Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elhinnétek ha azt mondanám...

Elhinnétek ha azt mondanám hogy munkaerő közvetítésen dolgozom és rengeteg olyan diplomást sőt doktort tudok akik a legaljább minimálbéres melókat végzik és örülnek hogy ez is van?

Figyelt kérdés

Összevesztem egy ismerősömmel hazugnak nevezett. Egy munkaerő közvetítőnél vagyok mezei irodista én tartom nyilván kit hova küldünk ki és a kiküldöttek személyi anyagát is látom.

Kíváncsi vagyok valóban hihetetlen –e a sztorim.

Ha bejön valaki felvesszük az adatait bekérjük a végzettségét igazoló bizonyítványokat. Csak egyszerű fizikai munka vagy betanított munkára küldünk embert. Idénymunkák takarítás pakolás dobozolás gyári szalag ami képzettséget nem igényel. A biztonsági őr a maga OKJ követelményével a csúcs nálunk. A fizetések minimálbéresek 90%-ban.

Az ismerősöm azért nevezett hazugnak mert arról beszéltem neki, hogy egyre több a diplomás több diplomás embert a jelentkezők közt sőt még phd doktor is akad.

Ő azt mondta nem létezik hogy X diplomával phd-val valaki elmenjen szart lapátolni minimálbérért.

Én meg azt mondtam neki hogy épp a minap közvetítettem ki egy 2 diplomás embert (államig- külker diploma nem bölcsész) egy szórakozóhelyre takarító asszisztensnek (figyelünk? Nem takarítónak! Hanem tak asszisztensnek! Magyarul WC pucolónak). Kérdeztem tőle elfogadja-e a melót mert nem épp az ő képzettségéhez mérhető. Elfogadta. Azt mondta több mint egy éve nincs munkája jó bármi. És megy wc-t pucolni két diploméval.

Ez csak egy sztori még van ezer ilyen.

Mesélhetem a phd végzettségű doktort akinek le kellett tenni a vagyonőr OKJ-t hogy mehessen minimálbérért őrködni.

Na csak azt kérdem, ezek a sztorik mennyire hihetőek?

Azt hogy hogy jut el egy több egyetemet végzett valaki a WC pucolásig ne tőlem kérdezzétek.

2015. jún. 15. 12:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
94%

Meg mondjuk nézd már meg ezeket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Szerinted ki az a barom, aki mondjuk nettó 150 meg 180 ezer forintért nyakába veszi az országot, mert amott van egy állás. Fúha! Abból nem fog megélni a család albérletben, mert ugye az új helyen lakni is kell, míg az asszony is megint talál munkát. Vagy az asszony maradjon a seggén a gyerekekkel, apu meg megy az ország másik végére gürizni 200 alatti fizetésért? Lehet valakinek ez opció, de akkor meg már mindegy, ha elmegy a picsäba külföldre tényleg jó sok pénzért, mert ha már külön vannak, akkor fizessék is már meg nagyon jól a kényelmetlenségeket.

2015. jún. 16. 12:53
 42/67 anonim ***** válasza:
34%

"Aki szerint nem haver koma alapon megy 10ből 8-9 eset, az nem itt él. "

Nem tagadom, biztos van ilyen eset. De hogy nem 80-90% abban biztos vagyok!

A valóság az hogy sokan keresztbe szalmaszálat se tesznek a boldogulásért. Lásd, itt is írta valaki, hogy nyelvekkel hadilábon állunk. Holott netről ingyen megtanulható.

2015. jún. 16. 13:49
 43/67 anonim ***** válasza:

megy itt a vita a sógorságon... Komolyan, írja itt valaki, hogy a BOSCH meg ilyenek biztos nem. Ja. Lehet, de nem csak multik vannak ám az országban jóember. Sőt! A kis és középvállalkozások, meg ahogy írták az állami helyek, és szerintem ezek a helyek a túlnyomó többséget adják a munkapiacon, azok így kelnek el leginkább, beprotezsálással.

Én nem azért mondom, mert savanyú a szőlő, van egy jó végzettségem, felsőfokúm angolból, németből, de én is így kaptam állást. Lehet amúgy is felvettek volna, de már az interjún közölték, hogy másnap mehetek is, mert kiderült, hogy ismerős vagyok. Azért persze behívták a többi szerencsétlent is, és megvolt a szokásos köszönjük, majd értesítjük. De olyan ismerősöm is volt, aki vidáman mondta, hogy a polgármesteriben fog majd dolgozni xy-ként, aztán kiderült, hogy még ki sem írták a helyet, de már mindenki tudta, hogy pont ő lesz felvéve, mindegy kik jelentkeznek. Vagy volt, hogy a könyvelőnket megkérdezték, hogy szimpatikus-e neki valamelyik jelentkező, aki mellette fog dolgozni, ő meg azt választotta, akivel amúgy együtt járt főiskolára, mert tudta, hogy elvileg nem teljesen hülye. A többiekkel nem is foglalkoztak, hogy lehet alkalmasabb lett volna, sőt, sokkal jobb önéletrajzaik voltak, több referenciával, míg a végül felvett pl. évekig nem dolgozott, meg előtte sem azon a területen. És pl. ő se tudta, hogy azért vették fel, mert ismerős.

