Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti is jártatok így pályakezdők...

Ti is jártatok így pályakezdőként, lehet, hogy ki fognak rúgni?

Figyelt kérdés
2 hónapja dolgozom olyan munkakörben amit nem tanultam az egyetemen,csak részben kapcsolódik a szakmámhoz,és nem is volt aki betanítson.Ezért néha bénázok,lassú vagyok mert magamnak kell kitalálnom mindent.A kollégák meg a főnököm meg úgy vannak vele,nem nincs kedvük nekem elmagyarázni,a főnököm ezért inkább olyannal csináltatja meg a feladatokat,aki már jól tudja,a kollégák meg nem akarnak azzal foglakozni,hogy megmutogassák a dolgokat,ha felajánlom,hogy segítenék,szivesen megtanulnám,akkor leráznak,hogy á most neki sietni kell,hamar akar végezni,amig nem tudom addig csak hátráltanám,majd máskor...Ráadásul egy kis összeszoktott közösségbe kerültem,állandóan a volt kolléganő utánn "sírnak" akinek a helyére jöttem...hozzászólni se annyira tudok a beszélgetéskehez,mert nálam olyan 10 évvel idősebbek,mind nők(én is 24 éves lány vagyok)nincs más téma mint a jajj kifutok az időböl,ki fog elvenni,gyereket akarok,de a pasim nem stb...Félek el fognak küldeni a próbaidő utánn,mit tehetnék?

2015. szept. 17. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Hja, hát majd megszokod az ilyesmit.

Nekem a 3. munkahelyemen is ez volt. 3 hónap a próbaidő, de kb. fél év volt mire megtanultam a dolgot egyedül, 1 év után voltam benne profi.

A 4. munkahelyemen volt az, hogy a főnök megszervezte a betanítást, hivatalosan ki kellett írni az oktatásokat, aláírással, különben itt is elhajtottak volna a kollégák.

Egyedül senki nem tudja megtanulni, és egy új kolllégát betanítani sok idő, és általában senkinek nincs hozzá kedve, hacsak nem mondja neki a főnök, hogy konkrétan az az ő dolga.

Én a 3. munkahelyemen annyira kibuktam ezen, hogy bementem a főnökhöz, és megmondtam neki, hogy hazamegyek, ha nem segítenek. Az igaz, hogy ott nem tudták kiadni másnak, nekem kellett megcsinálni, túl sok volt a munka, és hozzáférése sem volt a legtöbb kollégának.

A helyedben én is elbeszélgetnék a főnökkel, hogy több segítségre van szükséged, hogy beszéljétek meg, ki mikor ér rá egy-egy órát, hogy jobban betanítsanak.

De az első fél évben mindenki téged fog hülyézni, és utálni, ez a legtöbb helyen így van.

2015. szept. 17. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Gyakorlat teszi a mestert, keresd meg a volt titkárnőt facebookon vagy e-mailbe, h pár tanáccsal lásson el, ha van ideje. Ha talpra esett vagy, akk feltalálod magad. Hajrá
2015. szept. 17. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy fognak elküldeni!

Szerinted a nagyokos kollégáid hogyan kezdték?

Na látod...

2015. szept. 17. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Dehogy rúgnak. Akkor kezdhetik elölről a keresést és a betanítást.
2015. okt. 16. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!