Mit lehet tenni ha a munkahelyemen 2x annyi munkát 2x annyi idő alatt kell (ene) elvégeznem ezentúl ugyanannyi pénzért? Nincs más csak a megszoksz vagy megszöksz?
Takarítónő vagyok. Egy kétszintes épületet kell naponta takarítani. Ketten vagyunk takarítók, fel van osztva, egyik szint az egyiké másik szint a másiké.
Kollega felmondott, a főnök közölte: enyém az egész épület.
Mondom: és mennyivel kapok többet?
Válasz: semennyivel, ugyanannyit kapsz mint eddig.
Kérdésem: 2x annyi munka ugyanannyiért? De bele se fér a munkaidőmbe a kettő szint.
Válasz: akkor majd itt maradsz tovább.
És azt fizetik, ha tovább maradok mint a szerződésben megállapított munkaidő? Nem, nem fizetik.
Kérdezem: és ha nemet mondok, nem vállalom? Válasz: akkor majd keresünk mást.
Tehát dolgozzak 2x annyit, 2x annyi időben, ugyanannyi pénzért? A szerződés meg ugye csak dísznek van, hiszen az rögzíti a munkaterületet a munkaidőt ami ugye nem teljesül. És vagy csinálom vagy repülök?
Ilyen ótvar munkahelyért minek erőlködsz? Ez állatkínzás, nem munka.
Nyomd fel és lépj le.
Nálam is hasonló volt, bár én újként kaptam 2 emberes munkát, egy nyugdíjba ment, egy felmondott (talán megszimatolta mit akarnak), engem pedig felvettek a helyükre.
Épp a napokban lett elegem, majdnem 2 évig túlóráztam, szoptam, mindig mindennel el voltam maradva.
Most Karácsonykor, hogy összeszedtem több hónap lemaradást és még a 3 évvel ezelőtti dolgok sincsenek rendesen megcsinálva (amikor itt se voltam) előjött a lesz**om érzés, ma nyugodtam megettem az ebédem és munkaidő végén otthagytam mindent.
Te is tehetsz így, amíg ott vagy dolgozol - ahogy eddig, a munkaidő végén pedig szépen eljössz. Bár ha meg akarod tartani az állásod nem ez a legszerencsésebb, talán kezdj el keresni más lehetőséget - mondjuk ez manapság elég nehéz dolog.
Mindenki ezt a szöveget nyomja ismerősi körben is és nem értem miért?
Ugyanis semmiféle írásos dokumentum nincs a kezemben arról, hogy 2x annyi munkát várnak tőlem uannyi pénzért.
Na most ha "felnyomom" (és mégis hol?) akkor jön az X hatóság , a főnök meg azt mondja majd: túlóra? 2x annyi munka? hát én ilyet sose mondtam neki!
én meg hogy bizonyítom hogy igen?
"Nyomd fel és lépj le."
Munkaidő után nem veszed fel a telefont, ha a főnök hív, ha nem munkahelyi, akkor a magántelefont nem vagy köteles munkaügyben használni.
Mondj fel, azért merik ezt megtenni, mert félnek az emberek lépni.
Elvileg kell lennie egy munkaidő nyilvántartásnak, nálunk sincs, ha azon túl ott vagy és már beírtad magad, hogy hazamentél, akkor kérdőre tudják vonni.
Egy dolog: munkaidő után nem veszem fel a telefont (igen, a saját telefonomról van szó, a cég nem ad): ez esetben fel se kell mondani, pusztán ez a lépés elég ahhoz hogy azonnal kirúgjanak. Ha a főnök hív, még a sírból is ki kell kelni a halottnak és felvenni. Nem veszi fel? Be se kell menni többet.
Ha beírom magam tól ig, akkor eleve nincs egy fillér túlórapénz se hiszen miért is járna plusz pénz, ha csak annyit vagyok benn amennyit benn kell lennem?És akkor még én lennék a hibás, hogy illetéktelenül munkaidő után a melóhelyen vagyok.
Ha meg többet írok be és ott áll a hatóság embere? A főnököt már előre hallom: hát ki mondta a dolgozónak hogy maradjon benn pluszban? Ki mondta hogy írja be magát pluszbann? Én? ÉÉÉNN? Én aztán nem.
# 13
Mondjuk ne csak hőbörögj, hanem használd egy kicsit a fejedet is, nem azért van, hogy a sapka ne csússzon a szemedbe!
Hozzáférsz céges e-mailhez? Akkor küldj magadnak egy-egy e-mailt minden nap amikor felveszed a munkát és amikor leadod azt.
Vagy lőlj egy fényképet minden nap ugyan így a telefonoddal.
Cég megnevezése nélkül mielőtt bevezették nálunk a beléptető rendszert (ami logolja percre pontosan a munkaidőt) nálunk sem hajlott a vezetőség a túlóra kifizetésére, aztán pár ember ezzel a módszerrel rommá perelte a céget amikor felmondtak (mind megnyerték a pert az e-mailes módszerrel). Azóta nincs ezzel gond.
" hát ki mondta a dolgozónak hogy maradjon benn pluszban? Ki mondta hogy írja be magát pluszbann? Én? ÉÉÉNN? Én aztán nem."
Azért a hatóság sem most jött a 6:20-assal Bivalybasznádról... Nem életszerű, rommá büntetik a céget ha tudod bizonyítani.
Meglepő módon a köjál sem szokta elhinni, hogy az UFO--k dugták a döglött patkányt a konyhába, stb...
Ha.
HA!
Céges email: nem tudom feltűnt-e de én egy takarítónő vagyok.
A felmosóvödörhöz férek hozzá meg az ablaktisztítóhoz.
"ha tudod bizonyítani. "
???
Nálunk a takarítóknak (igaz, egy közös) de van e-mail címük és a közös munkaállomásokon gond nélkül hozzáférnek.
De feltételezem telefonod csak van.
De legyél már egy kicsit kreatív az isten áldjon meg, nem olyan bonyolult azért bizonyítani 2014-ben a GPS-el szerelt okostelefonok idején, hogy mettől meddig hol jársz...
Hát igen, csak itt az a kérdés, hogy egy havi 50-et (se) hozó melóért mennyit érdemes vergődni.
Munkaügyi bíróság? Lehet(ne) de úgyse lesz.
Ki az a hülye aki ennyiért még bíróságra rohangál.
Már azóta konzultáltam jogásszal is aki feketén fehéren megmondta:
lehet bíróságra vinni, de égen földön nem találok jogászt aki ezt vállalja a tétel miatt és nekem se tanácsolja hogy forszírozzam. ha havi fél millát keresnék akkor oké, de így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!