Van rá paragrafus? Mitévő legyek?
A kilépési nyilatkozat általában tényleg tartalmazza, hogy nincs a két félnek egymás felé követelése. Ezt jó lenne megnézned, hogy valóban benne van-e.
A másik. Akármikor utalnak neked, arról papírt kell kapnod. Akkor is, ha véletlen utalás, mert ez a rendszerben benne marad, és utána ki kell, hogy bukjon a következő havi bérszámfejtéskor. Szóval a lehetőségek:
- tényleg utaltak, és kaptál is róla papírt (ezt alá kellett írnod, másolatát pedig őrizniük kell 5 évig)
- tényleg utaltak, de nem kaptál róla papírt (értsd: nem írtál alá olyan bérpapírról szóló átvételit ami ezt tartalmazná)
- nem utaltak egyáltalán, valaki félrenézett valamit
Az első esetben van maximum gond, mert ott bizonyítható. Bár úgy tudom ilyen esetben nem vagy köteles visszafizetni semmit.
Egy munkajogi ügyvédet én felkeresnék, mielőtt komolyabbá fajul.
"A kérdésem hogy köteles vagyok kifizetni az összeget, hiszen én akkor észre sem vettem, hó közben nem szoktam nézegetni a számlámat,csak fizetéskor, de ott sem tűnt fel a többlet."
Az teljesen lényegtelen, hogy észrevetted-e vagy sem, vagy milyen gyakran nézegeted a számládat. Ha valóban duplán fizették ki, akkor vissza kell fizetni, ez a korrekt megoldás és nem a kibúvókat keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!