Mit gondoltok azokról a fiatalokról, akik "menekülnek", vagy "menekülnének" az országból?
Nem fontos nekik a haza, ahol felnőttek, nincs elég kötődésük ami visszatartaná őket, nagyra vágynak. Én nem szeretnék elmenni, maximum tapasztalatot szerezni, aztán hazatérni, és ha kell itt gürizek egész életemben, de így is boldog leszek! Elhatározás kérdése, meg hogy ki mennyire kényelemorientált..
Persze, mondhatná valaki most, hogy ez nem kényelemorientáltság, hanem itthon nem lehet megélni. Szerintem meg nekem sikerülni fog, és ha más is így gondolná, és fontos lenne neki Magyarország ennyire, akkor nem menne el.
Teljesen megértem őket és én is kacérkodok a gondolattal, hogy kimegyek. A fiatalok többsége nem azért gürizik drága pénzért az egyetemen, főiskolán, hogy utána éhen haljon, esetleg éhbérét kiküldjék közmunkára gazolni.
De aki szakmát tanultm az sem tud elhelyezkedni.
Ha lenne munka és normális minimál bér, amiből ki lehetne fizetni a rezsit, a kaját és még maradna is, vagy amiből egy fiatal külön életet tud kezdeni mindenféle hitelek felvétele nélkül (amiket majdhogynem élete végéig fizetnie kell(. Ha ezek meglennének a többségnek esze ágában sem lenne elköltözni innen, de sajnos van egy életszínvonal, amit az ember el szeretne érni és most nem luxus autóra kell gondolni, hanem egy takaros kis házikóra vagy egy nagyobb lakásra, amit kényelmesen fenn lehet tartani, gyereket lehet nevelni, színházba, koncertre járni, esetleg évente nyaralni. Ennek nem kéne "luxusnak" lennie, de az emberek többségének az, amikor nyakig úsznak a hitelekben. Kinn bőven megkeresik a rávalót.
Szóval, aki élhető jövőt akar az megteszi és kimegy.
Bocsánat, most nagyon utópisztikus leszek. de gondoljunk bele, ha Széchenyi és Wesselényi annak idején úgy dönt, nem térnek vissza ebbe az országba.....? hmm?
Szóval ha a krém kimegy, aztán ott ragad, ki fog ide szellemi fellendülést hozni? Akkor persze hogy maradunk ezen a szinten..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!