Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne hatékonyabb az...

Hogyan lehetne hatékonyabb az álláskeresés?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, diplomás. Igaz, hogy még csak 4 hónapja keresek munkát, de már ez is frusztrál. Semmi, az ég egy adta világon semmi nincs. Ismerősöknek szóltam, munkaügyibe regeltem, küldözgetem el az önéletrajzaimat, de semmi reakció. Már nem csak a szakmámban, hanem ahová csak tudom elküldöm. Úgy talán sikeresebb lenne a dolog, ha személyesen vinném be? (Gondolok itt olyan helyre, ahol amúgy nincs állás meghirdetve, így talán látják, hogy akarom). Eléggé el vagyok keseredve sajnos :S

2014. okt. 13. 13:08
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
33%

Milyen diplomákkal nem találtok állást? Meg milyen nyelvtudással?

Multikhoz nyelvtudással mindig keresnek embereket. Pályakezdőket is. Ott kell próbálkozni.

2014. okt. 14. 20:46
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a helyeztben vagyok,4 hónapja végeztem természettudományi Msc-m van,sehová se kellek,az ismerősöktől is csak addig ment a nagy igérgetés,amig nem kellett tényleg segíteni.Már a szüleim is megkérdeztek boldog-boldogtalant...Csak annyi a "protekciós"helyek előnye,hogy onnan legalább válaszolnak,ha küldök önéletarjzot,mert a neten talált helyekről még csak választ se kapok.

Midenhová már Phd és/vagy mininum 2-3 éves tapasztalat kell,lassan már a kémcsőmosogatáshoz is.

Pályakezdő,ráadásul nő(majd biztos szülni m

egy),fúj,le vele...

2014. okt. 14. 22:40
 13/38 anonim ***** válasza:
Én a harmadik válaszoló vagyok, én gazdasági diplomával nem tudok elhelyezkedni. De mint írtam, külföldön is keresek és nem csak szakmabelit.
2014. okt. 14. 23:58
 14/38 anonim ***** válasza:
0%

"Multikhoz nyelvtudással mindig keresnek embereket. Pályakezdőket is. Ott kell próbálkozni."

szerintem is, főleg 2 felsőfokú nyelv esetén, főleg német, aki diplomával nyelvtudással külföldön nem tud elhelyezkedni, az valamit nagyon rosszul csinál.

" Ugyanebben a helyeztben vagyok,4 hónapja végeztem természettudományi Msc-m van,sehová se kellek,az ismerősöktől is csak addig ment a nagy igérgetés,amig nem kellett tényleg segíteni.Már a szüleim is megkérdeztek boldog-boldogtalant...Csak annyi a "protekciós"helyek előnye,hogy onnan legalább válaszolnak,ha küldök önéletarjzot,mert a neten talált helyekről még csak választ se kapok.

Midenhová már Phd és/vagy mininum 2-3 éves tapasztalat kell,lassan már a kémcsőmosogatáshoz is.

"Pályakezdő,ráadásul nő"

a nő nem nehezítő tényező hanem pont ellenkezőleg. menj irodai munkára ott pozitívan diszkriminálnak, nem kell hozzá tudás, nem megerőltető. persze dolgozni midnenhol kell.

inkább az a baj hogy természettudomány, az sehova nem kell.

állami hirdetéseket is csak protekcióval nyersz és azok is minimálbér körül fizetnek. mscvel talán nettó90et is kereshetsz.

irodai munka, német felsőfok, külföld.

2014. okt. 15. 08:07
 15/38 anonim ***** válasza:
90%

"inkább az a baj hogy természettudomány, az sehova nem kell. "

Na már az se kell,nem csak a bölcsész?Egyre jobb ez a világ...Az a legviccesebb,hogy lassan már bárki bármilyen végzettséget ír,midenre az a válasz,hogy "az sehova nem kell".

2014. okt. 15. 23:29
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha diplomás azért nem kell,ha nem diplomás azért...

Ha a páylakezdő azért,aztán 30 körül azért nem,mert biztos szülni megy,utánna azért nem mert kisgyrekes(ha elmúlt 35 és nincs család,meg gyerek ammkor,meg "biztos valami baj van vele",antiszoc.,összeférhetetlen,stb),ha elmúlt 40 akkor meg már öreg a "fiatalos csapatunkba".

Tény,hogy a pasik azért több szempontból jobb helyzetben vannak.Egy 35 éves pasira senki nem mondja,hogy öreg,egy nő meg akkorra már simán "nyanyának" számít sokak szemében...

