Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a fiatalokról akik több mint havi fél millát költenek a szüleik pénzéből?

Figyelt kérdés
Meg voltunk győződve barátnőmmel, hogy havi 2-3kilónál többet nem húzunk le apánkról, és akkor elkezdtük összeadni (benzin, pályamatrica, kozmetikai kezelések, ruhák, ékszerek, utazások, tandíj, szórakozás, szépségápolás, személyi edző, szóval a rezsin kívül minden), mire kijött egy havi 750ezres átlag és eléggé ledöbbentünk. Amúgy nem vagyunk nagyon felvágósak, csak szeretünk jól élni. 2-300 ezerre még mondhatni játékpénz (már annak aki jól keres), de ezt az összeget kicsit soknak találtuk, és őszintén én el is szégyelltem magam.
2014. júl. 17. 23:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
én csk kiváncsi lennék hogy jön össze a 750 ezer?
2014. júl. 19. 11:55
 12/34 anonim ***** válasza:
Na meg hogy majd 5-10 év mulva ha nem az apjuk tartja el, akkor hogy fognak élni:D
2014. júl. 19. 11:55
 13/34 A kérdező kommentje:
Most leszunk jogon negyedevesek, ugyhogy annyira nem kell aggodni hogy fogjuk magunk eltartani :D 750 mibol jon ossze nagyjabol leirtam a zarojelben
2014. júl. 19. 18:43
 14/34 anonim ***** válasza:
75%
Én a helyedben pont ezért aggódnék ... :)
2014. júl. 19. 18:58
 15/34 anonim ***** válasza:
lol pont jog, ami már évek óta telítve van.. bár gondolom apucinak megvannak a kapcsolatai és bedug titeket valami IQ-t nem igénylő irodai munkára jó pénzért.
2014. júl. 19. 19:13
 16/34 anonim ***** válasza:
2en együtt nem fogtok 750et keresni a barátnőddel, nem hogy annyit költsetek majd rezsi meg megélhetésen kivül :D
2014. júl. 19. 19:41
 17/34 A kérdező kommentje:

igen sajnálom, tényleg megvannak a kapcsolataink, bár nem tudom ez hogy jön a témához. Az meg hogy valaki ennyiből leveszi hogy csak kávét főzni vagyunk jók, az elég vicces :D

de hogy egy kicsit segítsek is azoknak akik jól szeretnének keresni; elég ha elvégzel egy jó egyetemet (ami nem büfészak) és vagy elég talpraesett, akkor azt a havi 750-et nevetve is összehozod, akármilyen kapcsolat nélkül is. kell hozzá kitartás, és a rosszindulatot - ami ezen az oldalon csak úgy ömlik sok mindenkiből - mellőzni tessékeltetik.

2014. júl. 19. 21:14
 18/34 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Azért jogászként, kapcsolatok nélkül nehezen lesz meg a nettó 750. Jó lesz az nettó 250-350-nek is. Egyszer azonban majd fel kell ébredni az álomvilágból és az elég fájdalmas lesz. Ez nem rosszindulat, ez tény.
2014. júl. 19. 21:28
 19/34 anonim ***** válasza:

# 17/

A nettó 750e forint az egy felsővezetői bér MO-n. Azt kijelenteni, hogy egy 250%-osan túlképzett jogi diplomával és némi talpraesettséggel "nevetve" el lehet érni ezt a bérszínvonalat elképesztő méretű naivitásra és totálisan 0 élettapasztalatra enged következtetni...

Nem irigylem tőled a kapcsolatokat, én is kihasználnám őket a helyedbe. De azt nyugodtan tedd rendbe magadban, hogyha apu nem tol be valahova akkor önerőből a munkaerőpiacon mint jogász gyakornok akkor a gyakornoki időd alatt (szakadjak meg, de nem jut eszembe a jogászoknál hogy hívják azt, amit az orvosoknál medikusnak) örülj, ha egyáltalán nem te fizetsz azért, ha dolgozhatsz és ha csak nem leszel csettintésre sztárügyvéd vagy egy multinál a jogi osztály vezetője (nyilván nem leszel 0 tapasztalattal) akkor még a 2 kiló is nehézkes. Ez a valóság, tessék ezt reálizálni, ha már jogász szeretnél lenni.

2014. júl. 19. 21:46
 20/34 A kérdező kommentje:

18-19 mégis miről beszéltek? ha valaki 5 év alatt nem épít saját magának kapcsolatokat akkor talpraesettségről itt szó sincs, és mint tudjuk szarból várat építeni nem lehet, azaz egy jó diploma nem garancia a jó fizetésre, de ne mondja már nekem senki hogy egy okos, értelmes, független, jogot végzett személy ne tudna jól elhelyezkedni. és itt az okos alatt nem azt értem aki elvégi az egyetemet, és ahhoz ami tanult ért is, de egyébként fogalma sincs mi zajlik körülötte a világban. alapvetően az a baj ebben az országban, hogy minden friss diplomás csak sír, hogy ő elvégezte, de mégsem tud megélni, és azzal mentegetőznek, hogy akiknek vannak kapcsolataik elveszik előlük a munkát. na ez egy nagy baromság, igenis lehet próbálkozni, és jó munkát találni. ha meg nem megy, nem kell erőltetni, nyitni kell más irányba, pl. egy vállalkozás, befektetés, stb.

amúgy köszi hogy aggódtok értünk, még ha a szavaitokból nem is a jóindulat érződik :D

2014. júl. 19. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!