Mennyi pénzből tudnék felköltözni Budapestre (1 szoba, kaució, rezsi stb. )? Mennyivel érdemes számolni hogy kitartsak 1-2 hónapig?
2 éve költöztünk fel Budapestre vidékről, azóta már a második albérletben élünk. A párom Vácon dolgozott már a költözés előtt is, és jelenleg is. Én pályakezdőként jöttem el, és nem volt kilátásban munka. 5 hónap után sikerült elhelyezkednem, kb. 250 elküldött önéletrajz után.. :)
Az albérletek ára 50 000 - 60 000 ft között mozog, ennél olcsóbb egyszerűen nincs, max. a 8. kerületben. :)
2 havi kauciót szoktak kérni általában. Nekünk 50 000 forint a bérleti díj, így ezen felül még ki kellett csengetnünk a költözéskor 100 000 forintot a kaucióra.
A rezsi átlagosan fűtéssel, közös költséggel, villannyal, vízzel, internettel együtt havi 25 000 - 30 000 forint körül mozog.
Mi azt hiszem 900 000 forint megtakarítással jöttünk el otthonról, amiből nagyjából 200 000 forintot fel is éltünk abban az időszakban amikor én nem dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!