2014. okt. 15. 23:36
 17/38 anonim ***** válasza:

Hát tényleg nem kell senki: én diplomás vagyok, nyelvtudással, a szomszédban lakik egy srác, neki meg sima érettségije van. Nálam az a baj, h túlképzett vagyok,a szemembe is mondják, nála az, h nincs képzettsége, nyelvtudása. Nyilvánvalóan mindketten más-más állásokra pályázunk, mégsem kell egyikünk sem....Lassan itthon már nem fog kelleni senki.

azon nyavalyog mindenki, h nincs elég szakmunkás. Nos, én 3 srácot ismerek (villanyszerelő, kőműves és gázszerelő), akik itthon évekig nem kellettek, most kimentek Németbe családostul...

2014. okt. 16. 07:32
 18/38 anonim ***** válasza:

"Na már az se kell,nem csak a bölcsész?"

eddig sem kellett, a bölcsészező ostoba emberek semmit nem tudnak a versenyképességről.

magyarországon programozáson és műszaki mérnökön kívül az ÖSSZES szak fölösleges, mert csak ott van esélyed pályakezdőként, a fiatalok 30%a munkanélküli, sokan évek óta, ez azt jelenti hogy 3 emberből 2 tud elhelyezkedni, a többi ha meggebed se kap munkát, mert nincs. vannak határkategóriások, de arra építeni nem érdemes.

tehát vagy programozás/műsz mérnök, vagy felsőfokú nyelv és külföld.

2014. okt. 16. 08:40
 19/38 anonim ***** válasza:
39%

"Ha a páylakezdő azért,aztán 30 körül azért nem,mert biztos szülni megy,utánna azért nem mert kisgyrekes(ha elmúlt 35 és nincs család,meg gyerek ammkor,meg "biztos valami baj van vele",antiszoc.,összeférhetetlen,stb),ha elmúlt 40 akkor meg már öreg a "fiatalos csapatunkba". "

ez így van, a legtöbb munkáltató MEGTEHETI hogy kifogásokat keres és letérdeltet minimálbérét.

"Tény,hogy a pasik azért több szempontból jobb helyzetben vannak.Egy 35 éves pasira senki nem mondja,hogy öreg,egy nő meg akkorra már simán "nyanyának" számít sokak szemében..."

ez hülyeség, max 1 szempontból, hogy egy férfi nem megy szülni, de egy nőnek sokkal könnyebb munkát találnia és többet is keres az elvégzett munkához képest.

elmondtam hogy irodai munka - aki erre sem képes abban valami nagy probléma van.

"Nálam az a baj, h túlképzett vagyok,a szemembe is mondják, nála az, h nincs képzettsége, nyelvtudása. Nyilvánvalóan mindketten más-más állásokra pályázunk, mégsem kell egyikünk sem....Lassan itthon már nem fog kelleni senki. "

már most sem kell senki, nem véletlenül duplázódik a kivándorlás 2010 óta minden évben.

"azon nyavalyog mindenki, h nincs elég szakmunkás. Nos, én 3 srácot ismerek (villanyszerelő, kőműves és gázszerelő), akik itthon évekig nem kellettek, most kimentek Németbe családostul..."

a szakmunkásfényezés csak egy politikai fogás. pályakezdő szakmunkás kimegy az életbe, alapfeltételek: 3-5 év szakmai gyakorlat. innentől kezdve fejre is állhat, akkor sem kap munkát, mivel rajta kívül 10 másik áll sorba aki feleannyiért 5x annyi tapasztalattal elvégzi.

hangsúlyozom: felsőfokú nyelv, külföd.

sőt, jobb eleve külföldön tanulni mert az nagyobb presztízs, ingyen van(nem kel l visszafizetni sem) és nyelvet is tanulsz közben.

2014. okt. 16. 08:51
 20/38 anonim ***** válasza:
90%

Értem én,hogy segíteni akarsz de nem midenki jó matekból(ergó esélye sincs,hogy IT-s vagy mérnök legyen),és külföldre se tud/akar mindenki menni,akár családi okok miatt-pl beteg szülő/nagyszülő,házastárs aki nem akar/tud kimenni,stb...Sőt van aki nem is tud jól megtanulni idegen nyelvet,van ismerősöm aki diszlexiás és emiatt fel volt mentve nyelvtanulás alól,és megkapta a diplomáját nyelvvizsga nélkül is.

Amúgy amit a fizukról írtál nem igaz,sokan mondják,hogy ugyanabban a pozícióban a férfiak a mai napig több pénzt keresnek mint nőt...

Igaz,egyes munkakörökben a nők előnyben vannak,de azok baromi rosszul fizetettek(pl áplónő,ovónő),az álatalad reklámozott "irodai munákhoz",meg baromi erős protekicó kell,mert egy ilyen állásra többszázan jelentkeznek,és sokszor valami huszonéves,toppmodell kinézetű "bögyikére" esik a választás...

2014. okt. 16. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!