Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elhinnétek ha azt mondanám...

Elhinnétek ha azt mondanám hogy munkaerő közvetítésen dolgozom és rengeteg olyan diplomást sőt doktort tudok akik a legaljább minimálbéres melókat végzik és örülnek hogy ez is van?

Figyelt kérdés

Összevesztem egy ismerősömmel hazugnak nevezett. Egy munkaerő közvetítőnél vagyok mezei irodista én tartom nyilván kit hova küldünk ki és a kiküldöttek személyi anyagát is látom.

Kíváncsi vagyok valóban hihetetlen –e a sztorim.

Ha bejön valaki felvesszük az adatait bekérjük a végzettségét igazoló bizonyítványokat. Csak egyszerű fizikai munka vagy betanított munkára küldünk embert. Idénymunkák takarítás pakolás dobozolás gyári szalag ami képzettséget nem igényel. A biztonsági őr a maga OKJ követelményével a csúcs nálunk. A fizetések minimálbéresek 90%-ban.

Az ismerősöm azért nevezett hazugnak mert arról beszéltem neki, hogy egyre több a diplomás több diplomás embert a jelentkezők közt sőt még phd doktor is akad.

Ő azt mondta nem létezik hogy X diplomával phd-val valaki elmenjen szart lapátolni minimálbérért.

Én meg azt mondtam neki hogy épp a minap közvetítettem ki egy 2 diplomás embert (államig- külker diploma nem bölcsész) egy szórakozóhelyre takarító asszisztensnek (figyelünk? Nem takarítónak! Hanem tak asszisztensnek! Magyarul WC pucolónak). Kérdeztem tőle elfogadja-e a melót mert nem épp az ő képzettségéhez mérhető. Elfogadta. Azt mondta több mint egy éve nincs munkája jó bármi. És megy wc-t pucolni két diploméval.

Ez csak egy sztori még van ezer ilyen.

Mesélhetem a phd végzettségű doktort akinek le kellett tenni a vagyonőr OKJ-t hogy mehessen minimálbérért őrködni.

Na csak azt kérdem, ezek a sztorik mennyire hihetőek?

Azt hogy hogy jut el egy több egyetemet végzett valaki a WC pucolásig ne tőlem kérdezzétek.

2015. jún. 15. 12:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy elég vicces, hogy itt arra hivatkoznak, hogy szar a végzettségük, meg a profession tele van álláshirdetésekkel. Aham. Van olyan megye, ahol a profession mindössze 262 állás kínál. Azért kapjatok már a fejetekhez emberek, egy egész megyében 262 állást hirdetnek a professionon? Hmm... nyilván nem annyi ember van, akinek állás kell!

Akkor hiába villamosmérnök a nyomorék, ha a komplett MEGYÉJÉBEN 4-6 villamosmérnök kell csak. Ja, hogy Pesten 126 darabot is keresnek? Hány végez évente? És hány van már? Ezen kívül nem élhet mindenki Pesten.

Aki szerint meg a sógor-barát kapcsolatok nem léteznek, az nyilván nem ott lakik, ahol mások. Ez az ország rohadt nagy és rohadtul nem mindegy, hová kerülsz. Bár én Pesten is úgy kaptam meg az első állásomat, hogy kiderült évekkel ezelőtt egy helyen buliztam a főnökkel, és a többieket kintről már be sem hívták, a motivációs levelem, meg a "nem járt xy helyre egy időben?" "De igen, rendszeresen." "Hát te vagy? hello!" után kezet rázott, hogy akkor fel vagyok véve. Egyébként én pl. szabolcsi vagyok, na otthon kifejezetten ez megy első körben az ismerősökből válogatnak, ha nincsen, akkor érdekes csak a többi szempont. Sokszor meghirdetésre sem kerülnek az állások, mert, ha csak megneszelik, hogy valami lesz, akkor már ajánlják is az ismerőst, rokont, barátot, akinek kéne az állás és pont megfelelő lesz.

2015. jún. 16. 11:41
 32/67 anonim ***** válasza:
63%

"Akkor hiába villamosmérnök a nyomorék, ha a komplett MEGYÉJÉBEN 4-6 villamosmérnök kell csak."

kereslet-kínálat, lehet költözni, Komárom-Esztergom megyében, Győr-Moson-Sopron megyében és Fejér megye jó részén munkaerő hiány van, mérnökhiány is!

2015. jún. 16. 11:47
 33/67 anonim ***** válasza:
94%

Azt tudod, hogy ezek a hiányok úgy kamuk, ahogy vannak? A férjem szakmáját vagy 15 éve úgy reklámozzák, hogy hiányszakma, meg az egyik legjobban fizetett a magyar munkaerőpiacon, mégis, mikor megszűnt a Magyarországon székelő német vállalkozás, ahol dolgozott, akkor utána alig talált valamit, azt is ilyen nettó 120 ezrekért, 1-2 elvétve volt nettó 150-200 között, de az is úgy, hogy vagy nem érte volna meg odáig ingázni, vagy hülye lesz 150-200 ezer forintért az ember felszámolni a házát, meg a komplett életét, és eltelepülni máshova, ahol arra meg nincs garancia, hogy az asszonynak is lesz állása úgyhogy akkor megint szarban lesznek csak másik fajtában. És nem azért nem talált állást, mert nem ő kellett, hanem azért, mert nem is volt, ahol volt, ott kellett volna nagyon is, de nem érte volna meg.

