Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora fizetést nem pofátlans...

Mekkora fizetést nem pofátlanság kérni egy értékesítői állásnál?

Figyelt kérdés
Extreme Digital értékesítői munkát vállalnék, csak nem igazán vagyok tisztában az értékével. Bruttóban kérik, hogy adjam meg a bérigényt, viszont nagyon filózom, hogy mégis mennyi lenne a reális összeg amit bemondhatnék. Én úgy gondoltam, hogy minimum 130-150 nettó jöjjön ki. Szerintetek?

2015. szept. 3. 16:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:

Kérdezõ levele:

Az üzenet szövege:

a helyzet a 0.655-el az, hogy az

edigitalnál nem így számolnak.

bruttóban kell megadni hogy

mennyit kérsz, így ebben az a

csel, hogy nem tudod mivel is

számolnak - emiatt nem tudhatod

hogy mennyi megy a zsebedbe

(nettó). Már leadtam a bérigényt,

jóváhagyták, viszont mondok

valamit, 53%-al számolnak (nettó

x 1.53 = bruttó). Azért mondtam

az elején is, hogy ez változik.. és

ez nem véletlenül van így. üdv.

Micsoda csel! Vagy inkabb a kerdezo butuska...

2015. szept. 5. 11:48
 42/63 anonim ***** válasza:

Rájöttem hogy hol a baj: fonákosan értelmezi a nettó-bruttó és az adókulcs fogalmát.

Az ő kérdése:

1) Mennyit kell rátenni a nettóra hogy megkapjuk a bruttót?

Beosztja a bruttót a nettóval, kijön hogy 1.53. Ebből levon 1-et, kijön neki hogy +53% és ezt nevezi az adókulcsnak.

Holott a rendes kérdés:

2) Mennyit kell levonni a bruttóból hogy megkapjuk a nettót?

Beosztja a nettót a bruttóval, kijön hogy 0.655. Ha ebből is levonna 1-et, akkor látná hogy az eredmény -34.5%. Tehát a bruttóból le kell vonni annak a 34.5%-át hogy megkapjuk a nettót. A fizetendő adó mértéke 34.5%.

De ő ezt soha nem fogja megérteni, mert fonákosan csinálja, mindenkinek bizonyítani fogja, hogy nem-nem, az adó mértéke nem 34.5%, hanem 53%!

A csoki bruttó ára 100 Ft, a nettó ára pedig 73 Ft. Tehát az ÁFA mértéke 100 / 73 = 1.37 => 37% lenne? Nem. Az ÁFA mennyisége (100 - 73) = 27 Ft, azaz 27 / 100 = 0.27 => 27%!

Soha nem fogja megérteni, mert az ő érvrendszerében az első megközelítés a helyes. Nem tudja összekötni a két módszert, nem látja köztük a kapcsolatot, teljesen különálló dologként kezeli a kettőt, nem látja a levezetést a kettő között.

2015. szept. 5. 12:56
 43/63 A kérdező kommentje:
Kedves #42. Megkérlek görgess vissza a #32-es válaszra... pontosan jól tudom hogy 27% az ÁFA... Mint ahogyan azt elismertem, nem tudtam hogy a bérből vonják le az adót és úgy jön ki a nettó. Én fordítva gondoltam, hogy a nettóra raknak X%-ot és úgy jön ki a bruttó (számomra így volt a logikus). Mint azt korábban is írtam, valahol el kell kezdeni. Már elnézést, hogy mertem kérdezni. Most kezdődik nekem a nagybetűs élet, nem tanították ezt iskolákban (sajnos), valahonnan kell informálódnom. De legközelebb tuti nem itt fogom feltenni az ilyen jellegű kérdéseket. Úgy látom, hogy itt luxus normálisan válaszolni, muszáj minden válasz mellé tenni egy lenéző/csípős megjegyzést. Veletek ellentétben, én nem szégyellem bevallani, hogy nem értek ezekhez. Most mindenki rohadtul okos, mert egyik a másik után írja amit már az előtte levő megválaszolt. Így én is tudnék oltogatni, de nem fogok. Közületek vagy a kedves olvasók közül is biztos, hogy van olyan aki hasonlóan nem tudta hogy ezt így kell kiszámolni és most innen tudta meg. Persze most így utólag rohadt könnyű okoskodni...
2015. szept. 5. 17:23
 44/63 anonim ***** válasza:

Természetesen nem szégyen, ha valamit nem tudsz és megkérdezed. A probléma ezekkel a megnyilvánulásokkal van:

"emberek, basszátok meg"

"rohadtul nem értettétek a kérdést"

"Én tökéletesen tettem fel a kérdést [...], viszont ha ennyi logikátok nincs akkor az elég sajnálatos.."

2015. szept. 5. 17:44
 45/63 anonim ***** válasza:
Felteszel egy gyagya kérdést, mi kedvesen válaszoltunk hogy nem, nem így van és te nem fogadtad el a válaszainkat. Akkor minek tetted fel a kérdést?
2015. szept. 5. 19:03
 46/63 A kérdező kommentje:

"Extreme Digital értékesítői munkát vállalnék, csak nem igazán vagyok tisztában az értékével. Bruttóban kérik, hogy adjam meg a bérigényt, viszont nagyon filózom, hogy mégis mennyi lenne a reális összeg amit bemondhatnék. Én úgy gondoltam, hogy minimum 130-150 nettó jöjjön ki. Szerintetek?"

EZ volt a kérdés. Ti meg elkezdtek offolni, ami egyébként benne van a szabályzatban.

Így szól:

"Milyen szabályokat kell betartanom a válaszíráskor?

-Ha választ írsz, tartsd be a következőket:

Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!...."

"Kedves válaszok" ... na igen, ezt inkább hagyjuk. Részemről a vita le van zárva, ti viszont nyugodtan kibeszélhettek még évekig, ha úgy érzitek jól magatokat.

Üdv.

2015. szept. 5. 20:34
 47/63 anonim ***** válasza:

" A csoki bruttó ára 100 Ft, a nettó

ára pedig 73 Ft. Tehát az ÁFA

mértéke 100 / 73 = 1.37 => 37%

lenne? Nem. "

De. Akkor az bizony 37% ÁFA lenne.

Ebbe sajnos szörnyen belebuktál. Ne akard a kérdezõt kioktatni ha ennyire nem megy a matek.

(ÁFA számolás a nettobol indul ki, netto 73 forintos csoki az 73 x 1,27 = ~93 forint.)

2015. szept. 5. 21:12
 48/63 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy felhívtad a hibámra a figyelmemet.
2015. szept. 5. 21:17
 49/63 anonim ***** válasza:
Ha a csoki bruttó ára 100 ft, akkor nettó = 100/1,27 = 78 ft, alsós matek...
2015. szept. 5. 21:33
 50/63 anonim ***** válasza:
Én már csak azt szeretném tudni, hogy mennyi BRUTTÓ bért alkudott ki magának a kérdező!
2015. szept. 8. 23:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!