Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt olyan aki megbánta a...

Volt olyan aki megbánta a külföldi munkát?

Figyelt kérdés
Most nem azokról beszélek akik nem beszélik az adott ország nyelvét.

2014. máj. 23. 12:16
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Kihasznaljak? Hol? Lehet hogy feketemunkaban illegalis bevandorlokat igen, de aki torvenyesen es rendesen bejelentve dolgozik azt szerintem joval kevesbe mint otthon.

Itt soha nem volt olyan hogy munkaido utan bent kellett volna lennem. Soha nem volt olyan hogy otthon/hetvegen zargatott volna a fonok. Ami papiron megvan, az a valosagban is megvan.

Mikor probaido vegen felve kerdeztem meg eloszor hogy kivehetnek-e ekkor es ekkor szabadnapot furan neztt ram a fonok, hogy mi van ezen kerdeznivalo, jogom van hozza, akkor kerem ki amikor akarom...

Ami jar azt megkapom, rendesen, idoben, torvenyesen. Nincs olyan hogy "fele zsebbe", nincs olyan, hogy "most nincs penze a cegnek, majd jovo honapban utalunk".

Es meg sorolhatnam.

2014. máj. 23. 14:39
 22/33 anonim ***** válasza:

Azért Angliában is előfordulnak olyan esetek amik otthon is.

Én egy angol céghez vagyok bejelentve. A cég már három éve eljátssza minden évben, hogy "spórolás" miatt, mert kevés a meló 2-3 hónapra full timeból part time csinál. A tavalyi nyár volt a legkeményebb. Tavaly májusban jelentették be, hogy megint spórolni kell a cégnek, de csak 1 hónapig. Mindenki türelmes volt. Júliusban már többen panaszkodtak. A főnök mondta,hogy augusztusig lesz part time, mert senkit nem akar kirúgni. Szeptember elején 20 embert rúgott ki, és még mindig part time. Persze csak a termelésben dolgozóknak. AZ irodisták mind full time jöttek végig. Akiket nem rúgott ki, azok is kerestek állást. Én is, de a gond az, hogy sok helyen csak a létminimumot adták volna meg, így nem sokkal többet kaptam volna full time új melóhelyen mint a mostani helyen part time-ba. A lényeg, hogy idén februárban álltunk vissza újra teljes munkaidőben. A fél társaság hiányzik. A munka öröme rég nincs meg, mert emellett a napi szemétkedés is megvan. Akárcsak otthon. Most szurkolhattok, mert jelentkeztem több helyre is, és két helyre felvettek csak várnom kell, hogy az interjú eredménye, és az orvosi rendben legyen. Ha sikerült akkor végre kiléphetek.

Szóval vannak itt is szemét dolgok cégeknél..

2014. máj. 23. 14:50
 23/33 anonim ***** válasza:
Biztos vannak ilyenek itt Franciaorszagban is, de en egy kis cegnel dolgozom es itt mindenki normalis. (informatika)
2014. máj. 23. 14:55
 24/33 anonim ***** válasza:

Én is Franciaországban élek, már nagyon régen.

Mikor kijöttem, nem beszéltem a nyelvet, az Alliance Française pár hónapos nyelvtenfolyam elvégzése után - és közben is - a vendéglátóiparban dolgoztam, mint felszolgáló, ez nagyon jó "iskola". Később, mikor már jobban tudtam franciául, elvégeztem az ápolónőképzőt, később az egyetemet is, ezeket mind a Francia állam fizette.

Az egyetem után hivatalos fordító lettem, majd - és közben is könyvtáros. Most már csak tolmácsolással és frodítással foglalkozom.

SOHA SEHOL nem használtak ki, mindig megkaptam a fiztésemet, az ünnepekért járó túlórapénzt, a 13. hónapot, szülési- és betegszabadságot ée az öt hetes évi szabadságot.

Nem látom, hol itt a "kihasználás", "becsapás", vagy az "agyondolgoztatás"?!

2014. máj. 24. 02:53
 25/33 anonim ***** válasza:

Az öcsém 24 éves 5 éve van kint Londonban, mosogatóként kezdte, már egy étterem general managere. nettó 2200 fontot keres havonta, plusz a havi teljesítmény után jár bónusz.

A barátnőjével egy egész házat bérelnek, egy szobában laknak, a többi 3-at meg kiadták, így gyakorlatilag az ő lakhatásuk ingyen van, mert a többiek fizetik meg. Az öcsém biciklivel jár dolgozni, szóval nagyon sokat meg tudnak spórolni. Nagyon jól élnek kint, semmire sincs gondjuk. A nyelvet tökéletesen megtanulta, pedig nulláról indult. Kint tervezik az életüket, lakást akarnak venni.

2014. máj. 25. 20:30
 26/33 anonim ***** válasza:
9%
Ti ezeket hol álmodtátok?
2014. máj. 28. 14:25
 27/33 anonim ***** válasza:
Mármint micsodát O.O ?
2014. máj. 28. 14:26
 28/33 anonim ***** válasza:
Egyébként ha a külföldi boldogulást nevezed álmodozásnak ,akkor sokan ébren álmodunk ,mert a tények magukért beszélnek ...míg Magyarországon úgymond álmodik a nyomor .
2014. máj. 28. 14:39
 29/33 anonim ***** válasza:
Hát, ha ez álom, akkor én már elég régen alszom, ami azt illeti... Rekordot állítottam fel! Harminc-egynéhány éves álom nem akármi! :)
2014. máj. 29. 12:41
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
És nem érzitek magatokat külföldi rabszolgáknak?
2014. máj. 29. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!