Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen hűtlenek a munkavá...

Miért ilyen hűtlenek a munkavállalóim?

Figyelt kérdés
Kis könyvelőirodát tartok fent, mindenkit valós bérnek megfelelően bejelentek, kiemelkedő nettó 90.000Ft-ot fizetek+30.000Ft cafetériát, kiadom a szabadságot, aki rendesen dolgozik azt békén hagyom, aztán mégis megy a népvándorlás, 10-15.000Ft-tal többet ha kapnak máshol itthagynak. Persze megy a panaszkodás, irigykedés, hogy nekem mennyi a pénzem, meg évente 3-4-szer megyek nyaralni.
2015. febr. 12. 11:16
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
59%

"Ennyi pénzből felesleges kiadások nélkül meg kell tudni élni, be kell tudni osztani."

Én az első oldalon leírtam, hogy kb. mi mennyi (rezsi).

Tehát már a te bicskanyitogató mondatod előtt kifejtettem, hogy nem, ennyi pénzből nem lehet megélni, ezt nem lehet beosztani, mert a rezsi kifizetése után ebből kajára is NEHEZEN jut, de öltözködésre, szórakozásra meg NULLA. És ekkora fizetéssel a dolgozóid nem tudnak egy autót fenntartani, és ők SOHA nem jutnak el nyaralni. Nem azért dolgozunk mi, dolgozók, hogy hónapról hónapra tengődjünk, hanem azért, hogy a kemény munkáért megkapjuk a jól megérdemelt bérünket, amit aztán arra fordítunk, hogy jobban érezzük magunkat. Egy hétvégi buli, egy fodrász, egy wellness-hétvége, ezek ebből nem jönnek ki! Pedig ezek nem nagy igények! Azért dolgozunk, hogy legyen egy saját házunk, majd családunk, de ennyi pénzből sose lesz! Hiszen ebből félretenni nem lehet, lakáshitelt meg ekkora fizetésre nem adnak, mert a rezsi után élni sem marad, nemhogy törlesztőre!

Szóval az a 10-15 ezer ft csak neked "szaros", mert annak, aki ennyiből kénytelen élni, NEM! Én részletesen leírtam neked, hogy ennyit mire költ el az ember, te meg azt írtad, be kell tudni osztani. Részleteznéd te is, hogyan? Min spórolnál? Villanyszámlán, fűtésen, vízdíjon? Ezeken nem lehet. Nem lenne mobiltelefonod vagy interneted? Gondolom nem erre gondolsz.

Tudod, hogy lehet 90 ezerből megélni? Úgy, hogy az ember a szüleivel él, és vagy nem ad haza semennyit, vagy kb. 20 ezret dob be a közösbe, a többit meg feléli. Néha ebédet rendel a munkahelyére, néha munka után megiszik egy sört a haverokkal, szezononként vesz egy új cipőt, új nadrágot. Ugye ezeket nem nevezed luxusnak???

És akkor még véletlenül sem említettem, hogy bizony tönkremegy pár évente a telefon, a hűtő, a mosógép, két utóbbit 50-60 ezer alatt nem úszod meg, és elkezdesz gyűjtögetni, félretenni, hogy 6 hónap múlva vegyél egyet? De akkor 6 hónapig nincs hűtőd/mosógéped! Vagy megpróbálsz áruhitelre venni egyet, de akkor máris van egy havi törlesztőd, és még kevesebb marad megélhetésre!

Próbálom neked konkrét példákon keresztül szemléltetni, hogy egy kisembernek milyen problémái vannak, de te nem akarod ezeket megérteni, mert nem éled meg.

Fogalmad sincs, milyen.

Én írtam, hogy 130-140 között keresek + 25 ezer cafeteria. És képzeld, én sem Pesten dolgozom, sőt nem is a Dunántúlon, ahol többet kapnak ugyanazért a munkáért. Észak-kelet Magyarországon élek és dolgozom, szóval ez is vidék, ráadásul ezt szokták az ország legelmaradottabb részének nevezni.

Ne álltasd se magad, se minket azzal, hogy ennyit tudsz kitermelni. Leírtad, hogy sokkal többet kitermelsz, csak máshogy osztod el, mert neked az a fontos. Még ezzel sincs semmi gond, hogy ezért alapítottál céget, hogy te jól élj. Mindenki ezért alapít. De amikor nyíltan kiszipolyozod a munkavállalóidat, és ők valahol máshol hasonló munkáért többet kapnak, akkor miért maradnának?

