Részmunkaidős állásinterjún ezt mondhatom?
Sajnos jó ideje nincs rendes állásom, így örülök ha akad valami 4-6 órában és behívnak. Viszont ilyenkor sosem értik miért részmunkára jelentkezem és nem mondhatom azt, hogy nem kellek senkinek.
Most 4 órában lenne egy lazább állás. Örülök ha összejönne az interjú, de nem célom 4 órában lenni. Azért jó mert kapnék kis pénzt (maradna egy tizesem kb), dolgozom és a szüleim sem zaklatnak. Viszont nem terveznék hosszútávra, ugyan úgy keresnék állást, így könnyű is lenne négy órában. Viszont hogyan mondjam ezt meg interjún? Meglehet? NEm akarok hátbaszúrni senkit, de kell a munkatapasztalat és ki tudja mikor jönne be más állás. Tovább várni nem akarok.
Ha ennyire nem tudsz semmit az állásinterjúkról, nem csodálom, hogy nincs állásod. Ott el kell hitetned a munkaadóval, hogy te vagy a legjobb jelölt, semmilyen kétséget nem szabad megfogalmaznod, azt meg pláne nem, hogy csak ideiglenes munkának gondolod.
Az viszont igaz, hogy meghirdetnek néhány részmunkaidős állást, aztán csodálkoznak, ha valaki jelentkezik rá. Engem ilyenekre be sem hívtak, mondván biztos nem lenne nekem elég a pénz, holott a gyerekeim miatt pont ilyet kerestem.
Valóban jó ötlet családi okokra hivatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!