Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan ezt megtehetik?

Komolyan ezt megtehetik?

Figyelt kérdés

Ma ismét meg próbáltam a szakmámban elhelyezkedni ,de a következőket kelet volna elfogadnom : A cég 4 órára jelentett volna be 500 Ft órabérrel.Emelet a hét minden napján be kelet volna járnom és 8-12 órában dolgoznom.A legjobban pedig az zavar ,hogy tényleg van érettségim és neves emberektől tanultam egy drága suliban, azzal a reménnyel hogy lesz egy jó szakmám és most itt vagyok.A kérdésem pedig az lenne hogy mit tehetek egy ilyen franchise cég ellen?( nevét szándékosan nem említem)

22/F

2014. szept. 16. 16:57
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ezt pár éve vezeték be,ahhoz hogy fodrász legyél először el kell végezned a gyakorló fodrászt amihez érettségi kell! Ezután ha ez sikeresen meg történt mehetsz fodrásznak ,de ugye csak az eső képzés volt ingyenes, tehát ezért már kemény pénzeket el kérnek 300e-től felfelé + a cuccok ami még egy 100e...ezért kellet nekem fizetni!Am. meg tudom hogy sok fodrász van ,de azt gondoltam hogy mivel anyám is az és jól keress vele majd segít egy kicsit ,de tévedtem.(Szóval ezt nagyon benéztem...)Úgy hogy nem tudom mit csináljak most lehet továbbra is alkalmi munkákból fogok élni ,de az is lehet hogy elválom ezt.A gond az csak az hogy a cég "ingyenes" képzéseket csinál amiken kötelező meg jeleni viszont ha én ki lépek a próba idő alatt az engem terhel amit nem hiszem hogy ki tudnék fizetni..
2014. szept. 16. 18:49
 12/15 anonim ***** válasza:
73%
Megtehetni nem tehetnék meg de megteszik. Mint ahogy írták a legtöbb vállalkozás így működik persze, hogy mennyi nyugdíjt kapnak majd X év múlva abba ált. senki se gondol bele ( bár már olyan magas a korhatár, hogy felesleges is a nyugdíjra gondolni ). A lényeg, hogy én a helyedben beszélnék az anyukáddal, hogy amíg nem találsz megfelelő helyet ahol esetleg emberszámba is vesznek addig segítsen esetleg ha úgy érzed, hogy felkészültél rá akkor saját vállalkozásban csinálod és abból törsz felfelé.
2014. szept. 17. 13:41
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ,de nem kapok segítséget max nézhetem ahogy dolgozik...Viszont ma is fel hívtak és most már 600 Ft-ra emelték ,de ez se sokkal több és kapok heti 2 szabad napot is és 8 órát kell dolgoznom naponta a 12 helyet.Szóval el vállaltam így már tudok esetleg még dolgozni mellette otthon is. :/
2014. szept. 17. 14:50
 14/15 A kérdező kommentje:
Jah és nem fogok kapni semmi plusz pénzt még hétvégére sem!
2014. szept. 17. 14:53
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én volnék az előző válaszoló. Enyhén gyanus, hogy így emelgetik a fizetést meg így dobálóznak a szabadnapokkal valószínűleg még feljebb is mehettél volna pénzel mert fodrász híján lehetnek. Kiugrónak jó lesz de a munkaszerződést NAGYON alaposan olvasd el ha egyetlen olyan pontja is van ami nem tetszik vagy amivel visszaélhetnek hagyd ott őket mert elég humbuknak látszik az egész. Figyelj, hogy az legyen benne amit beleírtak. Ha határozatlan idejű akkor viszont nem lesz probléma mert bármikor felmondhatsz de akkor inkább ne is hagyd abba a munkakeresésrt mert ez egy időzített bomba lesz mikor rúgnak ki és vesznek fel olcsóbban mást. Határozott idejű szerződést én személy szerint alá se írnék nem szeretem mikor valaki pitizik csak menjek oda dolgozni, abból látszik, hogy megbízhatatlan. Késni fognak a fizetések és a szabadnapok is szépen lassan el fognak tűnni.
2014. szept. 17. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!