Amíg nem voltál vállalkozó, őszintén, ha felajánlottak volna az akkori munkádért egy másik cégnél több fizetést, te mit mondtál volna? Hogy "á, köszi, nem, maradok itt, elég nekem a kevesebb lóvé is!"

2015. febr. 12. 15:45
 22/44 A kérdező kommentje:

Én azért tettem fel ezt a kérdést, mert nem értem, hogy a munkavállalók miért nem tudnak megbecsülni egy olyan munkaadót ahol, korrekten vannak kezelve, törvény szerint vannak foglalkoztatva, időben, fillérre ki vannak fizetve?

A cégem 20 éve működik stabilan, eddig létszámban csak fejlesztés történt a válság, az ország gazdasági helyzete miatt sem kellett elküldenem senkit és ez remélem, hogy így is marad. Én ezt tudom adni, ennek ára van, az, hogy bérfejlesztésre már nem jut, nem fogom a cég stabilitását ennek beáldozni.

És ennek ellenére nem értem a munkavállalóim hűtlenségét, miért kockáztatnak havi 10-15.000Ft-ot olyan állásokért, ahol esélye van annak, hogy az általam nyújtott korrektséget, szabályosságot, törvényességet nem kapják meg.

És azt sem értem, hogy miért az én zsebemben turkálnak, miért irigykednek arra, amit elértem.

2015. febr. 12. 15:52
 23/44 anonim ***** válasza:
61%

"havi szaros 10-15.000Ft-ért hűtlenek hozzám"

Miért nem adod oda nekik ezt a szaros 15ezret?

2015. febr. 12. 16:00
 24/44 anonim ***** válasza:
88%

Nem a céged stabilitását áldoznád be, hanem a saját luxus életed EGY PICI RÉSZÉT.

Te tényleg nem érted. Azért mennek bele akár a bizonytalanba is több pénzért, mert hónapról hónapra élnek, semmire sem jut, éheznek, nélkülöznek, és hajlandóak kockáztatni. Az az igazság, hogy ebbe belerokkannak, erre rámegy a házasság, a párkapcsolat, ha napi gond a pénz, ha minden hónapban jönnek a felszólítók, ha plusz kiadásokra nem telik. Én műszaki cikkeket írtam neked, de mi van, ha jön egy temetés? Egy esküvő a családban? Vagy ha van gyereked, akkor tudod, mennyi minden kerül pénzbe, be kell adni mindenféle dolgokra osztálypénzt, kirándulást, és a gyerek nő, gyakran kell neki ruha, mert elnyűvi, és te akarod nézni a gyereked könnyes szemét, amikor azzal jön haza, hogy csúfolják a suliban, mert lyukas/kinőtt ruhái vannak csak? és minden osztálytársának tabletje meg adidas cipője van, amikor neki kínai cipője van, telefonja meg egyáltalán nincs?

és megtennél mindent, hogy a családodat, a gyerekeidet boldognak lásd, de ehhez kell egy alap életszínvonal, amit 90 ezerből nem tudsz biztosítani. egy embernek sem, de családnak meg főleg.

és akkor még mindig nem ejtettünk szót arról, hogy ha valaki beteg, plusz költségei vannak, még akkor is, ha tb által finanszírozott rendelésre jár. az egészségünkön csak nem kellene spórolni.

sok példát tudnék még hozni, de azt hiszem, felesleges, mert aki nem élte át, az nem tudja, milyen ez, és te sosem fogod megérteni, csak fújod a magadét.

nem sértésként írom.

de te miért nem tudod elfogadni azt, amit itt sok ember leírt? és miért nem válaszolsz a konkrét kérdésekre? min, hol spóroljon, hogy éljen meg a dolgozód? tudod te, mennyi egy átlagos fűtésszámla? télen 60 ezer is lehet!

2015. febr. 12. 16:00
 25/44 A kérdező kommentje:

Nézd, én úgy érzem, hogy a havi 120.000Ft-ról azt mondani, hogy éhbér, meg csak nyomorogni lehet belőle, stb. az túlzás. Mert a cafetéria nálunk mind hasznos elemből áll: Erzsébet utalvány, Szép kártya, egészségpénztári hozzájárulás, úgy gondolom egy átlagembernek ez az igényeit lefedi, ebből tud vásárolni, étkezni, eü. költségeket fizetni.

