Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúgást hogyan magyaráznád...

Kirúgást hogyan magyaráznád ki állásinterjún?

Figyelt kérdés

Április elején egy komolyabb hiba miatt kirúgtak az addigi munkahelyemről, ez a hiba konkrétan 2 millió forintjába került a cégnek.

A saját védelmemben érdekében hozzátenném, hogy az utóbbi időszakban rengetegátszervezés és leépítés volt ott, sokszor kellett helyettesítenem, és sokszor 11-12 órákat voltam bent hullafáradtan, a huszadik bőrt is lenyúzták az emberről. Az egyik ilyen agyon nyúzott nap végén rosszul készítettem el egy szerződéstervezetet és a hozzá tartozó dokumentációt, így küldtem el egy partnercégnek, emiatt rúgtak ki.

Elismerem, hogy az én hibám volt, de az utóbbi időszak embertelen munkatempója miatt benne lógott a levegőben.

Kedden behívtak egy céghez állásinterjúra.

Ti mit mondanátok, miért jöttél el az előző cégtől?

Hazudjak? És ha utólag kiderül?

Magyarázkodjak, hogy hibás vezetői döntések sorozata és a túlterheltség vezetett idáig? Nem túl szerencsés egy állásinterjún az előző munkahelyet és a főnököket szidni (függetlenül az igazságtól).

Mit lehet mondani ilyen helyzetben?

2015. máj. 17. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hazudj. Egyéb okok miatt nem tudtatok tovább együtt dolgozni.
2015. máj. 17. 20:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Volt már valaki hasonló helyzetben?
2015. máj. 17. 20:47
 3/5 anonim válasza:
100%
Hazudj. Ebben a helyzetben nincs mit tenni. Igazat mondva nem vesznek fel.
2015. máj. 17. 20:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hazudnék, csak annyit mondanék, hogy a cég és közöttem nem volt teljes összhang, így távoznom kellett. Ha rákérdeznének, akkor annyit mondanék, hogy ne haragudjon de nem szeretném a volt céget sem megrágalmazni, sem ócsárolni, mert végül is ott dogoztam, és nem szeretnék magamról sem rosszat mondani. Nem működött így elváltunk egymástól.

Ennyi elég is, és egy normális cégnél nem is faggatóznak tovább.

Hazudni nem hazudnék, mert az új cégnek joga van referenciát kérni a volt cégedtől (és szoktak is kérni). Ha az új cég felhívja referencia ügy miatt a volt cégedet, akkor lehet, hogy valaki elmondja miért rúgtak ki. Így kiderülhet a hazugságod és ez a legrosszabb.

2015. máj. 17. 20:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha átszervezések voltak, akkor mondhatod, hogy ezeknek estél Te is áldozatul. Ez amolyan féligazság, mert ők azt fogják gondolni, hogy létszámon felüli voltál, te pedig azt gondolod, hogy az átszervezések miatt hibáztál.

Akkor leszel csak bajban, ha kérnek referenciát az előző munkahelyedről, ezt próbáld meg elkerülni, ha kell referencia, akkor inkább olyan embert adj nekik, aki nem tudja a pontos körülményeket (előző munkahely, régi kolléga, ügyfél, partner cég, ilyesmi)

2015. máj. 17. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!