Ti hazamennétek vagy nem?
Németországban dolgozunk a párommal 1 éve. Tegnap közölték hogy hónap végén mennünk kell, mert jön néhány szír dolgozó és minket meg kiraktak emiatt.
Ti próbálkoznátok itt keresni munkát, megkockáztatva azt hogy felélitek a megtakarításotokat vagy hazamennétek Magyarországra és ott próbálnátok szerencsét. Az utolsó értelemszerűen egy olcsóbb megoldás mert lakhatunk a szülőknél meg a pénzünkből akár valamihez kezdhetnénk is kint meg 2 hónapra talán elég.
A helyzetet az is nehezíti hogy mindketten keveset beszélünk németül, más nyelvet meg egyáltalán nem, és korábban is próbálkoztunk másik munkát keresni mert itt a minimálbért sem adták meg de akkor is ez gondot okozott.
Ti mit tennétek?
Próbáljatok keresni mást, nyelvtudás nélkül iszonyú nehéz lesz.
Én nyelvtudás nélkül -münchenben - nettó 800 eurót kaptam, valószínű ti is ezért kaptatok ilyen keveset.
Aki tudott németül, ennél jóval többet kapott.
Szerintem inkább a nyelvtanulásra álljatok rá!
Valószínűleg most jól le leszek húzva, de hazajönnék. megmondom miért. Az hogy aki dolgozni akar, az tud munkát találni, szerintem max 1 hónapig lesz még igaz - naponta 10 ezer menekült megy ki Németországba és tegnap mondták a hírekbe, hogy annyira nem győzik a fogadást, hogy azt tervezik: minden szír menekült AUTOMATIKUSAN megkapja 3 évre a munkavállalási engedélyt.
Mivel a szírek sem beszélnek németül, meg Ti sem jól, ezért ők tuti előnybe fognak részesülni (amivel én nem biztos, hogy egyetértek, de valószínűleg ez lesz a tendencia)
Nem bántásból, csak hogy megértselek Titeket: hogy lehet az, hogy 1 éve kint vagytok, akkor is probléma volt, hogy nem beszéltek németül és még most is: nem volt időtök tanulni? vagy annyira nehéz, hogy ennyi idő alatt sem lehet megtanulni?
Nem akarlak bántani bennetek, de!
A németek nem tolerálják, ha nem vagy hajlandó megtanulni, de legalábbis tanulni németül.
Azt meg vegyétek ajándéknak, hogy 1 évig tűrték, hogy ti nem beszéltek németül.
Gyertek haza!
1) Ez akkora kamu mint ide lacháza.
2) 1 év alatt tisztességesen meg lehetett volna tanulni németül. Ha ez is történt (ami nem történt ez egyértelmű), megérdemlitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!