Jelzáloghitel nemtörlesztés. Mi a következménye? Bővebben lent. SOS!
Ha a Bank felmondja a szerződést,akkor átadja egy behajtó cégnek. Most még kilakoltatási moratórium van,de után elárverezik a házadat. Lehet,hogy előtte letiltja a fizetésed.
A kamat pedig addig is ketyeg,és nem a kedvezményes mértékű,hanem megemelik az aktuális kereskedelmi kamat mértékére. Amikorra árverezik, a tartozás durván meg fog emelkedni.
Egy ismerősöm tapasztalata alapján.
Nem riogatni akarlak, én is hasonló cipőben járok, de azért a kilakoltatási moratóriumnak nézz utána jobban, én akárhogy is olvasom, csupán a téli hidegre vonatkozik. Csupán a bírósági végrehajtói árverésen kívüli értékesítést tiltották meg egyértelműen.
Igazad van, hogy nem egyértelmű, ugyanis nem ugyanazokkal az eszközökkel dolgoznak a bírósági végrehajtók. Én az előző végrehajtás előtt, hirtelen befizettem 1.000 ft-ot.Egy-két(Három-négy :-D) hónap nyugi, mire újra naprakészen számszerűsítik az adósságot.
Én húzom az időt, közben folyton agyalok a megoldáson. Előbb-utóbb fizetni kell, mert kezdődik a tánc. És a nótát ők fújják hozzá!
sok sikert, és kitartást, tudom hogy idegileg az emnber egy része rámegy. De idegrendszer csak egy van, az a legdrágább kincs!
Ha csak ez az egy tartozás van, akkor a jövedelem 33%-át tilthatják le a fizetésből. Van azonban egy kevésbé ismert korlát: a letiltás után meg kell maradjon a munkavállalónak a mindenkori minimálnyugdíj összege. Ez 2010-ben 28500 Ft.
Ha több tartozás van, akkor a jövedelem 50%-áig kezdeményezhető letiltás, de itt is van ez a minimálnyugdíjas korlát.
Azaz: ha valaki 30.000-et kap kézhez egy hónapban (mert mondjuk részmunkaidőben dolgozik, Akkor tőle nyilván nem vonhatnak le 10.000-et, hanem csak 1500 Ft-ot, hiszen a bérből 28500 Ft-nak meg kell maradni.
Ennyit a kilakoltatási moratóriumról:
Ez vagy 2 hete volt.
Ami meg azt illeti, hogy először a munkabért/folyószámlát kell letiltani, hát ez nem egészen így van. Normál esetben valóban ez a sorrend, de ezt csak akkor kell betartani a végrehajtóknak, hogyha ilyen módon belátható időn belül remélhető a tartozás kiegyenlítése.
Nyilván, akitől csak 1500 forintot lehetne tiltani, mint ahogy a fenti válaszoló írta, annál egyáltalán nem tökölnének ezzel, hanem azonnal árvereznék a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!