Svájcban meg lehet élni ennyi pénzből?
4000-5000 eurót fizetnének(kezdő fizu)
És szeretném tudni meg lehet e ott élni úgy hogy luxus bmw-m,audi-m legyen illetve saját lakásom?és 10-15 év mulva 100-200 millió megtakarításom?NETTÓ!
Aldiban a pénztárosnak 5 ezer CHF a fizúja. Szóval, amit te kapsz az egy igen rossz fizú, főleg, hogy a lakhatás 2500 CHF, egy normálisabb kecó meg 4000 CHF.
Ebből jól fogsz élni, de lesz BMW se semmi más.
Svájcban kb. 2-3x drágább minden, mint Londonban, pedig az is nagyon drága hely.
Svajcban miert fizetnenek Euroval, amikor van sajat valutajuk...?
Es nem, nem lesz 10 ev mulva szazmillios megtakaritasod, mert a lakhatasi koltsegeid, az autobiztositasod (arra a Corsa-meretu autora, amit fenn tudsz tartani) elviszik a fizetesed kb. 4/5-et.
Kis baratom, ha ez igy mukodne, mindenki Svajcban dolgozna....
Meg lehet elni, de a kiadasod nagyon sok lesz.
"Kis baratom, ha ez igy mukodne, mindenki Svajcban dolgozna...."
Ez nem igy van, mivel Svajcba nagyon nehez bekerulni, es dolgozni :) Eleg szigoruan veszik a dolgokat ott.
sajat tapasztalataim alapjan:
- jelenleg (Ft-ban kifejezve) 30 mill megtakaritas körül tartok (tobb mint 5 ev utan)... tehat viszonylag jo uton haladva a celod fele
- autom nincs (tudatos döntes, egyszeruen nincs szüksegem ra Svajcban)
- ez ido alatt rengeteget utaztam vilagszerte, tanulasra költöttem eleg sokat... nem vertem sehol fogamhoz a garast, egyszerüen jol elek
Rad vonatkoztatva:
- sajat lakasod biztos nem lesz 10-15 ev utan (millio CHF környeken vannak)
- BMW-d, Audi-d lehet (viszont ahogy masok is irjak, ez befolyassal lehet a megtakaritott osszegre)
Elso valaszolo nagyjabol jol valaszol (bar Aldi-s fizut, ill alap lakast is tulbecsülte).
Igazad van 4000 CHF a Lidlben:
Lakást nem hiszem, hogy túlbecsültem volna, attól függ hol élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!