Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most akkor szegények az...

Most akkor szegények az emberem vagy sem?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, frekventáltabb belső helyen és tegnap ATM-nél vettem le pénzt és feltünt, hogy az emberek a bizonylatokat ledobják az automata tetejére, ami már emiatt ott halomban állt...

érdekes modon én leveszek egy honapban 1-2 alkalommal 50ezret és sosem kérek blokkot a géptől.

na, mindegy, a fő pont az most az, hogy ezeken a bizonylatokon többnyire néhány ezret vettek le az emberek, és amelyiken az egyenleg is rajta volt, az ilyen 100ezer körüli összeg...

mindeközben meg tudtommal a fiatalok többsége akár érettségivel is nagyon jól keres, felsőfokú végzettséggel meg 300k nettó alap...

nekem is van egy bsc-m a lehető legjobb helyről, mégis megalázóan keveset keresek, de én nem vagyok kellemes ember, sem okos, sem jófej. Diplomám is ugy lett, hogy nem volt életem és addig magoltam mig nem lett meg a kettes. Merthogy ennyire futotta az eszem.

Ugyanakkor meg itt a társasházban a bluetooth a telómon befog ilyen drága cuccokat, mint pl félmillás hangszóró meg mindenféle drága okostévé.

közben meg ATM-nél ha valaki levesz 50ezret az már ritkaság, érted?

2015. okt. 4. 13:12
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

aha...csak épp nekem is 24 óra egy nap, mint másnak...

pedig mondjuk nekem lehetne egy nap 30-35 óra is és ezzel arányosabb több energiám is lehetne, mert nekem ennyivel nehezebb érvényesülnöm.

Ja és én nem olyan vagyok, mint egy fogyatékos, mert az ő irányukba pl kisebbek az elvárások.

De tőlem ugyanazt várják el mint mindenki mástól.

2015. okt. 4. 13:41
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Most akkor ide jöttél sírni hogy milyen szerencsétlen vagy? Ettől kevésbé leszel szerencsétlen?
2015. okt. 4. 14:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Hipót próbáltál már inni?
2015. okt. 4. 14:36
 14/22 anonim ***** válasza:

#11 Ezért nem keresel sokat, mert az idődért fizetnek. Egy nap maxi 12 órát tudsz dolgozni, azt sem tudod sokáig csinálni. Pl nem tudod heti 7x.

Ezek után ne is csodálkozz, hogy kevés a zseton.

Ad2, én pl ha veszek is fel pénzt, nem kérek hozzá bizonylatot, mert a bank ezért is felszámol X összeget.

Namármost ha 1x megkerestem a pénzt, nem ilyeneken fogom elverni.

2015. okt. 4. 14:57
 15/22 A kérdező kommentje:
Mas is heti 40oraban dolgozik csak ebben 2x ennyiert
2015. okt. 4. 15:04
 16/22 anonim ***** válasza:

#15: Akkor lefordítom, hogy az előző válaszoló hogy értette(szerintem), amit leírt.

Azért nem keresel sokat, mert az idődért fizetnek, ellentétben valakivel, akit nem az idejéért, hanem elsősorban az általa előállított/hozzáadott értékért fizetnek.

Pl.: Engem sem órabérben fizet a munkáltatóm, hanem van egy fix havi bérem, amiért a szerződés szerint maximum napi 8 órát vagyok hajlandó/köteles dolgozni. Kiadnak feladatokat, amiket elvégzek, vannak projektek, amikkel kapcsolatban közvetlenül engem kereshet az ügyfél, ha valami gondja van. Ezekért a feladatokért megkapom a pénzemet, attól függetlenül, hogy heti 15 vagy 40 órát dolgoztam, feltéve, hogy határidőre vagy max. 1-2 nap csúszással megcsináltam azt, ami a kötelességem.

Ha nem itt trollkodok, vagy mosómedvés videókat nézek reddit-en, akkor általában jóval kevesebb, mint 40 óra alatt elkészülök a heti feladataimmal, a fennmaradó időmben másodállásban is csinálhatok valamit, amivel akár megduplázhatom a havi bevételemet.

2015. okt. 4. 16:52
 17/22 A kérdező kommentje:
Jo luzer munkaltato aki potyara fizet
2015. okt. 4. 17:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem potyára fizet, megcsinálom a feladatomat, csak éppen teljesen mindegy neki, hogy ehhez hány órát ülök a gép előtt. Nem az időmet adom el neki, hanem szellemi terméket, amit ő jóval több pénzért ad tovább az adott megrendelőnek. Innentől nem érdekli, hogy hány órát foglalkozok egy feladattal, amennyiben a heti 40-et nem haladja meg, de ilyen esetben természetesen módosítunk a határidőn vagy kiadnak másnak bizonyos részfeladatokat.
2015. okt. 4. 18:00
 19/22 A kérdező kommentje:

De ha tudna h heti 40orara fizet akkor logikus lenne h kimaxolja a terhelesedet arra az idore.

Ez olyan mintha prostit hivnal 1 orara aztan 10perc alatt letudnad

2015. okt. 4. 18:03
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem érted a srácot. Képzeld el a srác bemegy hétfőn, áll az udvaron egy nagy halom kő. Jön a főnök, azt mondja neki:

- Józsi, itt van 100 db zsák, meg tudod rakni kővel péntekre?

- Igen, meg.

- Rendben. Kapsz érte 40e Ft-ot, megfelel?

- Igen, meg.

- Jól van. Jövök pénteken és ha kész a munka, akkor fizetek!

Elmegy a főnök, Józsi elkezd dolgozni és keddre megrakja a 100 zsákot. A főnök jön pénteken, leellenőrzi a 100 zsákot, elégedett a munkával és kifizeti Józsit.

Potyára fizetett talán hisz Józsi csak 2 napot dolgozott 5 nap helyett? Nem, mert a főnök azért fizetett hogy a 100 zsák meg legyen rakva kővel és nem azért hogy Józsi 5 napot dolgozzon!

2015. okt. 4. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!