Mit lehet tenni ha a munkahelyemen 2x annyi munkát 2x annyi idő alatt kell (ene) elvégeznem ezentúl ugyanannyi pénzért? Nincs más csak a megszoksz vagy megszöksz?
Takarítónő vagyok. Egy kétszintes épületet kell naponta takarítani. Ketten vagyunk takarítók, fel van osztva, egyik szint az egyiké másik szint a másiké.
Kollega felmondott, a főnök közölte: enyém az egész épület.
Mondom: és mennyivel kapok többet?
Válasz: semennyivel, ugyanannyit kapsz mint eddig.
Kérdésem: 2x annyi munka ugyanannyiért? De bele se fér a munkaidőmbe a kettő szint.
Válasz: akkor majd itt maradsz tovább.
És azt fizetik, ha tovább maradok mint a szerződésben megállapított munkaidő? Nem, nem fizetik.
Kérdezem: és ha nemet mondok, nem vállalom? Válasz: akkor majd keresünk mást.
Tehát dolgozzak 2x annyit, 2x annyi időben, ugyanannyi pénzért? A szerződés meg ugye csak dísznek van, hiszen az rögzíti a munkaterületet a munkaidőt ami ugye nem teljesül. És vagy csinálom vagy repülök?
Ja: "okostelefonok idején, hogy mettől meddig hol jársz..."
Okostelefon? Havi 50-ből? Egy ezer éves Nokiám van, jó hogy még működik. Téli cipőre nem telik nem okostelefonra.
Ezeréves Nokián is lehet hangot felvenni.
Basszus, mondj fel. Nem fizető munkát máshol is lehet találni.
Kérdező, vannak emberek, akiken sajnos nem lehet segíteni. Te - pechedre - ilyen vagy.
Jó munkát! És iparkodj!
Ez így van!
Néhány dolog rólam: 50+-os nő vagyok, olyan akire csak ránéznek egy állásinterjún és már meg se kérdezik hány éves csak annyit mondanak "köszönjük hogy eljött".
Felmerülhet a kérdés hát nincs nekem szakmám? De van. Könyvkötő vagyok.
Helyezkedj el ezzel a mai munkaerőpiacon 50+-os nőként.
Esély: 0,0.
Mellesleg: szinte mindegy mi is a szakmám, ha 50 feletti nő vagyok, ott véget is ért a sztori.
Nekem tényleg csak az marad hogy a padlót nyaljam. Esetleg mehetek még a teszkóba pénztárosnak. Vagy oda se.
"akiken sajnos nem lehet segíteni"
Nem kell megrekedni ennél a kifogásnál, mert 50 év feletti vagy, úgyse kellesz sehova, ne ezt lássák rajtad, ha elmész valahova.
Ha meg neked megfelel a takarítás, akkor járj ki házakhoz, többet tudnál keresni havi 50-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!