Hogyan lehetne hatékonyabb az álláskeresés?
20-as nak igaza van,Anyum mesélte,hogy amikor most év elején iskolatitkárt kerestek(garantált bérminimumos állás),majdnem 200-an jelentkeztek...Akkor egy jobban fizető multiban vaj' hányan?Szóval baromira nem úgy van,hogy a nőknek,ha nincs más ott az irodai munka,mert kb annyi esélye van bekerülni,hogy ennyi erővel akár lottózhatna is.És igen,a legtöbb helyre ilyen melókra az ismerőst veszik fel első sorban,utánna a bögyikét,(ahogy itt fogalmazott a válaszoló),és ha se ismerős,se "bögyike" akkor reménykedhetsz,hogy te leszel a szerencsés 1 a 200-ból.
(Anyámékra is végül ráparancsolt a KLIK,hogy a "Józsi 5 éve munkanélküli 55 éves anyósát kell felvenni-aki mellesleg az se tudja,hol kell bekapcsolni a számítógépet-,pedig lett volna vagy 100 alkalmasabb jelölt).
pedig van abban igazság, amit az egyik válaszoló írt.
A nők imádják sajnáltatni magukat, de tényleg sokkal könnyebb nőként elhelyezkedni. Nézzetek már körbe, főiskolákon, mindenféle központokban szinte csak női titkárok/ügyintézők vannak, eladónak szinte csak fiatal nőket vesznek fel stb. Persze a szülés miatt hátrányban vannak, de összességében egy fiatal nő sokkal könnyebben talál állást, mint férfi. Úgyhogy tényleg be kéne már fejezni ezt denehézanőknek nyavalygást, mert már nagyon unalmas.
"Tény,hogy a pasik azért több szempontból jobb helyzetben vannak.Egy 35 éves pasira senki nem mondja,hogy öreg,egy nő meg akkorra már simán "nyanyának" számít sokak szemében..."
gondolom, nő vagy, ezért ülsz fordítva a lovon.
Te most arról beszélsz, egy bizonyos kor felett ( kb. 30 év) a nők elveszítik azokat előnyöket, amiket addig a külsejük miatt élveztek. Hát ja, ez van, 30 év felett KIEGYENLÍTŐDNEK a viszonyok, onnantól már nem lesz elég a cuki pofi ahhoz, h könnyen munkát találjatok, a férfiak többsége meg 18-25 éves lányokat szereti, nyilván pultosnak senki nem fogja felvenni a 35 éves Lujzát.
20:
én leírtam a helyzetet, az, hogy kinek mihez van kedve meg képessége már az ő történetük. ez van.
"Amúgy amit a fizukról írtál nem igaz,sokan mondják,hogy ugyanabban a pozícióban a férfiak a mai napig több pénzt keresnek mint nőt... "
nem az az igaz, amiről sokan mondanak eztazt, hanem amit én mondtam felmérések alapján.
a nők ugyanannyit ekresnek mint a férfiak, és kevesebbet dolgoznak. tény.
"Igaz,egyes munkakörökben a nők előnyben vannak,de azok baromi rosszul fizetettek(pl áplónő,ovónő),az álatalad reklámozott "irodai munákhoz",meg baromi erős protekicó kell,mert egy ilyen állásra többszázan jelentkeznek,és sokszor valami huszonéves,toppmodell kinézetű "bögyikére" esik a választás..."
és a tanár?
protekció nem kell ha "dekoratív" vagy. de ez kb bárhol igaz, amíg nem éred el a 30at, addig kapkodnak utánad és kedvesek veled, aztán vagy tlaálsz egy férjet aki kitart vagy mehetsz a levesbe.
az más kérdés, hogy a nők többsége erre épít, aztán 30 felett törés nekik hogy nem tolnak mindent alájuk. való szaktudás kell, és akkor rondán is értékes ember leszel. ez ugyanaz mintha egy férfi fizikai munkából akar megélni. eltelik 1 kis idő felette és munkaképtelen.
nem ezekkel a kifogásokkal kell foglalkozni hanem ezerrel keresni munkát. ha kell hazudni ezerrel, bármit megtenni érte és midnig jobbat keresni. vagy marad az éhhalál. sajnos ez egy ilyen világ, manapság egyre inkább a nők is a férfiak világát élik és megtanulják mit jelent a versengés. a szabadság felelősséggel és kockázattal jár, nem fenékig tejfel.
Ja valóban tényleg sokkal könnyeb nőként lehelyezkedni...Aha persze.A kisgyerekesekre általában kapásból rávágják az ajtót...Merthogy tuti beteg lesz a gyerek és majd folyton otthon ülsz táppénzen(hiába mondod,hogy van Nagyamama,azt hiszik csak kamuzol,hogy megkapd az állást).4-f5 re oda kell érni az oviba,szóval nem tudod bevállalni a mai általában 5-6 ig tartó munkaidőket...
Jó lehet,hogy egy 20 éves csajnak könnyebb elmenni pl recepciósnak,mint egy enny idős fiúnak,de ezt a pár munkakört leszámítva,szinte midenhol hárányba vannak.És különben se gondolom,hogy a többdiplomás magasan képzett pasik a 80 ezres ügyintéző állásokat irigylik a lányoktól.
Ahová meg magasan kvalifikált munkaerőt keresnek általában férfiakat részesítik előnyben.
Nekem 2 a HR-es ismerősöm is mondta, ha van egy ugyanolyan képességekkel rendelkező nő meg férfi ő a férfit veszi fel.Indokok:mert nem megy szülni,ha már van is kisgyerek az nem az ő gondja elsősorban,mert a családos nők nem tudnak a munkára koncentrálni 100%,ban mert ott is a gyerek iskolai előadására megvarrandó jelmezen jár ez esze stb,stb.
