Szerintetek mitévő legyek? (többi lent)
Két évem van hátra érettségiig. Édesapám jó helyen melózik már több mint 20 éve. Engem is be tudna szervezni, mert megvan az ismerettségi köre. A kezdőfizetés 200ezer forint. Szüleim azt tervezik, hogy én is itt fogok dolgozni egyszóval viszem tovább a "családi vállalkozást". Az igaz, hogy nem annyira rossz a fizetés de lehethogy engem ez a munka nem érdekelne, mert monoton tud picit lenni.
Ugye szüleim úgy tervezik, hogy érettségi után megyek dolgozni. Ez így is van rendjén (meló vagy továbbtanulás, semmiképpen nem akarok tétlenül otthon ülni). A gond az, hogy szüleim ezt már betervezték, és nem is igazán merem felhozni, hogy egyetemre szeretnék menni. Informatika érdekel, szeretném megpróbálni, hogy milyen is. Egyetemi oktatás biztosan más mint a mostani genny informatikaórák, ahol alig csinálunk valamit. Viszont maga a programozás és minden ami számítógéppel kapcsolatos, érdekel. (matek is kell hozzá, ebből nem vagyok tökéletes, de keményen dolgozok rajta)
Szerintetek mitévő legyek? Érettségi után álljak munkába, vagy menjek egyetemre? Mi van, ha nem tetszene az informatika annyira, és elvesztegetek pár évet? Mi van ha mégis tetszen az a munka, amit az édesapám végez? :D
Nem igazán tudom eldönteni mi lenne az ésszerű..
# 9
"Önképzéses" programozó aprópénzt keres, mert sosem fog tudni bekerülni mondjuk egy bank biztonsági rendszerfejlesztő csapatába vagy mondjuk egy Microsofthoz vagy Google-hoz. Pedig ezeken a területeken alapból kb. egy nullával több a fizetés, mint amit említettél...
Utolsó, szerintem a referencia is fontos (és a diploma is persze, de referencia nélkül nem sokat ér).
A haverom egyetemre jár, csak van ideje ilyen munkára "aprópénzért". Programokat ír, versenyeket nyert, és ha úgy adódik a helyzet, hogy pl nincs pénz egyetemre most, vagy a szülők azt akarják hogy dolgozzon a gyerek, mint ebben az esetben, akkor a saját magát képző programozó is lazán meg tudna élni, és kapna nettó 150-300ezret főállásban, mert nincs elég programozó az országban.
A diploma akkor lesz igazán fontos amikor több lesz a programozó, és a munkaadónak lesz lehetősége jobban válogatni, ami nem valószínű hogy bekövetkezik a következő 5-10 évben, mivel kb 10ezres hiányról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!