Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora fizetést nem pofátlans...

Mekkora fizetést nem pofátlanság kérni egy értékesítői állásnál?

Figyelt kérdés
Extreme Digital értékesítői munkát vállalnék, csak nem igazán vagyok tisztában az értékével. Bruttóban kérik, hogy adjam meg a bérigényt, viszont nagyon filózom, hogy mégis mennyi lenne a reális összeg amit bemondhatnék. Én úgy gondoltam, hogy minimum 130-150 nettó jöjjön ki. Szerintetek?

2015. szept. 3. 16:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:

Ha nekünk nem is hiszed el, a Google-nek talán:

[link]

2015. szept. 4. 16:30
 32/63 A kérdező kommentje:

nem nekem ilyen kérdésem nem volt... amit te mondassz azzal az jött ki, hogy 190-nek a 124 az 65%-a. Ez így igaz. Nekem az volt a kérdésem, hogy hány % megy rá a 124-re, hogy kijöjjön a 190? 53% megy rá, mert 124 x 1.53 = 190. (190/124) - mivel ha a nagyobb számot osztom a kissebbel, akkor az jön ki, hogy hány % ment rá. Amit te mondasz, az úgy jönne ki akkor hogy 124 x 1.65 = bruttó viszont itt jóval több jön ki.

Tételezzük fel, hogy van egy nettó 1000 forintos valami, amire még rámegy 27% ÁFA - abból lesz 1270 Ft bruttó. Most tételezzük fel, hogy nem tudjuk az ÁFA kulcsot viszont a nettót és a bruttót igen is tudjuk. 1270 bruttó / 1000 nettó = 1.27 - AZAZ 27%! A te logikád szerint ez úgy működne, hogy 1000/1270 - ami rohadtul nem jó, mivel ott teljesen máshogy jön ki (kb 0.78). Tudok százalékot számolni de nem jó valami ahogy te mondod. Amikor adót számolunk ki akkor a nagyobb számot kell elosztani a kissebbel (bruttó / nettó) - így megkapjuk a végeredményt, hogy hány %-al több ment rá a nettóra, ami aztán maga a bruttó lesz... érted?

2015. szept. 4. 16:36
 33/63 A kérdező kommentje:
#31-es... én pontosan elhiszem, hogy minek mennyi a százaléka csak hogy rohadtul nem értettétek a kérdést... én nem a 190.000 65%-ra vagyok kiváncsi... az nyílván úgy működik ahogy ti mondjátok, nem vagyok én sem idióta... Én azt mondtam, hogy a 124.000 FT-ra hány % megy rá, amiből kijön a 190.000??????? mert rohadtul nem 65% fog rá menni. Csak az a baj, hogy nem tudtok olvasni, csak okoskodni. Kérlek tedd meg nekem hogy a 124.000-et most beszorzod akkor 1.65-tel.. mit fogsz kapni? Mert hogy nem 190-et az is tuti. Mivel nem ez volt a kérdés. Igen, tudom hogy kell visszaszámolni a 65-tel... Fogod és a 124.000 elosztod 0.65-el akkor valóban úgy jön ki. Csak hogy a bért nem így számolják. 190bruttó/124nettó = ezzel kijön az, hogy a nettón van 53% ami megadja a bruttót. ha most megszorzod a 124-et 1.53-al (nagyjából) akkor ott leszel a 190-nél.
2015. szept. 4. 16:39
 34/63 A kérdező kommentje:

még egy annyit, hogy tényleg nem mindegy hogyan értelmezitek. saját becsületemet védve ezzel tehát:

-hány % 5000 Ft a 10000 Ft-nak? válasz: 50%

-hány % 10000 Ft az 5000 Ft-nak? válasz: 200%

-hány % 7557 Ft a 8756 Ft-nak? válasz: 86.3% kb

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindegy mit mivel osztotok, mert nem mindegy hogy hogyan értelmezitek. Én tökéletesen tettem fel a kérdést (bár nem emlékszem hogy én kérdeztem volna %-ról bármit is), viszont ha ennyi logikátok nincs akkor az elég sajnálatos..

2015. szept. 4. 16:44
 35/63 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, így már érthető. Százalékot számolni tudsz, érthetően fogalmazni kevésbé.
2015. szept. 4. 16:45
 36/63 A kérdező kommentje:
Na köszi, igen a fogalmazást az beismerem hogy sokszor nem vagyok részletes, mert önmagamból indulok ki, hogy majd biztos mindenki érteni fogja, de érted, igazából én nem is kérdeztem, hogy mi minek hány %-a. Meg picit antiszoc vagyok, szóval ez is lehet az oka, hogy nem igazán tudok jól társalogni. El vagyok magamban, elmélkedem :) De irtó rosszul tud esni amikor hülyének néznek, pedig tudom hogy igazam van :D
2015. szept. 4. 16:49
 37/63 anonim ***** válasza:
100%

A bruttóból számolják a nettót, nem fordítva úgy meg 65%.

De ez mindegy is, mivel alapból nem fogsz érettségivel szakma vagy diploma nélkül olyan munkát szerezni ahol 150-et fogsz kapni. Ráadásul leírtad hogy edigitalba lennél értékesítő, elárulom azoknak annyi a dolga hogy bejön a vevő, elmondja mit akar ők meg a számítógépbe bepötyögik és megrendelik. Gondolom mint az összes eladó, sima értékesítő minimálbért kap az edigitálnál is.

2015. szept. 4. 16:59
 38/63 A kérdező kommentje:
jó akkor így már érthető, ha fordítva van akkor hát legyen fordítva. ezt nem tudtam.. nekem logikusabbnak tűnt hogy az alap (nettóra) számolják rá azt a bizonyos %-ot. Honnan veszed h nincs diplomám?? ... Van diplomám képzeld, csak nem tudok elhelyezkedni egyelőre sehol, így valahol melózok, tapasztalatot gyűjtök aztán majd lesz valami.
2015. szept. 4. 17:01
 39/63 anonim ***** válasza:
75%

Azért a bruttót kell megadni, mert ABBÓL vonják a járulékokat, nem megy a kiszámít oda-vissza ugyanúgy... De inkább lapozzunk erről a témáról, mert már nekem kellemetlen.

Másrészt meg mire fel akarsz ott 150 ezret megkeresni? Hogy kiadod a rendelt árut? Meg mitől más egy edigitalos eladó, mintegy media marktos pl? Semmivel. És azok sincsenek agyon fizetve, sőt. Kb. két kézzel lehet kapkodni a pályakezdő kis kocka srácokat, akiknek kell a pénz és lehet őket ilyen téren foglalkoztatni, még papír nélkül is annyi ilyen vagy, hogy ihaj.

Harmadrészt meg az önálló gondolkodás ilyen helyen is elvárt, ha annyit nem tudsz magadtól beírni a Google-ba, hogy bérkalkulátor... Nos....

2015. szept. 4. 20:08
 40/63 anonim ***** válasza:
100%

Uh, halljátok, szétröhögtem magam az utóbbi 2 oldalon :D

A srác egész életében számítástechnikával foglalkozott és nem tud logikusan gondolkozni :D Gondolom a karrier játékokon és Facebookon kívül semmiből nem állt.

Bocs, ha negatív voltam, de meg kell védenem a többi hozzászólót!

2015. szept. 5. 10:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!