én nem vitatom, h előfordul olyan, h hátránnyal indul egy kisgyerekes nő, viszont általánosítani nem lehet, mivel tudok ellenpéldákat is bőven. ettől függetlenül igaz, amit írtam, a nők imádják sajnáltatni magukat, közben meg nincsenek tisztában a tényekkel.
azt már megbeszéltük, h 25-30 év alatt nyilvánvalóan előnyben vannak a nők a kinézetük miatt. de tegyük félre a fiatal nőket.
vajon egy férfi ma Magyarországon el tudna helyezkedni irodában, vagy tud könnyű fizikai munkát végezni? Nagy eséllyel nem, ugyanis- ahogy írtam - eladónak vagy titkárnak el tud menni egy férfi? Nem. Buszvégeken jegyet csak nőktől lehet venni, eladók szintén nők, ahogy könyvtárosok szintén csak nők. Milyen néhány munkakörről beszélsz?:) Valahol ki is mondják nyíltan, h "ugye nem képzeli magát veszem fel könnyű fizikai munkára, mikor férfi?".
Nagyon erősen gondolkom, h jártam-e az utóbbi években olyan helyen, ahol férfi lett volna az eladó/ügyintéző/titkár etc. Egy ilyen eset sem jut eszembe.
Szerinted az ügyintézők 80at keresnek?:) Nem hinném.
A magasan képzettek között jóval több a férfi, és valljuk be, van abban ráció, h ha esetleg hamarabb vesznek fel egy férfit, mint egyn őt. Legalábbis te ezt állítod. Statisztikák szerint a nők jóval kevesebbet dolgoznak, és nem csak akkor, ha gyerekesek.
"Na már az se kell,nem csak a bölcsész?Egyre jobb ez a világ...Az a legviccesebb,hogy lassan már bárki bármilyen végzettséget ír,mindenre az a válasz,hogy "az sehova nem kell"."
miért, szted term. tudományos végzettséggel hol lehet elhelyezkedni a fővároson kívül? talán akad vidéken 1-2 gyógyszergyár vagy hasonló hely, de borzasztó nehéz.
"Amúgy amit a fizukról írtál nem igaz,sokan mondják,hogy ugyanabban a pozícióban a férfiak a mai napig több pénzt keresnek mint nőt... "
nem akarlak bántani, de olyan vagy, mint a legtöbb nőtársad. csak ismételgeted a sokat hallott mantrát, h dekevesetkeresnekanők. ajánlom a Tárki felmésérét, ami bebizonyítja, ha nők 80%-át semmilyen bérhátrány nem éri, a legfelső 20%ban van csak ilyen elvétve, azaz a felsővezetők, vezérigazgatók rétegében. Ráadásul összeségében az átlag férfi sokkal többet dolgozik és túlórázik, úgyhogy ez sem nyert. Mondjuk már a megfogalmazáson is látszik, h nem néztél utána a tényeknek: "sokan mondják". Informálódni kéne, nem ismételgetni.
És most gonoszkodjak még?:) Már diákmunkánál is azt tapasztaltam, h a nőktől ugyanabban a munkakörben kevesebbet várnak ugyanazért a fizetésért, ahogy rengeteg embertől hallottam, h felnőttként a munkahelyen a nők helyett is dolgoznak, mert neki ez is nehéz, az is nehéz, kvázi alkalmatlanok a munkára.
mindegy, unok vitázni, és nins is sok értelme, mert látni rajtad, h ahhoz sem vetted a fáradságot, h utánanézz a tényeknek, néhány személyes példára és sokat hallott dologra támaszkodsz. A hajléktalanok nagy része férfi, ahogy a munkanélküliek között is több a férfi, összességében egy nőnek ma jóval könnyebb a helyzet, mint a egy férfinak, de sztem még nem született olyan nő, aki ezt elismerte volna.
" látni rajtad, h ahhoz sem vetted a fáradságot, h utánanézz a tényeknek"
én 1 esélyt szoktam nekik adni, de aki többedjére sem érti és a fáradságot se veszi -mint a legutóbbi- már el se olvastom.
" A hajléktalanok nagy része férfi, ahogy a munkanélküliek között is több a férfi, összességében egy nőnek ma jóval könnyebb a helyzet, mint a egy férfinak, de sztem még nem született olyan nő, aki ezt elismerte volna."
és a férfiak korábban is halnak. de szerintük a férfiaknak áll a világ. mert ugye csak az férfi aki sikeres és gazdag férfi. az, hogy a férfi nyivákolás helyett cselekszik, nem tűnik fel.
a magasépítő és a nukleáris és vegyianyagszállító meg az erősáramú mérnök fizetése is kéne, csak a 32 méter zuhanás utáni halál meg a sugárfertőzés meg az elektronikai diploma megszerzése és az áramcsapás nem.
erről is a férfiak tehetnek hogy a női diplomások nagy része nem műszaki mérnök vagy programozó.
Myzantro nem azért de:
A másik:talán azért van több hajléktalan férfi,mert a nők közül kevesebben piálják meg játékgépezik el a fizetésüket..A férfiak között több a szenvedélybeteg ez is(nemcsak ez,mielőtt a szavakon kezdene valaki lovagolni) az oka annak,hogy korábban halnak.
Amúgy a külsővel együtt járó fiatalkori előnyöket,csak a nőknek csak egy igen kis százaléka élvezi,aki valóban "toppmodell külsejű",az átlagosan kinéző,nedj' Isten csúnya,estleg túlsúlyos 18-25 éves nőnek semmi előnyt nem jelen a munkavállalás terén a kora,sem a női mivolta.
Amúgy egyre több fiatal srácot látok pénztárban,postán sőt legutóbb az önkormányzaton is egy fiú volt az ügyintéző...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!