudom, hogy 23 évesen ez elképzelhetetlen, de az embereknek általában van családjuk, és velük akarnak élni.

Én pl. voltam interjún a dunaújvárosi Hankookban, nagyon-nagyon büszkék a munkásszállójukra, állítólag tényleg luxus. Mondtam, hogy ingáznék 50 km-ről, nem jó, költözzek oda. Család jöhet? Ja, azt nem. Hát akkor?!

Egyébként jelenleg egy ingatlant eladni évek.

2015. okt. 22. 18:09
 20/33 anonim ***** válasza:
60%
Kort letagadni? akkor le kell tagadni egy csomó munkaviszonyt, mert nehezen hihető, hogy ál-30évesen 25-30 év munkaviszonyom van...meg sok helyen kérik a személyit is: ott van benne a születési dátum. A multik honlapjára meg úgy lehet regisztrálni, ha kitöltöd az év, hó, nap rubrikát...
2015. okt. 22. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!