Így a vége külföld lett nettó 3000 euró környékéért... Mikor az embernek háza, családja egyebe van, akkor nem úgy működik, hogy felpakolok és megyek Győrbe, majd ott megélek, mert ott se 100% hogy épp te kellesz majd és rajtad kívül még van egy pár éhes száj és még a másik fix munkahelyet is feláldozzátok a költözésért.

Huszonévesen, mikor se kutyád, se macskád akkor könnyű össze-vissza mászkálni az orszában, hátha összejön, ha meg nem akkor hazamégy anyádékhoz, de családdal már nem így megy.

2015. jún. 16. 12:07
 34/67 A kérdező kommentje:

Csatlakozom. Aki szerint nem haver koma alapon megy 10ből 8-9 eset, az nem itt él.

Ezt tagadni ebben az orszában olyan mintha a kék eget és zöld füvet tagadnánk.

Ez megy a legelemibb szinteken és ez megy a legfölsőn is (ld Orbán Habony Mészáros Lázár stb)

Aki szerint meg a sógor-barát kapcsolatok nem léteznek,

2015. jún. 16. 12:08
 35/67 anonim ***** válasza:
42%
De amúgy úgy látom neked fétished ez a villamosmérnök dolog, viszont azért ne feledd már el azt sem, ha mindenki villamosmérnök, akkor ugyanúgy túl sok lesz belőlük és nem veszik fel őket. Már csak azért, mert itt annyira nyomod, hogy miért nem villamosmérnök, annak van állás. Hát persze hogy maradjunk a professionnél, 266 állás van nekik az egész országban hirdetve (ebből 13 külföldi hely) és ezek jó része nem is villamosmérnök állás, hiába a villamosmérnök kategóriára jön fel, hanem egyszerűen valamilyen mérnöki végzettséged legyen vagy valami szakirányú szakképzettséged. Szóval lehet, hiába vagy villamosmérnök, majd a gépészmérnököt fogják felvenni, vagy fordítva. Mondjuk a meghirdetett 30 állás miatt odaözönlik 60 műszakivégzettségű, akkor 30 nem fog állást kapni, azoknak mit mondasz? Szar a végzettséged, látod könyvtárost meg keresnek a fäszért nem könyvtárszakra mentél az egyetemen?
2015. jún. 16. 12:15
 36/67 anonim ***** válasza:
26%

"Azt tudod, hogy ezek a hiányok úgy kamuk, ahogy vannak?"

ja tuti kamu, biztos azért nem tudjuk hónapok óta betölteni az üres helyeket nálunk ...és tuti unatkoznak a fejvadászok és azért hívogatnak hetente többször ősrégi önéletrajzaim alapján

ja, hogy kéne tudni legalább egy nyelven tárgyalóképes szinten és ez nem megy

kollégám és az ismerőseim Budapestről ingáznak nap mint nap Fejér és Komárom megyébe, vagy heti 5 napot itt töltenek lent, mert nem akartak onnan elköltözni és még így is megéri nekik

2015. jún. 16. 12:42
 37/67 anonim ***** válasza:
36%
Aki szerint ebben az országban valamit is számít a tudás és nem sógor komaság szerint mennek a dolgok az nem hogy nem ebben a világban él hanem egyenesen annyira hülye hogy képtelen felfogni a mai magyar valóságot.
2015. jún. 16. 12:42
 38/67 anonim ***** válasza:
65%
36.-s hozzászólásaid alapján nem csodálom hogy nem tudjátok betölteni az álláshelyeket, mert ahol olyan beképzelt emberek dolgoznak mint te ott én sem dolgoznák szívesen. Az ilyen öntelt kollégáktól az isten mentsen meg.
2015. jún. 16. 12:47
 39/67 anonim ***** válasza:
77%

36 öcsém, belőled azért lett mérnök, mert a szövegértéshez hülye vagy? Az, hogy tinálatok épp hiány van, az nem azt jelenti, hogy ez a helyzet az egész országban. Márpedig ez az ország elég nagy és nagyon sok ember lakik benne és kurvära nem lehet mindenki Győrben élő villamosmérnök, illetve elméletben lehetséges, de akkor ugyanott tartunk mint most, csak másból lesz túlkínálat és másból hiány.

Ha van egy országban több százezer munka nélküli, akkor hiába magyarázod, hogy de hát emberek 300-500 mérnöki állás vár betöltésre, mert a maradék 99500 embernek ezzel semmit sem segítenél se így, se úgy.

2015. jún. 16. 12:48
 40/67 A kérdező kommentje:

Ha már itt tartunk nálunk is van betöltetlen hely ám!

El lehet jönni dobozolni papíron 6 óra, a valóságban 10-12, fizu minimálbér elemi munkavédelmi feltételek sincsenek meg, biztonsági cipő pl követelmény lenne amit X cég adna de nem ad, úgyhogy ha ezért az álomfizuért kepesztesz, kapásból vehetsz ilyen cipőt saját pénzből kb 30.000-ért.

Na ilyenek vannak.

2015. jún. 16. 12:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!