Pályakezdő vagyok, diplomás. Igaz, hogy még csak 4 hónapja keresek munkát, de már ez is frusztrál. Semmi, az ég egy adta világon semmi nincs. Ismerősöknek szóltam, munkaügyibe regeltem, küldözgetem el az önéletrajzaimat, de semmi reakció. Már nem csak a szakmámban, hanem ahová csak tudom elküldöm. Úgy talán sikeresebb lenne a dolog, ha személyesen vinném be? (Gondolok itt olyan helyre, ahol amúgy nincs állás meghirdetve, így talán látják, hogy akarom). Eléggé el vagyok keseredve sajnos :S
Hol vagy helyileg? Ha atkuldod az oneletrajzodat megnezem szivesen, lehet abban van a hiba. Unalmas, szurke, nem figyelemfelkelto.
2014. okt. 13. 13:16
2/38 anonim válasza:
"Pályakezdő vagyok, diplomás"
Ez nagyjából annyi információ, mintha megmondtad volna, hányas lábad van.
Ha ilyen alapossággal keresel munkát is, teljesen érthető a sikertelenség.
2014. okt. 13. 14:04
3/38 anonim válasza:
Nálamis ugyanez a helyzet, szintén 4 hónapja végeztem. Borzasztó, már mindenki a munkával cseszeget ésmunkakerülőnek vagyok beállítva, pedig mára szüleim is próbáltak engem protekciós helyre berakni, az sem jött össze, a párom főnöke azt állította (interjún is voltam), hogy felvesz, de ez már 2 hónapja volt és mindig kitér a válasz alól... én meg már beadtam több tíz helyre, de semmi. Ráadásul én az osztrák határ mellett élek, jól beszélek németül, és még itt sem találok semmit!
2014. okt. 13. 16:11
4/38 anonim válasza:
sehogy, mivel pályakezdő vagy.
felsőfokú nyelv és külföld.
2014. okt. 13. 16:29
5/38 anonim válasza:
Harmadik vagyok. A felsőfokú némettudásommal és a diplomámmal még aljamunkára sem kellek Ausztriában. Ott sincs már a régi világ, mikor boldog-boldogtalan talált munkát. Pedig még aljamunkákat is elvállalnék, mint gyorsétterem, árufeltöltés...stb., de szóba sem állnak velem.
2014. okt. 13. 16:34
6/38 anonim válasza:
Egy barátnőm Sopronból jár át Bécsbe takarítani mindennap. Szintén diplomás, német ffokkal, de a szakmájában itthon nem tudott elhelyezkedni.
Én 40 feletti több diplomás nő vagyok, szintén ffokú nyelvtudással-2 éve küldöm az önéletrajzomat, de be sem hívnak.
2014. okt. 13. 16:46
7/38 anonim válasza:
hát..ez nehéz kérdés...Próbálkozz gyakornoki helyekre bekerülni, bár ahhoz meg általában kell hallgatói jogviszony. Szerintem nem lennél hatékonyabb akkor sem ha személyesen mennél be az önéletrajzoddal. Egyébként állásportálokon keresztül keresel? Mert az is jó ha megnézed a konkrét cég honlapját hogy ott milyen nyitott pozíciók vannak.
2014. okt. 13. 17:31
8/38 anonim válasza:
Igen; jól hangzik ez a személyes bevitel, de pl. egy komolyabb cégnél a portáson sem jutnál keresztül.
Megértem az elkeseredettséged.
Nekem van gyakorlatom (multinál) és jó diplomám, nyelvtudásom, de engem sem hivnak sehová. Alkalmi munkáim vannak néha, de azt kenhetem a hajamra (már bocs).
Egyébként; a junior pozíciók többségénél (is) néha olyan irreális az elvárás, hogy az embernek olyan érzése van, hogy kizárólag csak a pozíció bérezése lenne a junior. 3-5 év gyakorlat az elvárás és a pozi junior? Ebből a szempontból sajnálom a pályakezdőket. Ellenben több multinál a folklor része, hogy "seniorrá érés" előtt kirúgják a managereket és juniorokkal töltik fel a hiányt... esetleg egy ilyet kifoghatsz. Csak küldözgesd a jelentkezéseid... hátha!
2014. okt. 13. 18:25
9/38 anonim válasza:
Persze, mindenképpen próbáld meg. Minden lehetőséget ragadj meg.
2014. okt. 14. 18:27
10/38 anonim válasza:
személyes papírolás időpazarlás, úgyis a kukában végzi ha egyáltalán eljutsz a portáig, mindenhová elektronikus kell. max akkor próbálkozz vele ha megvan a napi 10 email és már unod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!