Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni ha a munkahely...

Mit lehet tenni ha a munkahelyemen 2x annyi munkát 2x annyi idő alatt kell (ene) elvégeznem ezentúl ugyanannyi pénzért? Nincs más csak a megszoksz vagy megszöksz?

Figyelt kérdés

Takarítónő vagyok. Egy kétszintes épületet kell naponta takarítani. Ketten vagyunk takarítók, fel van osztva, egyik szint az egyiké másik szint a másiké.

Kollega felmondott, a főnök közölte: enyém az egész épület.

Mondom: és mennyivel kapok többet?

Válasz: semennyivel, ugyanannyit kapsz mint eddig.

Kérdésem: 2x annyi munka ugyanannyiért? De bele se fér a munkaidőmbe a kettő szint.

Válasz: akkor majd itt maradsz tovább.

És azt fizetik, ha tovább maradok mint a szerződésben megállapított munkaidő? Nem, nem fizetik.

Kérdezem: és ha nemet mondok, nem vállalom? Válasz: akkor majd keresünk mást.

Tehát dolgozzak 2x annyit, 2x annyi időben, ugyanannyi pénzért? A szerződés meg ugye csak dísznek van, hiszen az rögzíti a munkaterületet a munkaidőt ami ugye nem teljesül. És vagy csinálom vagy repülök?

2014. dec. 29. 16:00
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
50%
Úgy tűnik... Pusztuljon az összes ilyen "vállalkozó".
2014. dec. 29. 16:07
 2/27 anonim ***** válasza:
60%

"munkahelyemen 2x annyi munkát 2x annyi idő alatt kell (ene)"

Itt jegyezném meg, ha kétszer annyi munkára, kétszer annyi időd van, akkor nem változott semmi. Csak a pontosság kedvéért.

Egyébként lehetőségek, amiket én látok.

1.

Amit szerintem tehetsz. Ott maradsz le dolgozod a túlórát 1-2szer és feljelented a munkaügyiseknél, hogy nincs rögzítve és nem fogja kifizetni. Érdemes rákérdezni a 2. alkalom végén diktafonnal(telefonokon is van), hogy mikor akarja kifizetni a túlórát.

2.

Már most feljelented.

3.

Tűrsz.

2014. dec. 29. 16:14
 3/27 anonim ***** válasza:
25%

Új feltételek vannak, alkalmazkodnod kell. Én valószínűleg hanyagabbul illetve bocs... gyorsabban végezném a munkámat. Végeznék mindkét szinttel, de nem lennék olyan alapos.

A vállalkozó a te munkádból él, nem róhatod fel neki, hogy keveset akar fizetni..

2014. dec. 29. 16:17
 4/27 anonim ***** válasza:
88%

"Itt jegyezném meg, ha kétszer annyi munkára, kétszer annyi időd van, akkor nem változott semmi. Csak a pontosság kedvéért.

"

De igen. Ugyanis NAPONTA kell 2x annyi munkát 2x ammyi idő alatt elvégeznie!

2014. dec. 29. 16:27
 5/27 anonim ***** válasza:
Csináld úgy hogy beleférjen. Max koszosabb marad minden. Ők rúgták ki a személyzet felét, mit várnak?
2014. dec. 29. 16:31
 6/27 anonim ***** válasza:
0%

"De igen. Ugyanis NAPONTA kell 2x annyi munkát 2x ammyi idő alatt elvégeznie!"

Pusztán matematikai oldalról ez az állítás nem igaz.

x almáért 2 banánt kell adnod és 2x almáért 4 banánt, akkor nem történt változás. Egyszerűen arra utaltam, hogy hibásan fogalmazott, a kérdést pedig már megválaszoltam előző kommentemben.

2014. dec. 29. 16:39
 7/27 anonim ***** válasza:
62%
Nyilván úgy értette a kérdező, hogy 1 nap alatt.
2014. dec. 29. 16:44
 8/27 A kérdező kommentje:

Apám, ha nagyon matekozni akarsz akkor itt a példa: havi 50-et kapok a kezembe (késve, meg 2-3 részletben meg stb de ezt hagyjuk). Eddig X m2-ert kellett felnyalnom, és úgy végeztem 6 óra alatt, hogy néha hugyozni nem volt időm elmenni.

Most havi 50-ért 2x annyi m2-t kell felnyaljak.

Na ezt matekozd.

"Pusztán matematikai oldalról ez az állítás nem igaz. "

2014. dec. 29. 16:47
 9/27 A kérdező kommentje:

lemondom, hogy számtalanszor elófordult, hogy csöngött a mobilom, és visszarendeltek mert szerint a bejárati ajtó üvege ujjlenyomatos. Vissza kellett menjek munkaidő után ls letörölni. És miért volt ujjlenyomatos? Mert nayg ésszel a takaírtómunkaidejét úgy szabták meg, hogy még vannak dolgozók az épületben. Nem ám ésszel, hogy mindenki elmegy és takarítás. Nem. Jöjjön a takarító és takaírtson abban az irodában amiben még dolgoznak.

Majd utána hvíjuk fel és csesszük le a takarítőnőt, hogy szemét maradt a kukában. A takarítőnő meg mondaná, hogy nem maradt ő kivitte, de utána újra tettek bele-senkit nem érdekel. Lejár a munkaidőd, menj haza, majd elmennek a dolgozók és járd újra végig az egész diliházat hogy hol maradt egy papír egy folt a dolgozók után.

Na így gondold végig hogy mi van ha én mocskot hagyok meg felületes munkát végzek.

"Max koszosabb marad minden. Ők rúgták ki a személyzet felét, mit várnak?"

2014. dec. 29. 16:51
 10/27 anonim ***** válasza:
20%

"Apám, ha nagyon matekozni akarsz akkor itt a példa: havi 50-et kapok a kezembe (késve, meg 2-3 részletben meg stb de ezt hagyjuk). Eddig X m2-ert kellett felnyalnom, és úgy végeztem 6 óra alatt, hogy néha hugyozni nem volt időm elmenni.

Most havi 50-ért 2x annyi m2-t kell felnyaljak.

Na ezt matekozd."

Igen szívesen segítettem. És tőlem maradhatsz a rabszolgája, leszarom. De legközelebb ott legyen ekkora szád.

2014. dec. 29. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!