Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként mit írhatnék...

Pályakezdőként mit írhatnék az önéletrajzomba?

Figyelt kérdés
Most érettségizem, és ha megvan az érettségim szeretném beadni a környéken kiszemelt potenciális munkahelyekre az önéletrajzomat arra az esetre, ha nem vennének fel az egyetemre. Nézegettem mintákat a neten, de azok mind olyanok, amiken már meg van nevezve valamilyen képesítés és rendelkezik munkatapasztalattal is. Nekem jelenleg csak az érettségim lesz meg, azon kívül pedig egy munkaügyi központ közbenjárásával elvégzett tanfolyam is, de az nem releváns a kiszemelt munkahelyekkel, így azt fel esem tüntetem benne szerintem. Egyszerűen csak annyi írjak bele, hogy pályakezdő?
2015. jún. 16. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Tapasztalat és képesítés nélkül valóban nehéz ilyet írni. Nem is értem, miért várják el ilyen helyeken.

Viszont a tanfolyamot, képességeket, nyelvismeretet, diákmunkákat, elért eredményeket, számítógépes ismereteket beleírnám.

2015. jún. 16. 12:00
 2/4 anonim ***** válasza:

írd bele az önéletrajzba minden végzettséged

írd le, hogy melyik iskolában mik voltak a főbb tantárgyak és mi volt röviden a tematikájuk

ha volt szakdolgozat/szemináriumi dolgozatod, akkor írd bele az önéletrajzba a tematikáját

ha volt szakmai gyakorlatod, akár csak pár hétig, azt is írd bele

ha végzel önkéntes munkát pl állatmenhely, írd bele nyugodtan

2015. jún. 16. 12:28
 3/4 Josefinho ***** válasza:

Azt írd bele hogy mit akarsz az élettől, milyen terveid vannak.

Írj egy elég komoly önéletrajzot, akár hosszabbat is, de értelmes érthető szöveget.

Pl közel jövőben szeretnék nyelvvizsgát letenni, ehhez egy biztos munkahelyre van szükségem, mint az Önöké.

És hasonlók.

Sok cégnél az önéletrajzok felét kidobják a szemétbe, mert olyan hulladékok hogy eszméletlen (saját tapasztalat).

Normális fényképet tegyél fel! Ne pózoló!

Igazolvány kép szerűséget.

Írd le természetesen hogy milyen munkákat végeztél, milyen iskolákat, magadtól esetleg ha érdekel és megtanultál valamit.

A lényeg hogy kitűnj a többi közül és behívjanak. Ott kell eladnod magad.

2015. jún. 16. 21:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Azt bele szabad írni, hogy milyen jellegű munkát szeretnék végezni?
2015. jún. 16. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!