Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 21 éves leszek és még nem...

21 éves leszek és még nem vagyok millimos. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Magánrepülőt akarok mint Justin Bieber, Ferrarit mint a gazdagok, Dubai-ra akarok menni nyaralni és több luxusvillát akarok. Mit csináljak?

Komolyan kérdezem. Mi értelme van tanulni, ha itthon úgy sem lehet előrejutni. Havi 200 ezer Ft-ot keresnek a mérnökök több év kőkemény tanulás után, nem éri meg. Mit csináljak?

2014. dec. 29. 21:13
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Nem írtam, hogy a példaképem. A 444-en volt egy cikk róla, onnan vettem.

[link]

Sajnos másba nem tudsz belekötni, sajnállak.

2014. dec. 29. 23:24
 22/40 A kérdező kommentje:
Az én példaképem Elon Musk és, ha lesz pénzem veszek egy Tesla-t.
2014. dec. 29. 23:25
 23/40 anonim ***** válasza:
69%

Úriemberhez nem méltó volna ennyi magas labdát lecsapni, mint amennyit itt összetrollkodtál...

Hiába, iskolaszünet van, menj aludni mert anyu mérges lesz.

2014. dec. 29. 23:32
 24/40 A kérdező kommentje:

Mi a trollkodás mibenléte?

Anyám dolgozik.

2014. dec. 29. 23:36
 25/40 anonim ***** válasza:
52%

Az élet alapvetően sz@rul van kitalálva. Ha nem gazdag családba születtél, és becsületes úton akarsz sok pénzt, akkor elég sokat kell tanulni/dolgozni. És itt nem a konvencionális egyetem->diploma->alkalmazott vonalat értem tanulás és munka alatt. Ez sétagalopp egy komolyabb vállalkozás megteremtéséhez és felfuttatásához képest, a stressz pedig utóbbi esetben kb. 1000x nagyobb. Ha minden extrém jól megy, akkor is 30-as éveid végére, 40-es éveid elejére lesz sok pénzed. Cserébe fiatalságod nem volt. És ez esetben 2-3 milliárd Ft-nyi vagyon is jónak számít. A "bökkenő" az, hogy egy magán jet 8-10 milliárdtól indul újonnan és a fenntartása is elviszi évente egy yacht árát. Vagyis ez esetben is be kell érni a Ferrarival, 2-3 komolyabb ingatlannal és esetleg egy kisebb yachttal...

Rövidebb út, ha kormányzati havert szerzel, aki pár százmilliárdos közbeszerzéseket a te céged részére ír ki. Simicska papa sokat tudna erről sztorizgatni :D

Vagy ha jól rémlik, talán Viktornak még van lyánya eladósorban, esetleg még így lehetne a legkönnyebben a húsosfazékhoz férni...

Hmmm, ez utóbbi nem is rossz ötlet!

2014. dec. 29. 23:42
 26/40 anonim ***** válasza:

Szerinted nyugatra hány embernek van min. 1 millió dollárja?

Szerinted nyugatra hány ember keres meg önerőből 25 éves korára min. 1 milliót?

De most komolyan, ez nem Mo. hibája, vagy megörökölsz ennyi pénzt, vagy van egy nagyon jó ötleted, vagy nagyon jó kapcsolati rendszered. Ezekkel pedig ma Mo-on is ugyanazt el tudod érni, mint nyugaton.

Én magam pedig mérnökként hát nem is tudom mit mondjak neked... Mindenki a saját szerencséjének kovácsa? Pályakezdőként, az első két - amolyan - tanulóévemet a BSc után valóban kb. br. 200-as havi fizetéssel húztam le, majd utána sikerült jobb állást találni, és hát ennek bő kétszerese a bruttóm. 3 év gyakorlattal. Nehezítő körülményként 0 idegen nyelv tudással, ami azért jelentősen visszavet mindenben.

Az MSc-t most kezdtem, de nem a cég miatt, csak magamnak akarok bizonyítani. Ha kicsit ügyes leszek (inkább lennék), pár év múlva egy senior mérnöki vagy vezető mérnöki pozícióval magasabb fizut kaphatnék. Ehelyett azonban elkezdek vállalkozni, és azzal próbálok meg némi mellékest összeszedni (majd meglátjuk, lehet hogy belebukok, de lehet, hogy nagy sikerem lesz - ha nem próbálom meg, akkor nem tudom meg, mit tudnék létrehozni, alkotni).

