Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jelzáloghitel nemtörlesztés....

Jelzáloghitel nemtörlesztés. Mi a következménye? Bővebben lent. SOS!

Figyelt kérdés
Van közöttetek olyan akinek árverezés alatt van a háza/lakása mert nem tudta fizetni a jelzáloghitelt?Mi a folyamata? Tényleg elöször a munkabér és folyószámla kerül zárolásra és csak utána árverezik el a házat? Olvasgattam a jogifórumot de nem igazán kaptam egyértelmű választ!
2010. jún. 29. 10:35
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Kérlek benneteket a kérdésre válaszoljatok! Az érdekelne mi történik azután,hogy a bank felmondja a szerződést!Köszönöm.
2010. jún. 29. 10:37
 2/23 anonim ***** válasza:
90napot meghaladó tartozás esetén a bank felmondja egyoldalúan a szerződést. Viszont év végéig kilakoltatási moratórium van, azaz nem kerültök utcára.
2010. jún. 29. 10:43
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Bank felmondja a szerződést,akkor átadja egy behajtó cégnek. Most még kilakoltatási moratórium van,de után elárverezik a házadat. Lehet,hogy előtte letiltja a fizetésed.

A kamat pedig addig is ketyeg,és nem a kedvezményes mértékű,hanem megemelik az aktuális kereskedelmi kamat mértékére. Amikorra árverezik, a tartozás durván meg fog emelkedni.

Egy ismerősöm tapasztalata alapján.

2010. jún. 29. 11:02
 4/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És a fizetést teljes egészében zárolhatják?
2010. jún. 29. 12:29
 5/23 anonim ***** válasza:

Nem riogatni akarlak, én is hasonló cipőben járok, de azért a kilakoltatási moratóriumnak nézz utána jobban, én akárhogy is olvasom, csupán a téli hidegre vonatkozik. Csupán a bírósági végrehajtói árverésen kívüli értékesítést tiltották meg egyértelműen.

Igazad van, hogy nem egyértelmű, ugyanis nem ugyanazokkal az eszközökkel dolgoznak a bírósági végrehajtók. Én az előző végrehajtás előtt, hirtelen befizettem 1.000 ft-ot.Egy-két(Három-négy :-D) hónap nyugi, mire újra naprakészen számszerűsítik az adósságot.

Én húzom az időt, közben folyton agyalok a megoldáson. Előbb-utóbb fizetni kell, mert kezdődik a tánc. És a nótát ők fújják hozzá!

sok sikert, és kitartást, tudom hogy idegileg az emnber egy része rámegy. De idegrendszer csak egy van, az a legdrágább kincs!

2010. jún. 29. 12:32
 6/23 anonim ***** válasza:

Ha csak ez az egy tartozás van, akkor a jövedelem 33%-át tilthatják le a fizetésből. Van azonban egy kevésbé ismert korlát: a letiltás után meg kell maradjon a munkavállalónak a mindenkori minimálnyugdíj összege. Ez 2010-ben 28500 Ft.

Ha több tartozás van, akkor a jövedelem 50%-áig kezdeményezhető letiltás, de itt is van ez a minimálnyugdíjas korlát.

Azaz: ha valaki 30.000-et kap kézhez egy hónapban (mert mondjuk részmunkaidőben dolgozik, Akkor tőle nyilván nem vonhatnak le 10.000-et, hanem csak 1500 Ft-ot, hiszen a bérből 28500 Ft-nak meg kell maradni.

2010. jún. 29. 13:07
 7/23 anonim ***** válasza:

Ennyit a kilakoltatási moratóriumról:

[link]

Ez vagy 2 hete volt.

Ami meg azt illeti, hogy először a munkabért/folyószámlát kell letiltani, hát ez nem egészen így van. Normál esetben valóban ez a sorrend, de ezt csak akkor kell betartani a végrehajtóknak, hogyha ilyen módon belátható időn belül remélhető a tartozás kiegyenlítése.

Nyilván, akitől csak 1500 forintot lehetne tiltani, mint ahogy a fenti válaszoló írta, annál egyáltalán nem tökölnének ezzel, hanem azonnal árvereznék a házat.

2010. jún. 29. 13:57
 8/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez azért megnyugtató,hogy nem az egész munkabért vonják. És ez bejelentett munkahelyre vonatkozik a bejelentett bérre? Én lassan Gyes-en leszek, Párom jelenleg munkanélküli, alakul egy munkahely létminimum bejelentéssel. Akkor ezekből vonják?
2010. jún. 29. 13:58
 9/23 A kérdező kommentje:
Közben olvasom az utolsó választ. Ha elöször a házat árverezik közben is vonják a munkabért? Vagy az árverezés végét megvárják és a fennmaradó részt vonják a későbbiekben?
2010. jún. 29. 14:01
 10/23 A kérdező kommentje:
Szörnyű ez a riport!
2010. jún. 29. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!