Mit lehet tenni ha a munkahelyemen 2x annyi munkát 2x annyi idő alatt kell (ene) elvégeznem ezentúl ugyanannyi pénzért? Nincs más csak a megszoksz vagy megszöksz?
Takarítónő vagyok. Egy kétszintes épületet kell naponta takarítani. Ketten vagyunk takarítók, fel van osztva, egyik szint az egyiké másik szint a másiké.
Kollega felmondott, a főnök közölte: enyém az egész épület.
Mondom: és mennyivel kapok többet?
Válasz: semennyivel, ugyanannyit kapsz mint eddig.
Kérdésem: 2x annyi munka ugyanannyiért? De bele se fér a munkaidőmbe a kettő szint.
Válasz: akkor majd itt maradsz tovább.
És azt fizetik, ha tovább maradok mint a szerződésben megállapított munkaidő? Nem, nem fizetik.
Kérdezem: és ha nemet mondok, nem vállalom? Válasz: akkor majd keresünk mást.
Tehát dolgozzak 2x annyit, 2x annyi időben, ugyanannyi pénzért? A szerződés meg ugye csak dísznek van, hiszen az rögzíti a munkaterületet a munkaidőt ami ugye nem teljesül. És vagy csinálom vagy repülök?
"munkahelyemen 2x annyi munkát 2x annyi idő alatt kell (ene)"
Itt jegyezném meg, ha kétszer annyi munkára, kétszer annyi időd van, akkor nem változott semmi. Csak a pontosság kedvéért.
Egyébként lehetőségek, amiket én látok.
1.
Amit szerintem tehetsz. Ott maradsz le dolgozod a túlórát 1-2szer és feljelented a munkaügyiseknél, hogy nincs rögzítve és nem fogja kifizetni. Érdemes rákérdezni a 2. alkalom végén diktafonnal(telefonokon is van), hogy mikor akarja kifizetni a túlórát.
2.
Már most feljelented.
3.
Tűrsz.
Új feltételek vannak, alkalmazkodnod kell. Én valószínűleg hanyagabbul illetve bocs... gyorsabban végezném a munkámat. Végeznék mindkét szinttel, de nem lennék olyan alapos.
A vállalkozó a te munkádból él, nem róhatod fel neki, hogy keveset akar fizetni..
"Itt jegyezném meg, ha kétszer annyi munkára, kétszer annyi időd van, akkor nem változott semmi. Csak a pontosság kedvéért.
"
De igen. Ugyanis NAPONTA kell 2x annyi munkát 2x ammyi idő alatt elvégeznie!
"De igen. Ugyanis NAPONTA kell 2x annyi munkát 2x ammyi idő alatt elvégeznie!"
Pusztán matematikai oldalról ez az állítás nem igaz.
x almáért 2 banánt kell adnod és 2x almáért 4 banánt, akkor nem történt változás. Egyszerűen arra utaltam, hogy hibásan fogalmazott, a kérdést pedig már megválaszoltam előző kommentemben.
Apám, ha nagyon matekozni akarsz akkor itt a példa: havi 50-et kapok a kezembe (késve, meg 2-3 részletben meg stb de ezt hagyjuk). Eddig X m2-ert kellett felnyalnom, és úgy végeztem 6 óra alatt, hogy néha hugyozni nem volt időm elmenni.
Most havi 50-ért 2x annyi m2-t kell felnyaljak.
Na ezt matekozd.
"Pusztán matematikai oldalról ez az állítás nem igaz. "
lemondom, hogy számtalanszor elófordult, hogy csöngött a mobilom, és visszarendeltek mert szerint a bejárati ajtó üvege ujjlenyomatos. Vissza kellett menjek munkaidő után ls letörölni. És miért volt ujjlenyomatos? Mert nayg ésszel a takaírtómunkaidejét úgy szabták meg, hogy még vannak dolgozók az épületben. Nem ám ésszel, hogy mindenki elmegy és takarítás. Nem. Jöjjön a takarító és takaírtson abban az irodában amiben még dolgoznak.
Majd utána hvíjuk fel és csesszük le a takarítőnőt, hogy szemét maradt a kukában. A takarítőnő meg mondaná, hogy nem maradt ő kivitte, de utána újra tettek bele-senkit nem érdekel. Lejár a munkaidőd, menj haza, majd elmennek a dolgozók és járd újra végig az egész diliházat hogy hol maradt egy papír egy folt a dolgozók után.
Na így gondold végig hogy mi van ha én mocskot hagyok meg felületes munkát végzek.
"Max koszosabb marad minden. Ők rúgták ki a személyzet felét, mit várnak?"
"Apám, ha nagyon matekozni akarsz akkor itt a példa: havi 50-et kapok a kezembe (késve, meg 2-3 részletben meg stb de ezt hagyjuk). Eddig X m2-ert kellett felnyalnom, és úgy végeztem 6 óra alatt, hogy néha hugyozni nem volt időm elmenni.
Most havi 50-ért 2x annyi m2-t kell felnyaljak.
Na ezt matekozd."
Igen szívesen segítettem. És tőlem maradhatsz a rabszolgája, leszarom. De legközelebb ott legyen ekkora szád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!