Hiába tanulok, kapcsolatok nélkül semmire sem fogok menni az életben (! )?
Kedves kérdező, gyere ki külföldre! Én Angliában keresem kenyerem, mert én tanítónéninek készültem, de nem vállaltam suli után, hogy tanítsak valahol egy éves szerződéssel, majd keressek másik iskolát, és így csinljam minden évben. Már két éve kinn vagyok a párommal. Kicsit nehezen indult, de megérte. Ha jó szakmád van, viszont ez a szakma már nem keresett otthon, próbálkozz külföldön. Persze kell hozzá a nyelvtudás.
Ha nincs jó szakmád, nem számít! Csak kell hozzá még egy kis nyelvtudás, egy kis alaptőke, amit akár hitelre is vehetsz fel, és sitty-sutty visszafizeted. (barátnőm így csinálta, és minimálbéres fizetésből 300 ezret visszafizetett fél év alatt) Persze nem szabad fejest ugrani a mély vízbe, először tájékozódj.
Ez csak egy ötlet volt.
16:15-ös válaszoló!
30 éves vagy? Csak a válaszodból ítélve nem tűntél többnek 10-nél. Szűk látókörű vagy és pocskondiázol olyan szakmákat, aminek a feléről fogalmad sincsen! Nézz körbe a nagyvilágban! Nézz meg néhány álláshirdetést! Szükség lenne arra, hogy felfrissítsd az ilyen jellegű ismereteidet!
Én most azt tapasztalom, hogy jelen pillanatban nagyon sokat számít, hogy vannak-e befolyásos kapcsolataitok. A korrupció nagyon megy Mo-on.
De én is abban bízom, hogy az, aki akarja és nem adja fel, az becsülettel talál magának munkát.(én is azon vagyok jelen pillanatban is sajnos)
A szaktudás sokat számít és az elszántság is. Most ugyan válság van, s így sokkal nehezebb, de nem szabad feladni és elkeseredni sem.
A "hasznavehetetlen szakmákról" meg annyit, hogy 2002-ben, mikor elkezdtem a főiskolát(tanárképző), egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy nem lesz szükség tanárra és az oktatási rendszerünk sem volt felaprítva. Mire az ember elvégez egy adott szakmát, nem biztos,hogy akkor is kereslet lesz rá.
"Csak a válaszodból ítélve nem tűntél többnek 10-nél. Szűk látókörű vagy és pocskondiázol olyan szakmákat, aminek a feléről fogalmad sincsen!"
Kérlek másold be, hogy mire érted, mert szerintem valamit félreértettél vagy félreolvastál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!