Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen hűtlenek a munkavá...

Miért ilyen hűtlenek a munkavállalóim?

Figyelt kérdés
Kis könyvelőirodát tartok fent, mindenkit valós bérnek megfelelően bejelentek, kiemelkedő nettó 90.000Ft-ot fizetek+30.000Ft cafetériát, kiadom a szabadságot, aki rendesen dolgozik azt békén hagyom, aztán mégis megy a népvándorlás, 10-15.000Ft-tal többet ha kapnak máshol itthagynak. Persze megy a panaszkodás, irigykedés, hogy nekem mennyi a pénzem, meg évente 3-4-szer megyek nyaralni.
2015. febr. 12. 11:16
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
84%
mai világban 15e ft-ért elmennek dolgozni..90e nettó meg éhbér nem kiemelkedő
2015. febr. 12. 11:37
 2/44 anonim ***** válasza:
100%

"kiemelkedő nettó 90.000Ft-ot"

Ezen jót röhögtem, ez minden, csak nem kiemelkedő.

15 ezer forint plusz a 90-hez arányítva már bőven van annyi, hogy megérje váltani.

2015. febr. 12. 11:48
 3/44 anonim ***** válasza:
92%

biztosan nagyon szeretnek téged, de 10-15ezer forint az jelentős nekik, ennyi pluszért vérző szívvel ugyan, de felvállalják még azt is, hogy ne élvezhessék a társaságodat.

Fizess nekik 10-15-tel többet, ha szeretnéd, hogy maradjanak! Akkor lehet, hogy már csak 15-20 pluszért mennek majd csak el.. (Istenem, de örülök, hogy alkalmazott nélkül tudok vállalkozni!)

2015. febr. 12. 11:49
 4/44 anonim ***** válasza:
77%

Próbálj megélni ennyi pénzből mondjuk 3 hónapon keresztül, aztán majd megérted.

Meg felvágós is vagy...azokat az embereket nem szokták szeretni.

2015. febr. 12. 11:57
 5/44 anonim ***** válasza:
87%

A 90 ezret semmiképp sem nevezném kiemelkedőnek, főleg nem egy ilyen szakmában, ahol komoly felelősség van az emberek vállán, hisz pénzzel dolgoznak.

Én egy multinál dolgozom, irodai munkám van, nincs túlórám, és havi 130-140 között kapok kézhez. Középfokú végzettséggel. Ehhez jön még havi 24 ezer cafeteria.

Szakmunkás párom majd' 2x ennyit keres. Technikummal.

Fodrász barátnőm lényegesen jobban keres nálam, és nem dolgozik napi 8 órát.

Tescos eladó ismerősöm keres 90-100 körül, 3 műszakban.

Ebben benne van az éjszakás műszakpótlék is.

Ha belegondolok, egy közalkalmazott (önkormányzatnál) dolgozó barátom keres kb. ennyit, de azt tudjuk, hogy a közalkalmazottak (nem vezetők) nincsenek túlfizetve.

Szóval az én véleményem szerint a 90 ezer nem valami jó fizetés.

10-15 ezer pedig sok pénz, mi kb. ennyit költünk hetente ennivalóra.

90-ből ha kifizeted a rezsit - távhő/gáz, villany, víz, szemétdíj, internet/kábeltévé/mobilszámla/, jó ha marad 30.

És nagyon nem mindegy, hogy 30 vagy 40/45 marad a zsebemben. Abból a maradék 30-ból kell egész hónapban enni, az csak napi 1000 ft, amiből még 3x-i étkezés sem jön ki, és akkor még nem vett az ember ruhát, nem szórakozott, nem költött a hobbijára.

Arról nem is beszélve, hogy az emberek nagy százalékának hitele van, a rezsi + egy hiteltörlesztő már egy az egyben elvitte a 90 ezret, szóval ebből egyedül nem lehet megélni, de párban is szűkösen.

Normálisan fogalmaztál, mégis provokációnak érzem a kérdést a "kiemelkedő" szó miatt.

Kifejtenéd, miért tartod ezt a bért kiemelkedőnek?

2015. febr. 12. 11:59
 6/44 Koplárovics Béci ***** válasza:
77%
Nettó 90-et sok helyen betanított munkával is megkeresnek. Könyvelőirodában még a 90+30 sem nagy szám. Kiemelkedőnek semmiképp sem mondanám. Az évi 3-4x-i nyaralás kiemelkedőbb.
2015. febr. 12. 13:31
 7/44 A kérdező kommentje:

Én nem tudom ti hol kerestek annyit irodai és szakmunkával, de itt vidéken ez kiemelkedő fizetésnek számít. Ennyi pénzből felesleges kiadások nélkül meg kell tudni élni, be kell tudni osztani. Persze azt is csinálhatnám, hogy minimálbér+boríték, akkor tudnék kicsit többet adni, csak én szeretek korrekten játszani.

A cégem ennyit tud kitermelni egy emberre, én meg azért csináltam a céget, hogy pénzt keressek vele, nem azért, hogy a teljes profitot elosztogassam az alkalmazottak között fizetésként. Épp ezért visszataszító dolog az alkalmazottak irigykedése a Volvomra és a nyaralásaimra, főleg úgy hogy a felelősség az én hátamon van, hogy holnap is legyen cég meg munkahelyük.

2015. febr. 12. 13:32
 8/44 anonim ***** válasza:
100%

"én meg azért csináltam a céget, hogy pénzt keressek vele, nem azért, hogy a teljes profitot elosztogassam az alkalmazottak között fizetésként"

Megértelek. Itt te vagy az, aki nem érti meg a másikat.. :) Nem kell sokat fizetned, de hogy ne értsd meg, hogy egyből otthagynak, amint valaki kicsit is többet kínál... Döntsd el, mi fáj(na) jobban: évi egy nyaralással kevesebb, vagy az emberek pótolgatására fordított energia.

Aztán dönts, hogy marad így minden, vagy fizetsz nekik többet.. Ennyi. Viszlát.

2015. febr. 12. 13:38
 9/44 anonim ***** válasza:
92%

"ez kiemelkedő fizetésnek számít"

Ja még annyi, hogy tudom, hogy te soknak érzed. Igazából 47ezerből is meg lehet élni, nem?

Mindenesetre érdemes objektíven nézni a dolgokat. Amíg van hova elmenniük, mert máshol 10-15-tel többet kapnak, addig ez NEM számít kiemelkedő fizetésnek...

2015. febr. 12. 13:46
 10/44 anonim ***** válasza:
65%
Akkor nagyon jól profitálhatsz, ha ebből meg is tudsz élni és évi 3, 4-szer mész el nyaralni. Tudod én nem sajnálom a másiktól a pénzt (főleg ha az az illető korrekt), érezd jól magad te is, de ne csodálkozz ha otthagynak, ha kapnak egy jobb ajánlatot. 90 ezer ft nem olyan sok és 10-15 ezer ft nem mindegy hogy +ban vagy-ban van a zsebben, ezt te is nagyon jól tudod. Mondjuk, ha nem volna igényed, az évi 3-4szeri nyaralásra, csak 1-2re, akkor lehet jutna a dolgozóidnak is egy kicsit több és nem hagynának ott! De te tudod.
2015. febr. 12. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!