Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Interjún ez nem gusztustalan?

Interjún ez nem gusztustalan?

Figyelt kérdés
a többkörös, olykor csoportos interjút hagyjuk, ahol vagy tesztet kell írni, vagy játékos feladat van. Azt nem értem, miért várják el, hogy mindnki mint egy profi sales-es válaszoljon a direkt kínos (vagy magánjellegű, vagy a munkához nem illő) kérdéseket feltevőnek, aki csavarja a válaszod, majd jegyzetel. Persze ha nem azt válaszoltad amit hallani akartak, viszlát. Valahogy nem érzem hogy ezek vagy a tesztek valamikor jelen lesznek a munkám során mert ne az számít hogy csűröd a mondatolat interjún, hanem hogy dolgozol és milyen vagy a kolégákkal. Lehet én vagyok egyedül de azt nézném eltudja e végezni a munkát és milyen a társasága, hozzáállása ,ami hamar kiderül nem kell hozzá áltudományos kérdések ... Csak én vagyok így ezzel?

2015. máj. 11. 11:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Nem gondolod, hogy ezzel nézik mennyire vagy kommunikatív, és mennyire jó csapattag?

Milyen munkakörnél van ilyen interjúztatás?

2015. máj. 11. 11:25
 2/22 A kérdező kommentje:

mindenhol ahol eddig voltam xd

azzal hogy nézik ha feltesznek olyan kérdést, hogy "ha állat lenne melyik lenne” vagy a tipikus "miért nem talált munkát" stb. Amikor neked előre megírt választ kell adnod mert ezeknek semmi köze az álláshoz. De írtam már iq tesztet is.

Ha azt akarják nézni hogyan beszélek, az látszik egyből, nem kell megalázó, személyes kérdéseket feltenni. Biztos nem csak én jártam már így. Nincs miért szégyenkeznem, kommunikációban erős vagyok, de állandóan megszivatnak a kérdésekkel...

2015. máj. 11. 12:05
 3/22 anonim ***** válasza:
85%
A Hr-esek gusztustalanok!
2015. máj. 11. 12:18
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mi neked ebben a megalázó, vagy a szivatás. A HResnek az a dolga, hogy ezer jelentkezőből kiszűrje azt az egyet-kettőt, akit felvehetnek melózni. Mégis hogyan csinálja? Mosoly alapján? Jó kvalitásokkal rendelkező emberből milliót talál, ezért mellérak még olyan szempontokat, amik szűkítik a kört. A "milyen állat lennél" című dolog pedig nem áltudomány, szimpla pszichológia. És hidd el, látják a különbséget aközött, hogy azt mondod, oroszlán lennél, és aközött, hogy tényleg oroszlán lennél.
2015. máj. 11. 12:40
 5/22 A kérdező kommentje:

Dehogynem, az. Amíg elvégzem a feladatom, pozitívan állok hozzá, addig semmi köze nincs milyen vagyok. pláne ha téves következtetést szűr le. Amikor azt is pontozza hogyan teszem a kezem beszéd közben, hogyan artikulálok, az gusztustalan.

Amikor a kérdéseire ki kell dolgoznom azt hogy mit válaszolok, mert ha őszinte vagyok az negatívum, és félreérti. pl a miért nem dolgozom kérdésre ha azt mondom, hogy eddig nem vettek fel, egyből elkezd ítélkezni pedig lehet szimplán nincs szerencséje. Nem pedig azért nincs melója mert pszichopata....

2015. máj. 11. 13:30
 6/22 anonim ***** válasza:
53%

"A "milyen állat lennél" című dolog pedig nem áltudomány, szimpla pszichológia. És hidd el, látják a különbséget aközött, hogy azt mondod, oroszlán lennél, és aközött, hogy tényleg oroszlán lennél."

Ez nem igaz. Nettó hülyeség az ilyen típusú kérdés. Mivel nem pszichológusokról van szó, kb semmit nem ér a véleménye a válaszról. Egyébként ilyen kérdéssel én még nem találkoztam interjún.

2015. máj. 11. 13:44
 7/22 anonim ***** válasza:
0%

"Nettó hülyeség"

Van bruttó hülyeség is? Mit jelentenek ezek? Mitől nettó vagy bruttó?

2015. máj. 11. 13:53
 8/22 anonim ***** válasza:
27%
6., ugyan honnan a fenebool tudod, hogy milyen végzettségű az interjuztato?:D
2015. máj. 11. 14:34
 9/22 anonim ***** válasza:
0%

"Van bruttó hülyeség is? Mit jelentenek ezek? Mitől nettó vagy bruttó?"

Erőltesd meg magad kicsit és rájössz.

"6., ugyan honnan a fenebool tudod, hogy milyen végzettségű az interjuztato?:D"

Ismersz vagy találkoztál már pszichológus HR dolgozóval? Én sem.

2015. máj. 11. 14:44
 10/22 A kérdező kommentje:

a legtöbb az akar lenni....

önéletrajzból már baromságokat von le, van amikor grafológusnak hiszi magát. Annak mi köze a munkavégzésnek, hogy nekem az önéletrajzomban nem bal, hanem jobb oldalt vannak az adatok? van olyan aki azt nézi....

2015. máj. 11. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!