Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mondtál már fel úgy, hogy nem...

Mondtál már fel úgy, hogy nem volt még új munkahelyed? Mi történt ezután?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 10:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Igen 2009-ben. Nem tudtam hova megyek, nem volt tartalékom,mert egyik hónapról a másikra életünk, mr a megnövekedett svájci frank alapú hitelet is kölcsönökből feddztük, átmenetieg, ez hozott egy nagyobb összegű ( másfél milliós hitelspriált is),miközben a gazdasági válság hatására az elszabaduló törlesztők duplázódtak, míg a gyárban a termelés visszaesett, vele együtt a munkaidőnk is, heti 2-3 napra, havi 40-60 ezerért a korábbi havi 110-120 ezres fizetés helyett, de tudtam nem maradhat az akkori állapot, mert abból nem tudtam volna mgama fenntartani és a családom.

1 hónapra rá, lett új állásom, az ország másik felében,amivel túlléptem a fedezeti pontot, de a felhalmozódott 1 hónapos hátralékot csak görgettem magam előtt még 2 hónapig, majd rá két hónapra külföldön kezdtem el dogozni, amikor már a házunk került veszélybe, devizahitel nem megfeleően történő törlesztéséből adódóan, a felmondási feltételeinek beállta miatt.(árverezni akarták a házunkat).

Azóta már hasznot termel az ingatlan, a hiteleket meg kilőttük, egyedül a lakáscélú maradt, amihez a kint összegyűjtött pénzek befeketéseiből meg jöttek még többek között ingatlanok is, így a mérlegünk is pozitív,és hasznosításra is került már az egykori "demoklész kardja".

2015. máj. 24. 15:48
 12/15 anonim ***** válasza:
mondtam, nem akarták elfogadni, elküldtek 2 hét szabira lehiggadni...én meg addig állásinterjúra jártam
2015. máj. 24. 17:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez a "miért nincs megtakarításod" jó vicc...Talán mert minimálbér közeli fizuból nem tudom mit és hogyan lehetne félretenni...
2015. máj. 25. 13:53
 14/15 anonim ***** válasza:

" jó vicc.."

Nem viccnek szántam! Nincs olyan kevés amiből ne lehetne félretenni még szűkebb napokra. De az emberek többsége csak a mának él. Majd az állam vagy valaki megoldja ha bajba kerülnek, ez a mentalitás.

2015. máj. 25. 15:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Igen, eddig mindig úgy mondtam fel, hogy nem volt új munkahelyem, sőt nem is akartam. Kellenek azok az időszakok, amikor a magam ura vagyok, úgy osztom be az életemet, ahogyan akarom. Ugyanakkor időnként munkahely sem árt, mert az teljesen biztos és kiszámítható jövedelem. Nyelvekkel dolgozom (tanítok, fordítok, idegenvezetek), így amikor nincs állásom, szabadúszó vagyok.
2015. máj. 27. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!