Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sos? Hazudjak az állásinterjún...

Sos? Hazudjak az állásinterjún vagy mondjam el őszintén?

Figyelt kérdés
Hosszú idő után végre behívtak egy interjúra mára. A gond az,hogy mi holnap elutazunk. A férjem már egy ott dolgozó imerőstől megtudta,hogy a héten már szerdától lehetne is kezdeni. Mi csütörtökön jönnénk haza. Az út fele már ki van fizetve,szóval lemondani nem lehet. A férjem kitalálta,hogy hazudjam azt,hogy vmiről műtenek,de pénteken már tudnék kezdeni. Én megutálok hazudni,szívem szerint megmondanám,hogy elutazunk,meg hogy már egy hónapja lefoglaltuk,az állást pedig egy hete hirdették meg,nem tudtam már átszervezni. De nagyon kellene ez a meló. Hazudjak vagy mondjam meg őszintén,hogy miért nem tudnék akkor kezdeni,már ha egyáltalán én kapnám az állást?
2014. okt. 13. 06:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
40%
Én kis cég vezető poziciójából mentem multihoz. Úgy tudtam, hogy elsejétől lehet kezdeni, addig volt még két hét. Megkérdezték, hogy tudok e holnap kezdeni. Egyszerüen megmondtam, hogy eddig én alakitottam a munkaidőm teljesen és még el akartam menni vidékre a haverokhoz legalább egy hétre pihenni, mielőtt kezdek. Most vagyok itt 7. éve.
2014. okt. 13. 07:57
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ, mennyire kell az állás. Ha nagyon, vállald akár az út lemondását is. Ha nem annyira fontos az állás, mondd meg, hogy természetesen szeretnél ott dolgozni, de ki van fizetve egy út, és ha hozzájárulnának, szeretnél két nappal később kezdeni.

Szóval ne azt mondd, hogy pénteken TUDSZ kezdeni, hanem hogy pénteken SZERETNÉL kezdeni. Kicsit alázatosabb hozzáállás. És így valószínűbb, hogy a munkát is megkapod, meg a "szabit" is.

Hazudni felesleges.

2014. okt. 13. 07:58
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem fogok hazudni,remélem összejön.
2014. okt. 13. 09:01
 14/22 anonim ***** válasza:
40%
Én úgy írtam alá, hogy a harmadik munkanapom után elutaztam egy hétre. Megbeszéltük már előre, kivettem szabadságnak, nem volt gond.
2014. okt. 13. 13:45
 15/22 anonim ***** válasza:
56%
Semmi esetre se mond le. Az hogy behivtak egy interjura nem jelenti azt hogy te kapod meg az allast, biztos masokat is hivnak be.
2014. okt. 13. 14:19
 16/22 anonim ***** válasza:
90%
Ez egy elég böszme ötlet...mármint a hazugság. Bakker honnan tudhattad volna egy hónappal ezelőtt hogy majd interjúra fogsz menni és melyik nap...mondd el az igazat nyugodtan hiszen nem vagy jövőbe látó
2014. okt. 13. 17:17
 17/22 anonim ***** válasza:
"Az út fele már ki van fizetve,szóval lemondani nem lehet." Ha nagyon kell az állás, akkor természetesen dehogynem lehet. Ettől függetlenül, az olyan állás, ahova 2 nap csúszás miatt nem vesznek fel, az úgyis valami undorító aljamunka, ahova random szerencsétleneket keresnek.
2014. okt. 14. 19:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, írd meg, hogy mi lett az eredmény.
2014. okt. 15. 06:33
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Nagy őszinteség bajnokok!Fogalmatok sincs a valódi dolgokról.Egy munkáltató nem egy jótét lélek aki megérti minden problémád és elnéz mindent.Ő egy olyan ember aki a te munkád gyümölcsét learatva gazdagszik.A munkanélküliséget is szándékosan van fenntartva,hogy rettegjenek tőle a munkások és a végletekig ki lehessen őket zsákmányolni.Agymosott hülyék vagytok!
2014. okt. 15. 07:59
 20/22 anonim ***** válasza:
14%
Annyira örülnék, ha a sok szerencsétlen, aki elrontotta az életét nem akarná a saját nyomorát ráerőszakolni a többiekre.
2014. okt. 15. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!