2015. jún. 16. 15:05
 44/67 A kérdező kommentje:

De hogy nem 80-90% abban biztos vagyok!

Jó. Lehet hogy csak 70.

És az jobb? Akkor is el lehet mondani hogy az egész munkaerőpiac zöme sógor koma haver alapon megy.

Nem 80 csak 70. De jó.

Tök8!!!

Mert ha azon menne a vita hogy 80 vagy 20 na az már valami.

2015. jún. 16. 17:39
 45/67 anonim ***** válasza:
30%

Ok, nem vitatkozom veled ha ennyire hiszel ebben. De ha igy megy szerinted az miert is baj? Az ismeros/koma/barát nem valami UFO (és nem is afrikai bevandorlo aki elveszi a munkád:)) hanem ugyanolyan hús-vér magyar ember, mint te vagy én. Ugyanugy nem akarja, hogy ő és családja éhen haljon stb stb.

Ezt érted? Ha ő nem kap állást akkor meg ő sirankozik...

2015. jún. 16. 20:45
 46/67 A kérdező kommentje:

Elmondom. A baj ott kezdődik amikor egy komát beültetnek egy olyan pozícióba amihez fingja nincs végzettsége sincs de mégis ő ül ott, miközben tucatszám érkeznek a jobbnál jobb életrajzok olyanoktól akik tényleg értenének is hozzá de ezeknek esélyük sincs szóba se állnak velük mert nem a mi kutyánk kölkei.

Na ez a baj.

Láttam én már olyat hogy felvettek haver Marikát egy céghez pénzügyesnek k***va jó fizuval Marika semmit se csinált semmit se értett hozzá hülye volt mint a segg és mit tettek? Felvettek a Marika mellé egy diplomás valós hozzáértéssel rendelkező valakit szarért húgyért. Ő dolgozott és szart se keresett Marika meg hajlongott és fogadta a bókokat mint kiváló dolgozó.

És hány és hány ilyen eset van kis szar hazánkban.

az miert is baj?

2015. jún. 17. 10:24
 47/67 anonim ***** válasza:
92%
Hö, 46. kommentre: anyám is csinálta ezt jó ideig. Neki nem volt szép címe a munkahelyén, de saját egyéb feladatok mellett két ember hibáját is neki kellett javítani a könyvelésben. Azok napközben sokszor interneteztek meg ilyenek, ő meg még haza is hozta szatyorszámra a papírokat, mert annyi dolga volt. 95 ezerért. De legalább volt munkahelye. A következő helyét mondjuk aztán ő is haveri alapon kapta, de legalább nem hülye hozzá.
2015. jún. 17. 10:30
 48/67 anonim ***** válasza:
Hagy kérdező, nem lehet ezt a sok barmot meggyőzni. Én számtalan ilyen példát tudnék felhozni mint te, és sokkal magasabb pl egyetemi tanár szinten.
2015. jún. 17. 10:43
 49/67 A kérdező kommentje:

Amikor én egyetemre jártam gyakran filóztam azon egy-egy tanár kapcsán hogy vajon ezt a hülyét hol alkalmaznák ha el kéne jönnie az egyetemről?

Ott voltak a nagyarcú prof-ok és némelyik akkora segg volt hogy tényleg örülhettek hogy egyetemi tanárok mert egyébként a teszkóba se vették volna őket fel takarítani.

A döglött kutyámat se bíztam volna némelyikre.

2015. jún. 17. 11:36
 50/67 anonim ***** válasza:
Nekünk több olyan oktatónk volt egyetemen, aki biztos jó szakember volt, publikált meg mindent, de hogy az egyetemen szinte színét se láttuk se mi, se a többi csoport sose, az biztos. Mindig valami phd hallgatót küldött maga helyett szemináriumra, még a ZH-k javítását se ő csinálta. Egyiket kétszer láttuk két év alatt, egyik szemináriumon végig a hajával volt elfoglalva (férfi) a másikon meg játszott a telefonján, mi meg olvastuk a könyvet (amit nem ő írt). Előadásokat se tartott. Nem is nagyon értem, hogy akkor mit csinált, de mindegy.
2015. jún. 17. 13:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!