A Ferrari mire kell? Meghajtani? Pár tíz ezresért tudsz naponta bérelni. Magánrepülő? Minek? Hová utaznál vele, mert felteszem olyan sürgős nemzetközi elintéznivalóid nincsenek, amikre csak magánrepülővel érsz oda. Ha csak nyaralás, utazás a cél, arra pont megfelel a fapados is. Dubai-ba is el lehet ám több módon is jutni. Ismerőseim pl. buszt szerelni mentek ki. 3 hét, a cég fizetett mindent, utazás, szállás, kaja-pia. Gyorsak voltak, ügyesen bevonták a helyi (török) melósokat, és 1 hét alatt kész voltak. Maradt 2 hét a város felderítésére. Na, vajon mennyibe került ez nekik?...

Luxusvilla? Ezüstözött, vagy aranyozott legyen? Sima vagy salátavilla? Nem kerül ám olyan sokba.

A világ csak annak rossz ám itthon (is), aki a legalacsonyabb rétegben tengődik, gyári munkás, takarítós, stb. Na, ők tényleg nagyon rosszul keresnek, megélhetési gondok vannak, meg minden. De aki tenni AKAR ellene, az tud is. (Édesanyám 8 általánossal tengődött egész életében. Nem igazán tudott előrelépni, alig volt évente pár hónap hivatalos bejelentett munkája. Aztán sikerült rávenni, hogy megpróbáljon egy, a munkaügyi hivatal által szponzorált tanfolyamot. Megcsinálta, és egész nyáron volt állása - jobb fizetéssel. Most télen megint sikerült egy hasonlóképp szponzorált tanfolyamra elmennie, nagyon tetszik neki, elkezdte végre felértékelni magát. Már van is állása, amint márciusban vége a tanfolyamnak, ott startol. Végre, sok tíz évnyi szenvedés és vergődés után neki tudott állni valaminek, talán lesz egy stabil melója, amivel még jobb pénzt is keres, mint a 4 órás közmunkával.

Engem a BSc alatt a széthullásból az önfejlesztő könyvek rángattak ki. Meg kell tanulni értékelnie az embernek saját magát, elfogadni a dolgokat olyannak, amilyen, és meglátni a szépséget mindenben.

Ez is olyan dolog, amit én pl. hiányolok a suliból. Az általános iskolában sokkal inkább ilyen dolgokat kellene beépíteni a tananyagba, meg a tanulás elméletet (azaz tanulási technikákat, hogy mit hogy lehet egyszerűbben megtanulni), több kommunikációt, társalgáselméletet, hogy az embernek megadja az alapokat. Mert ezeket pl. én honnan is szedjem össze? Már rájöttem, hogy fontos dolgok ezek, és így, felnőtt fejjel próbálom ezeket tanulgatni, könyvekből, önerőből, mert kitől tanultam volna meg? Suliban ilyeneket nem tanítanak, pedig itt kellene kezdeni.Akkor talán Te is kicsit többre értékelnéd azt, amid van.

2014. dec. 30. 02:22
 27/40 anonim válasza:
91%

Szar érzés lehet, amikor a média által agymosott tinik felébrednek :D:D

"A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk. + Amit birtokolsz, az birtokba vesz." - Harcosok klubja

2014. dec. 30. 05:37
 28/40 anonim ***** válasza:
93%
Ennek nagyon egyszerű oka van. Justin Bieber már letett valamit az asztalra, te meg semmit.
2014. dec. 30. 08:54
 29/40 anonim ***** válasza:

Egy millio dollar? Csinalsz egy programot, amire emberek millionak van szuksege. Csak ugy miert adna neked barki is penzt?

Az internet altal mindegy hogy elsz, barhonnan tudsz programozni es szoftvert eladni. Nem almodozni kell, hanem dolgozni...

2014. dec. 30. 10:02
 30/40 anonim ***** válasza:
83%

"Mérnöknek tanulok, pont ez a gond, hogy ebből sosem leszek milliomos."

Ha így gondolod akkor biztos igazad van.

A milliomosság nem alapállapot, hanem kiváltság. Olyanok kapják meg akik sok ember életére hatással vannak.

A vágyódásodból nem lesz milliód. Ha mások vágynak az általad csinált dologra, abból lesz.

2014. dec. 30. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!