Miért kell 8+ órát dolgozni, hátránya lenne a munkáltatónak, ha kevesebbe foglalkoztatna? Komolyan érdekel.
12-14 órákat dolgozunk felszolgálóként.5-6 óra munka után már elég irritált az ember,feltesszük a műmosolyt,ha olyan van,meg kikáromkodjuk magunkat,ott ahol a vendég nem lát.estére meg hullaként megyünk haza.
nekem havi 30-40 ezer simán megfelelne,boldogabb lennék kevesebb munkával,kevesebb pénzért is.
de nem akar a munkáltató 4 vagy 6 órában alkalmazni.azt mondta,akkor menjek csak heti 1-2x..de nem ez volt a kérdésem,és nem adott rá ésszerű választ.
nekem speciel már nyűg ennyit jópofizni,keresek valami más 4-6 vagy 8 órás munkát.
részmunkaidős állások alig vannak,azokat is sérülteknek hirdetik
Alapfelállás egy cégben, hogy a munkakörökre keresnek megfelelő embert, nem az embernek keresnek megfelelő munkakört. Neked nem megfelelő a munkakör akkor (miután már jelezted, hogy mást szeretnél a a cégnek az nem lenne jó) neked kell mást keresned.
Ahhoz, hogy most a cég 4 órában tudjon alkalmazni, ahhoz kellene találni egy másik valakit, aki meg 6-8 órában lenne melletted. Lehet, hogy nem, vagy nem annyira vagy bejelentve mint amennyit dolgozol, és ha ketten lennétek akkor a bejelentés is kétszer annyiba fájna a cégnek.
Tény, hogy kevés részmunkaidős állás van, és meg is van az értelme. Ha egy munkát el tud látni egyvalaki, akkor miért vegyenek fel 2 valakit rá, de kevesebb időkre? Mégha a fizetés/bejelentés ugyanannyi lenne a emberi erőforrásra többet kellene költeni (több ember betanítása, ellenőrzése, bérszámfejtése, panaszkezelése).
igazad van.
de az jutott eszembe,például itt,vendéglátásban,nem sokkal előnyösebb,ha a dolgozó friss,vidám,türelmes,nem pedig ideges,türelmetlen mert már a sokadik problémás vendégen van túl aznap?
nem érné meg jobban,ha őszinte az a mosoly?ezek szerint nem:\
magamon azt vettem észre,hogy kb 6 órát élvezem,aztán már csak az 'ezt éljem túl/legyen már vége' jár az agyamban
"Ahhoz, hogy most a cég 4 órában tudjon alkalmazni, ahhoz kellene találni egy másik valakit, aki meg 6-8 órában lenne melletted."
mikor rákérdeztem a részmunkaidősre,azt ajánlotta a főnök,hogy menjek inkább kevesebb napot,ha nem bírom.
ha kevesebb napra járok be,akkor is kéne +1 embert alkalmaznia,nem?
Egyszerűen nem neked való ez a szakma. Én szerettem pultosként dolgozni (jelenleg gyeden vagyok), este is ugyanolyan lendülettel ment, mint reggel. Műmosoly nélkül, kedvesen. Pedig 14 órás műszakban voltam.
Én kifejezetten szerettem ezt a beosztást, mert így volt 15 egész szabadnapom is. Ha már elmentem itthonról, akkor ledolgoztam az egész napot. Sokkal rosszabb szerintem 20-22 napot "fél napban" dolgozni.
"nekem havi 30-40 ezer simán megfelelne,boldogabb lennék kevesebb munkával,kevesebb pénzért is."
Akkor menj el takarítónak, vagy irodai asszisztensnek, vagy bármi másnak, akik más munkaidőben dolgoznak. Nem kötelező pincérként dolgoznod.
mint írtam,már keresek mást,nem nekem való.pultosként meg főleg kiszaladnék a világból:))
viszont ha a munkahely közel van,nincs azzal gond,hogy csak pár órára mész el otthonról (pl.legalábbb van miért felöltözni:P)
20ezernél még a kajám is többe kerül...
De, ha valakinek van egy hitelmentes saját lakása akkor igen elég lehet a 30-40.
Persze csak akkor, ha a munkahely és a hűtője közt ingázik, mert szórakozni nem fog az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!