Mit gondoltok azokról a fiatalokról, akik "menekülnek", vagy "menekülnének" az országból?
Utolsó,
igazad van.
Amúgy én is leléptem,és eszem ágába sincs visszamenni.Idekint legalább EMBER az ember,és nem kell félni se a vonaton,se a buszon hogy kirabolnak.
"Nem fontos nekik a haza, ahol felnőttek, nincs elég kötődésük ami visszatartaná őket, nagyra vágynak."
Ne legyünk azért ennyire szűk látókörűek. Mindannyian tudjuk, hogy aki elmegy, nem azért megy el, mert szerinte a magyar kultúra, a magyar tradíció undorító, unalmas és szóra sem érdemes. A magyar népzene, a népművészet messze az egyik leghíresebb, ahogy a nyelv is gyönyörű. De amikor tele vagy ambíciókkal, tervekkel, álmokkal, és van benned egy hihetetlen élet szeretet, és élni akarás, de a hazádban azt mondják, hogy: "Nyughassál már, mert senkit nem érdekel mit gondolsz." akkor az iszonyatosan rossz érzés. Olyan mint amikor elülteted a magot, locsolgatod, gondozgatod, várod, hogy kinőjön, de titokban valaki minden este megöntözi egy kis sósavval. Kinek kell ez, hogy amikor belendülsz és tennéd a dolgod, akkor leütnek és kezdheted újra az egészet. És ha segítséget akarsz, vagy csak támaszt, akkor megkeseredett pesszimista rossz indulatú kórókkal találkozol. Senkinek sem kell, és akkor pofátlan módon hűtlen lesz az ember a hazájához és egy idegen országban talál önmagára, mert ott lehetőséget kap arra, hogy önmaga legyen. Szégyen? Nem. Természetes életösztön. És Olaszországban nincs meg tiltva, hogy magyar népdalokat énekelj hangosan. Sőt szerintem szívesen hallgatnák.
"Gondoljunk bele, ha Széchenyi és Wesselényi annak idején úgy dönt, nem térnek vissza ebbe az országba.....?"
Nem hiszem, hogy azért tart itt az ország, mert a jelenkori Széchenyik már külföldön vannak és nem akarnak haza jönni. Az ország így is tele van, hihetetlenül tehetséges, tevékeny emberekkel, akiket, ha hagynának érvényesülni, nem itt tartanánk. És kétlem, hogy miután külföldön bizonyítottak hazatérve máshogy állnának hozzájuk. Ugyan úgy a lehető leggyorsabban kiölnék belőlük a fényt, nehogy itthon is elkezdjen már pattogni a világmegváltó terveikkel. Sajnos ez van. Szeretem Magyarországot, szép hely, szép nyelv, szép a zene, a népművészet, pont ahogy Párizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!