21 éves leszek és még nem vagyok millimos. Mit csináljak?
Magánrepülőt akarok mint Justin Bieber, Ferrarit mint a gazdagok, Dubai-ra akarok menni nyaralni és több luxusvillát akarok. Mit csináljak?
Komolyan kérdezem. Mi értelme van tanulni, ha itthon úgy sem lehet előrejutni. Havi 200 ezer Ft-ot keresnek a mérnökök több év kőkemény tanulás után, nem éri meg. Mit csináljak?
Elmosolyodtam a kérdésen! :D
Amúgy meg célirányosan nézzük: Repülőgépet minek akarsz? Hova utaznál vele? Dubai-ba már 100.000 ft-ért lehet menni fapadossal. Ferrarit meg minek? 130-al lekocsikázni a Balatonhoz? Másrészt ezek fenntartása nagyon drága. És kell egy hobbi amit szeretsz. Mert hiába a pénz, a luxus, ha barátaid az életben nincsenek. És én ezt saját környezetemben tapasztaltam meg! Másfelől, meg ahhoz hogy gazdag légy, tanulnod kell, vagy olyat csinálni kitalálni, ami még nincs Magyarországon, és van rá igény. Nekem ha minden jól megy, néhány év múlva a hobbimból munkát tudok csinálni, abból pedig bármi lehet. Másfelől hinni kell. Ha hiszel benne el lehet érni. Tudom tudom baromság meg ezotéria de nem...
Félbemaradt:
De nem ezotériával akarok jönni. Tényleg hinned kell benne. Régebben olvastam egy könyvet, hogy az leszel vagy az fog veled történni amit bevonzol. És sok esetben az életben is tényleg ezt tapasztalom. Láttam jó pár kényelmes embert, (értsd: Akik délutánonként alszanak egy kicsit) aki nem is ment egyetemre vagy otthagyta azt. És milyen munkája van? Céges kocsi, Franciaországi utazás, hogy a legjobb bort tudja beszerezni, külföldön síparadicsomban dolgozik, miközben Mercedes S500-ast csapat a hegyekben! Bevonzotta. Értékelni kell magadat, meg kell becsülnöd önmagad. Én nekem 4 éve ugyanaz a hobbim, ami felfogható, akár 4 év tapasztalatnak is.
(4. oldalon lévő első válasz folytatása)
Most oszinten hogy szandekozol egymillio dollart szerezni ha csak itt sirankozol? Ahhoz csinalni is kell valamit, az nem olyan ami jar csak ugy... Es amugy minek ennyi penz? Maganrepulore nem eleg amugy meg foloslegesen sok. Boldog eletet nem vehetsz penzen. Ha ennyi penzed lesz akk az emberek zsarolni, meglopni es atverni fognak vagy erdekbol baratkozni veled.Nyilvan kenyelmes, szorakozos eletet akarsz amig fiatal vagy de ez nem igy megy. Es nem gondolod hogy kicsit onzo dolog hogy "en nem a gyerekeimnek akarok biztonsagot hanem magamnak amig fiatal vagyok" most komolyan, ez visszataszito...
Egyebkent a mernoki diplomaddal majd jol el tudsz helyezkedni es remek lehetosegeid lesznek, egy normalis fizetes mo.on vagy egy igen jo fizetes kulfoldon.
Ha pedig Dubaiba akarsz menni nyaralni hat menj... Busszal v ilyesmivel elmesz, keresel egy motelt. Mert nyilvan nem azert utazol egy olyan gyonyoru helyre hogy egy luxushotelszobaban toltsd a napot...
Amugy meg ha igazan akarnal akk elmehetnel eleg sok helyre nem csak dubaiba. Pl egy ismerosom egyetem alatt ment ki a haverjaival busszal thaifoldre. Bereltek vmi szobat es jol elvoltak egesz vegig, szinte semmi penzzel.
Vegul pedig egy normalis hobbihoz se kell rengeteg penz: zenelni tanulni nem veszesen draga (kiveve ha venned kell egy
Folytatas:
Szoval zenelni nem draga hacsak nem kell venned egy zongorat). Sportolni sem draga annyira, akar teniszezhetsz is kisebb klubbokban... A lovaglas draga de nem hinnem h te olyan tipus vagy, vitorlazas draga de csak ha megveszed a vitorlast.
A normal sportok nem dragak akk se ha egy nagyon jo klubban edzel pl VASAS. Ott voltam atleta es aranyosan tok keveset kellett fizetni heti 5edzesert.
Ha festeni rajzolni akarsz nem draga, egy magantanar sem es az alapanyagok se igazan.
En jarok magantanarhoz festeni, kosarazok, atletizalok es egyutt se veszesen draga ugyh nem hinnem h te egy hobbiba belehalnal... Az legalabb lekotne a figyelmedet es megtanitana h a siker nem csak ugy van hanem edzeni kell kulonben nem nyersz...
Adok neked egy kis önbizalmat.
Most egy rupótlan senkiházi vagy, de viszont az is maradsz.
Szánalmas kis senki vagy, úgyhogy felejtsd el. :) Ilyen hozzáállással még minimálbéred sem lesz.
Aki nem akar dolgozni, az ne várjon semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!