Mi lehet ennek a következménye? BŐVEBBEN LENT!
Gyerektartást vonnak a fizetésemből. Decemberben és -e hónapban viszont megkaptam a levonás nélküli teljes bérem.
Bérjegyzéken rajta van, hogy elutalták a gy.tartást. Biztos meg is kapta a volt nejem, mert hacsak 1 napot késik a gy.tartás már hívogat és írogat, ami most nem történt meg!
Erről a tévedésről a csopivezetőmet tájékoztattam és nem történt semmi sem, ezek szerint nem intézkedett semmit az ügyben.
Én szóltam, mégsem történt változás, ha felveszem a pénzt továbbra is akkor lehet ennek valami retorziója?
A következő lehetséges:
Ha észreveszi a bérszámfejtés, megkér, hogy fizesd már be pénztáron keresztül, mert ők elutalták ugyan, de elfelejtették levonni Tőled. Szerintem az a legtisztább és morálisan is a legjobb, ha ezt megteszed.
Retorzió annyi lehet maximum, hogy ha ezt nem teszed meg, akkor "szemét"-nek fognak tartani a bérszámfejtők.
Ha le kellett volna vonni és nem tették meg, onnantól kezdve a céged készfizető kezesként felel a le nem vont tartozásért.
Ezt érts úgy, hogy ha közben megszűnne a munkaviszonyod, és még mindig nem veszik észre, akkor nem követelhetik Tőled utólag, hanem az ő saruk ezt benyelni. Így jártak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!