SOS gyors, EXTRÉM munkakeresési tippek HR szemszögből? Önélatrajz, email, interjú? Hol találok olyan embereket-tippeket amit HR-esek írtak?
DURVA munkakeresési tippek kellenének, olyan, amivel manapság ki lehet tűnni a napi többezer jelentkező közül.
Nem a szokásos gerillaönéletrajznak nevezett 3-képet-beszúrunk-féle, hanem amitől egy kezdő is vonzónak/profinak tűnik.
Olyan munkák érdekelnek, amik nem kamu-MLM-telemarketing-házalós meg éjszakázós fizikai munka. Magyarul amiből meg lehet élni és nem tesz tönkre.
Pályakezdő vagyok, így 2-5 év tapasztalat 1-2 év x cégnél meg ilyeneket nem tudok feltüntetni. Hazugságból csak olyan érdekel, amivel könnyen nem lehet lebukni. Ráadásul fiú vagyok, tehát tudom, hogy a nemfizikai munkákban hátrányban vagyok.
Főképp HR-esek véleménye érdekelne, vagy olyanoké akik sok önéletrajzot láttak/válogattak, vagy pályakezdőként/kevés tapasztalattal elhelyezkedtek, és nem a mélydekoltázsos kategóriában.
Hát erre én is kíváncsi vagyok, mert volt hagyományos CV-m, amerikai, europass,gerillám, meg színes-ugráló-zenélő ppt formátumú is és mégsem hívtak be.
Valószínű a legjobb az lenne, ha magasrangú politikus, cégvezető lenne a haver és akkor cv se kéne...
Szociológia.
Tudom, hogy ma csak mérnök meg programozó pályakezdő érvényesül, de mikor elkezdtem még nem így állt a helyzet. Sőt, még pár éve sem, mikor egyetem alatt dolgoztam. Ráadásul van is irodai tapasztalatom, de csak pár hónap.
Ha meg állami helyen helyezkedek el, valamennyivel a minimálbér fölött keresek, amivel albérletet se tudok fizetni.
Legalább válasz-emailt kapok, de nem hívnak be sehova. Azért mert úgyis csak lányokat hívnak be?
A tapasztalatoknál is csak 4-5 munkahelyet írok oda, mert ha túl sok van akkor nem vagyok megbízható meg gyorsan váltok, ha túl kevés van akkor meg megint gyanús. Ráadásul nem dolgoztam éveket 1 helyen, mivel többnyire rövid távú munkák voltak.
Meg azt sem tudom, hogy képet kell-e csatolni, vagy sem, milyet, mert van aki azt mondja, előnytelen, van aki azt mondja el se olvassák amin nincs fotó. És mindkettőt HR-es ismerősök mondták. Az egyik szerint nem szabad szeméyles adatokat leírni, a másik szerint szükséges...
Ezért kellene több HR-es vélemény.
Már láttam azokat meg láttam más tippeket is, de csak sablonos dolgokat írnak le, letöltöttem egy példát, és olyan volt, hogy valami 6 év tapasztalata volt a 18 éves lánynak, tehát 12 évesen 1 évig irodában dolgozott. Ezek után nem tudom komolyan venni az ilyeneket.
Ezért mondtam, hogy inkább HR-esek tippje érdekelne.
Szerezzetek képesítést.
Egyébként mondhatnám, hogy csináljatok egy videó CV-t, vagy egy weboldalt, amin bemutatjátok magatokat, de úgysem csinálnátok.
Kreatív CV-vel pedig tele az internet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!