Milyen szokas az, hogy palyakezdo fiatalok mondjuk fel ev utan elmennek ilyen tobb hetes (honapos) szabadsagra es utazgatnak meg ilyenek?
Fel ev alatt mit tettek le az asztalra? Ennyire ugy gondoljak, h ok megengedhetik ezt maguknak?
En diplomas vagyok, 8 honapja dolgozom ugyanazon a helyen, de nem fordult meg a fejemben, hogy en mar akkora penge vagyok, h nekem akkor jar a londoni kirandulas (vagy akarmi)
Nyugaton a jelenseg még durvabb egyebkent.
Vagy tényleg vannak cegek, ahova ha az ember be tud kerülni (mert zseni) akkor onnantol kezdve zsakszamra van a penz? Ugyanakkor nem kell erte napi 16 oraba gurizni?
továbbá:
lehet, hogy te nem szakadsz meg és mégis elérsz nagy dolgokat, de csak szolok, hogy mások, akiknek nincsenek olyan jo adottságaik, a "nem megszakadással" hatványozottan kevesebbet érnek el, és ha meg is eröltetik magukat, akkor is csak a töredékét annak, amit te.
Én pl 1 év munkaviszony után jutottam el 180nettó fizetésig, miközben több évfolyamtársam az egyetemen ugy végzett, hogy még végzéskor ilyen kérdéseik voltak, hogy "hova kéne menni dolgozni"...
Még azt se tudták, hogy BUDAPESTEN milyen cégek vannak ezen a szakterületen (határozottan nem büfészak).
Aztán gondolom beadták az önéletrajzukat az első google találati oldalán szereplő cégekhez, aztán 1 hónap alatt fel is vették őket ilyen 350 bruttókkal.
És ezek között olyan emberek is akadnak jócskán, akik nem voltak a munka (tanulás) hősei sosem. Csak ugye a buli állandóan. De hát azok mind ilyen pedáns emberek voltak szép külsővel és ebből kifolyólag nagy baráti körrel.
amin én fenn vagyok akadva az az, hogy ezek az emberek MIÉRT gondolják azt, hogy nekik pár honap munka után már jár a pihenő?
ILLETVE
hogy tehetik meg, hogy elmennek ilyen hosszabb szabadságra? Ezek szerint mégsem annyira pótolhatatlan a munkájuk.
én azt hittem, hogy a munkaeröpiac magyarországon az olyna, hogy ha elmész egy napra is betegszabadságra, akkor már vesznek fel a helyedre valakit.
Meg eleve én bennem az a kép él, hogy akinek jó a fizetése pályakezdőként, az egy nonstop pedálgép, aki nem alszik meg semmi, mert állandoan dolgozik. Az sehogy sem jön össze, hogy nagyzolnak.
"én azt hittem, hogy a munkaeröpiac magyarországon az olyna, hogy ha elmész egy napra is betegszabadságra, akkor már vesznek fel a helyedre valakit. "
Persze egy gyárimunkásnál talán, mert szerencsétleneket semmibe nem nézik. De nehogy már egy értelmes felnőtt fiatal ne akarjon elmenni pár nap szabira, mert akkor már jön az akasztás!
Ne hogy azt hidd, hogy te azzal több leszel, hogy itt szapulod őket. Pár napot pihen aztán gürizik tovább mint pl Te, ennyi.
Abban meg iagaz van másoknak, hogy mijogon szabod meg Te másnak mikor menjen el szabadságra? Ki vagy Te?
nem pár napokra mennek el, hanem HETEKRE meg hónapokra!
előző munkahelyemen (állami vállalat) pl. a gyerek alantas pozícióból (karbantartó 3 müszakban) jött fel üzemmérnöknek, aztán 2,5 év munkaviszony (az alantas melójával együtt) után már egy éven belül KÉTSZER is lelépett 1-1 hónapra fizetés nélküli szabadsággal Hollandiába.
Az ilyenekből lesznek később, akiket mindenki utál, mert képes a főnöknél bemószerolni mindenkit, meg pitizni...:)
Nem új jelenség.
Kérdező, mér nem magaddal foglalkozol?
Ha megnézed, nem csak azt hiszik, hogy jár nekik, hanem tényleg járt nekik, mert meg is teszik. Ilyen egyszerű. Ha nem tehetnék meg, nem is tennék, mivel akkor repülnének, de nem repültek. Az, hogy te szerencsétlen vagy, az nem az ő saruk, bocs. Téged ki tart vissza attól, hogy kezdő pénznek kérjél 300 kiló fölé? Te magad, maximum.
Az meg már lassan közhely számba megy, hogy nem az keres jól, akinek a jegyei jók voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!