Nem érzem úgy, hogy kiszipolyoznék bárkit is, mivel megtehetném azt (az itteni foglalkoztatottságot elnézve főleg), hogy simán minimálbérért adjak munkát, akkor is kapnék mindig embert, és mennyivel több pénz maradna nálam. Csakhogy ennél korrektebb vagyok!

A havi 120.000Ft-ot meg csak fizetésként úgy tudnám kifizetni a magas járulékok és adóterhek végett, hogy egy részét feketén adnám, ebbe viszont én nem megyek bele. Mert ennyit tud a cég jelen állapotban kitermelni.

Természetesen megtehetném azt is, hogy az alkalmazottak felét kidobom és akik maradtak nekik megemelem a fizetését, de ők meg dolgoznának nonstop, mert munka az van, de az inkorrekt lenne velük szemben.

És képzeld, én is dolgozom, ugyanazt amit ők, ezen felül viszem a cég dolgait, hogy legyen munka, amiből a fizetése lesz az alkalmazottaknak és sokszor egy napom 20 óra munkából áll, csak ezt valahogy senki nem látja, de a kocsira és a nyaralásra arra megy az irigykedés.

2015. febr. 12. 16:15
 26/44 A kérdező kommentje:

És igen, úgy pedig könnyű az alkalmazottnak 10-15.000Ft-tal többet ígérni és elcsábítani tőlem, hogy utána "elfelejtjük" bejelenteni, szabadságot és táppénzt is "elfelejtjük" kifizetni.

Mert nem egy ilyen ember volt aki egyik napról a másikra ott hagyott aztán meg könyörgött, hogy vegyem vissza, mert hogy pórul járt. Persze nálam ezt nem lehet eljátszani, nem vettem vissza.

Mennyi rossz példa kell még az alkalmazottaknak, hogy megbecsüljék, hogy nálam minden okés ilyen téren egy kicsit kevesebbért?

2015. febr. 12. 16:23
 27/44 anonim ***** válasza:
55%

Ügyvédjelölt vagyok, ez a 3. munkahelyem, 10-15 000,- Ft-ért nem váltanék, de eddig mindig 50-60 000 különbség volt a helyeim között.

Az összes helyemet nagyon szerettem, de ha valaki 10-15 000,-ért simán tud váltani, az azt jelenti, hogy 15%-kal kevesebbet fizetsz, mint a piaci ár.

Amikor én váltottam, és bemondtam a nagyobb fizut, és azt ALKU NÉLKÜL elfogadták, mindig arra gondoltam, hogy akkor az előző helyemen alul vagyok fizetve. (Alul is voltam.)

Én megértelek téged, de a másik felet is meg kell értened. 15 000,- Ft komoly pénz.

2015. febr. 12. 16:42
 28/44 anonim ***** válasza:
71%
az emberek nem irigykednek, de a tény, hogy azt hiszed, hogy igen, arra utal, hogy felsőbbrendűnek érzed magad. Naná, hogy menekülnek... Az meg, hogy nem vetted vissza az embert, miután ilyen megalazo helyzetbe is belement, igazán kisstílű volt...
2015. febr. 12. 16:43
 29/44 A kérdező kommentje:

Te ügyvédjelölt, olvasd már el amit a hozzászólásod felett írtam!

Milyen piaci árról beszélsz te? Pont azt írtam meg, hogy milyen módszerekkel lehet fölém menni fizetésben és azt is, hogy azt én miért nem vagyok hajlandó csinálni.

2015. febr. 12. 17:05
 30/44 anonim ***** válasza:
71%
Neked kérdező teljesen fölösleges választ adni a kérdésre mert nem érted és nem is fogadod el. Olyan, mintha egy süketnek beszélne az ember, hogy hallgassa már meg mennyire fars annak a hangja, pl. Te büszke vagy magadra és öntelt vagy. Ha annyira jó lenne minden, akkor nem hagynának ott, le lett írva, hogy azért a munkáért amiért te annyira korrektül fizetsz máshol jóval többet fizetnek és be van jelentve. Milyen érdekes. De semmi gond, van időd ezen agyalgatni lassan itt a hétvége is, rá fogsz gondolom érni, és közben azon is agyalgathatsz hova menyél majd nyaralni, hisz te megérdemled, mert sokat dolgozol. Gondlom a dolgozóid nem dolgoznak annyit ezért fele annyit sem érnek mint, te, tehát nem érdemelnek többet, te vagy az ász! Olvasd el újra amiket leírtak, talán eljut a tudatodig a válasz is a kérdésedre... Sok sikert ehhez is!
2015. febr. 12. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!